Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Viikon kevytyrittäjä on visualistiksi opiskellut Annika, jolla on monta ammattia

viikon-kveytyrittaja-visualisti_annika

Kuka olet?

Olen Annika, 25-vuotias salolainen nainen. Asun avopuolisoni ja koirani kanssa. Olen juuri valmistunut koulusta visualistiksi ja koitan selvittää mahdollisuuksiani ja taitojani työelämässä, niin palkallisena kuin kevytyrittäjänä. Pohjalla on myös myynnin ammattitutkinto sekä lähihoitajan koulutus.

Mitä teet?

Olen töissä Kultajousessa osa-aikaisena työntekijänä, viikonloppuöisin ravintolassa karaokejuontajana ja kevytyrittäjänä teen kaikkea mitä koulutukseeni kuuluu. Teen kuvauskeikkoja, markkinointisuunnittelua, uuden logon suunnittelua yritykselle sekä myös kodinhoitopalveluita aina siivoamisesta saunoittamiseen.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Opiskelimme luokkatoverini Ninan kanssa Salon seudun ammattiopistossa visualisteiksi. Opintomme etenivät eri tahtia muiden opiskelijoiden kanssa. Teimme opintojemme ohella asiakastöitä ja näin ollen päädyimme kevytyrittäjiksi ja käyttämään UKKO.fi:n palveluja.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Minulla ei ole koskaan tavallista työpäivää, koska koskaan ei ole varmuutta siitä, onko töitä vai ei. Osa-aikaisena työntekijänä joudun olemaan “varpaillani” onko töitä jatkossa, mutta viikonloppuisin tiedän, että olen yön työssä. Markkinoin itseäni jatkuvasti; usein kesäisin onkin paljon töitä muun muassa kuvausten parissa, ja se on mukavaa.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa työssäni on se, kun saan näyttää osaamiseni ja taitoni. Hienoa on myös, että työlläni on oikeasti rahallista arvoa, josta voi myös poikia lisää töitä.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluan kehittää itseäni paremmaksi ohjelmien käytössä (Illustrator, Photoshop ym.), koska tuntuu, etten saanut koulussa kaikkea sitä opetusta, mitä olisin tarvinnut. Olenkin joutunut itse vielä myöhemmin opettelemaan lisää.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Suomen taloustilanne on huono, joten sen vuoksi meidän täytyy entistä enemmän markkinoida itseämme ja näyttää millainen arvo kevytyrittäjillä on! Osallistutaan messuihin, erilaisiin tapahtumiin ja ollaan näkyvästi esillä!

Annikan kuulumisia ja töitä pääset näkemään näiden verkkosivujen kautta!

Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Jos haluat kertoa oman tarinasi, täytä seuraava lomake: Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Kirjoittaja: Piia Peiponen

Piia on viestinnästä innostuva somenautiskelija ja lempeä kieliniuho, jota kiinnostavat muuttuva työ ja työelämä. Inspiraation lähteinä kirjoituksiin ja elämään toimivat ilmiöt ja ihmiset.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

  • Yrittäjätarinat “Minulla on kaivertamisen taito” – Nittiya tekee hedelmistä ja vihanneksista taidetta

    Kuka olet? Olen Nittiya, Thaimaassa vuonna 1976 syntynyt nainen, mutta asunut nyt Suomessa neljä vuotta, sillä olen naimisissa suomalaisen miehen kanssa. Thaimaassa minulla on yliopistotutkinto, jonka lisäksi omaan Suomessa kokin ammattitutkinnon. Asun Helsingissä ja tarkoituksenani on hakea starttirahaa TE-toimistolta tulevalle yritykselleni nimeltä Fruit Garden. Olen jo tehnyt kotisivut, Facebook-sivut ja Instagram-sivut. Mitä teet? Teen perinteisesti Thaimaassa harjoitettua vihannesten ja hedelmien…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Visuaalisen taiteen ammattilainen, Mortti Saarnia aloittaa päivänsä Neil Youngin tahdissa

    Olen Mortti Saarnia, 28-vuotias valokuvaaja, taiteilija ja Aalto-yliopiston valokuvataiteen laitoksen maisteriopiskelija. Mitä teet? Olen opiskellut kuvataiteilijaksi ja tällä hetkellä opiskelen Aalto-yliopistossa valokuvataiteen maisteriksi. Teen visuaalisen taiteen saralla laajasti erilaisia töitä ja projekteja. Olen valokuvaaja, kuvittaja ja teen myös töitä videokuvauksen, editoinnin sekä elokuvataiteen parissa. Tällä hetkellä viimeistelen ensimmäistä runokokoelmaani. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Päädyin kevytyrittäjäksi, kun aloin saamaan työtarjouksia. On niin…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Freelancer sisällöntuottaja Anna-Katariina: "Jokainen kevytyrittäjänä laskutettu työ vie minua kohti unelmaani"

    UKKO-kevytyrittäjä Anna-Katariina Maksimoff toimii päivätyönsä ohessa sisällöntuottajana ja toimittajana. Muille alan freelancer-töistä kiinnostuneille hän haluaa huomauttaa, että eteen saattaa tulla keikkoja miltä aihealueelta tahansa; siksi kannattaa varautua jatkuvaan taustatyöhön, asioiden selvittelyyn ja uuden opetteluun. Hei! Olen Anna-Katariina, 29-vuotias tamperelainen sisällöntuottaja, jonka juuret ovat journalismissa ja mieli tiukasti markkinoinnissa. Päivätyönäni teen asiakasviestintää, ja kevytyrittäjänä työni koostuvat sisällöntuotannosta ja toimittajan töistä. Kirjoitan…

    Lue lisää