Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Erika Leppäkari tekee työkseen lempiharrastustaan

viikon-kevytyrittaja-erika-leppakari

Olen Erika, pian 21 vuotta täyttävä tamperelainen. Teen suurin piirtein kaikkea luovaa vapaa-ajallani, mutta en ikinä olisi ajatellut tekeväni niitä työkseni!

Mitä teet?

Tähän mennessä olen piirtänyt ja paljon. Tämän lisäksi näyttelen, laulan, tanssin, kirjoitan ja valokuvaan.

Kevytyrittäjänä on parasta se, että pystyy itse määrittelemään työaikansa, ainakin asiakkaan määräämissä rajoissa.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Sain työtilauksen eräältä tutultani ja sen mahdollistaminen käytännössä oli UKKO.fi:n ansiota. Hän tarvitsi kuvituksia omalle yritykselleen ja pyysi minua tekemään niitä, koska tiesi minun piirtävän paljon. Hän piti tyylistäni ja tahtoi myös antaa minulle tämän tilaisuuden ponnahduslautana itseni työllistämiseen.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Kevytyrittäjänä on parasta se, että pystyy itse määrittelemään työaikansa, ainakin asiakkaan määräämissä rajoissa. Oma alani on minulle rentoa. Herään aamulla ja laittaudun päivätyötäni varten.

Erika Leppäkari kuvitus

Saatan tehdä kuvituksia töissä ollessani tai illalla, kun katselemme telkkaria. Kun kuvituksen luonnos tulee valmiiksi, laitan siitä varmistuskuvan asiakkaalle, ja hän kertoo, onko se sellainen kuin hän oli ajatellut.

Kun asiakas hyväksyy kuvan, teen sen valmiiksi asti ja lähetän sen taas uudestaan varmistettavaksi. Asiakas saa korjata kuvaa niin usein kuin vain haluaa, ja lopulta lähetän sen sähköpostitse.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa on se, että työ on samalla myös harrastukseni. Saan asiakkaistani inspiraatiota töihini. Luovuus ei aina lähde käyntiin, ellei ole joitain rajoitteita.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin kehittyä aktiivisuudessa. Olen kovin laiska mainostamaan itseäni ja epävarma omista taidoistani, mutta eikös me kaikki olla? Pitäisi jaksaa ottaa itseä niskasta kiinni ja huudella, että hei, tarviiko joku kuvia?

Erika Leppäkari kuvitus 2

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Jatkakaa sitä mitä teette! Syökää hyvin ja muistakaa riittävä nesteytys! Rakastakaa työtänne ja nauttikaa elämän pienistäkin iloista!

Käy kurkkaamassa Erikan töitä hänen Instagramissaan!

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

  • Yrittäjätarinat Kääntäjä Aino vaihtoi palkkatyöstä freelanceriksi: ”Tämä on hyvin antoisaa”

    Kielet kiinnostivat turkulaista Aino Halmea aina, ja hän lähti opiskelemaan niitä myös yliopistoon. Siellä kääntäjän työ alkoi tuntua hänelle uravaihtoehdoista kaikkein omimmalta. Nyt hän tekeekin englannin kielen kääntäjän ja kielentarkastajan töitä kevytyrittäjänä, ja nauttii työstään: ”Oli hienoa huomata, että työt voi saada rullaamaan, vaikka ne tekisi omasta olohuoneesta käsin!” Aino suosittelee itsensä työllistämistä muillekin työtavasta kiinnostuneille, mutta huomauttaa, että palautuminen…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Aila Aaltonen keikkailee kevytyrittäjänä eläkkeellä: “Suomessa on pulaa projektipäälliköistä IT-alalla”

    Aila Aaltonen päätti jäädä eläkkeelle 58-vuotiaana vuonna 2016. Suomessa oli kuitenkin pulaa projektipäälliköistä IT-alalla, joten pyynnöstä hän aloitti osa-aikatyöt kevytyrittäjänä. Olen Aila Aaltonen, turkulainen ICT-konsultointia tarjoava ammattilainen. ICT hommia olen tehnyt ikäni eli aloitin ohjelmointihommista ja viimeiset vuodet olin pörssiyrityksen tietohallintojohtajana. Harrastan kuntosalilla käyntiä ja pelaan lentopalloa kaksi kertaa viikossa sekä kierrämme ikänaisturnauksissa 2–3 kertaa vuodessa. Asun aivan Turun keskustassa…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Viestijä ja kieliasiantuntija Tuija Metsäaho nauttii saadessaan jakaa tietämystään toisille

    Tammikuun toinen kevytyrittäjämme Tuija pääsee käyttämään asiantuntemustaan monipuolisesti: hän muun muassa järjestää kieli- ja viestintäwebinaareja ja kirjoittaa myös vieraskyniä kyseisistä aiheista. Tuija pitää työnkuvansa monipuolisuudesta ja vapaudestaan määritellä työpäiviensä aikataulun paljolti itse. “Tykkään suunnitella ja sovitella töitä limittäin; minua ei yhtään haittaa, että leipäni on murusina maailmalla!” Hei! Olen Tuija Metsäaho, viestinnän asiantuntija ja suomen kielen maisteri. Koulutukseltani olen HSO-sihteeri…

    Lue lisää