Blogi

19.11.2019

Erika Leppäkari tekee työkseen lempiharrastustaan

Erika Leppäkari

Kuka olet?

Olen Erika, pian 21 vuotta täyttävä tamperelainen. Teen suurin piirtein kaikkea luovaa vapaa-ajallani, mutta en ikinä olisi ajatellut tekeväni niitä työkseni!

Mitä teet?

Tähän mennessä olen piirtänyt ja paljon. Tämän lisäksi näyttelen, laulan, tanssin, kirjoitan ja valokuvaan.

Kevytyrittäjänä on parasta se, että pystyy itse määrittelemään työaikansa, ainakin asiakkaan määräämissä rajoissa.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Sain työtilauksen eräältä tutultani ja sen mahdollistaminen käytännössä oli UKKO.fi:n ansiota. Hän tarvitsi kuvituksia omalle yritykselleen ja pyysi minua tekemään niitä, koska tiesi minun piirtävän paljon. Hän piti tyylistäni ja tahtoi myös antaa minulle tämän tilaisuuden ponnahduslautana itseni työllistämiseen.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Kevytyrittäjänä on parasta se, että pystyy itse määrittelemään työaikansa, ainakin asiakkaan määräämissä rajoissa. Oma alani on minulle rentoa. Herään aamulla ja laittaudun päivätyötäni varten.

Erika Leppäkari

Saatan tehdä kuvituksia töissä ollessani tai illalla, kun katselemme telkkaria. Kun kuvituksen luonnos tulee valmiiksi, laitan siitä varmistuskuvan asiakkaalle, ja hän kertoo, onko se sellainen kuin hän oli ajatellut.

Kun asiakas hyväksyy kuvan, teen sen valmiiksi asti ja lähetän sen taas uudestaan varmistettavaksi. Asiakas saa korjata kuvaa niin usein kuin vain haluaa, ja lopulta lähetän sen sähköpostitse.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa on se, että työ on samalla myös harrastukseni. Saan asiakkaistani inspiraatiota töihini. Luovuus ei aina lähde käyntiin, ellei ole joitain rajoitteita.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin kehittyä aktiivisuudessa. Olen kovin laiska mainostamaan itseäni ja epävarma omista taidoistani, mutta eikös me kaikki olla? Pitäisi jaksaa ottaa itseä niskasta kiinni ja huudella, että hei, tarviiko joku kuvia?

Erika Leppäkari

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Jatkakaa sitä mitä teette! Syökää hyvin ja muistakaa riittävä nesteytys! Rakastakaa työtänne ja nauttikaa elämän pienistäkin iloista!

Käy kurkkaamassa Erikan töitä hänen Instagramissaan!

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

pauliina
Kirjoittaja

Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet!

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.

Lisää aiheesta

Viikon kevytyrittäjä: Heta-Linnea Kovanen

Kuka olet? Heippa! Olen Heta-Linnea Kovanen, graafinen suunnittelija ja kuvittaja. Olen syntynyt Vesannolla Pohjois-Savossa, mutta nykyisin asustelen Helsingissä. Asun Herttoniemenrannassa taiteilijapuolisoni kanssa ja harrastan...
6.5.2020 Lue lisää »