Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Viikon kevytyrittäjä on visualistiksi opiskellut Annika, jolla on monta ammattia

viikon-kveytyrittaja-visualisti_annika

Kuka olet?

Olen Annika, 25-vuotias salolainen nainen. Asun avopuolisoni ja koirani kanssa. Olen juuri valmistunut koulusta visualistiksi ja koitan selvittää mahdollisuuksiani ja taitojani työelämässä, niin palkallisena kuin kevytyrittäjänä. Pohjalla on myös myynnin ammattitutkinto sekä lähihoitajan koulutus.

Mitä teet?

Olen töissä Kultajousessa osa-aikaisena työntekijänä, viikonloppuöisin ravintolassa karaokejuontajana ja kevytyrittäjänä teen kaikkea mitä koulutukseeni kuuluu. Teen kuvauskeikkoja, markkinointisuunnittelua, uuden logon suunnittelua yritykselle sekä myös kodinhoitopalveluita aina siivoamisesta saunoittamiseen.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Opiskelimme luokkatoverini Ninan kanssa Salon seudun ammattiopistossa visualisteiksi. Opintomme etenivät eri tahtia muiden opiskelijoiden kanssa. Teimme opintojemme ohella asiakastöitä ja näin ollen päädyimme kevytyrittäjiksi ja käyttämään UKKO.fi:n palveluja.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Minulla ei ole koskaan tavallista työpäivää, koska koskaan ei ole varmuutta siitä, onko töitä vai ei. Osa-aikaisena työntekijänä joudun olemaan “varpaillani” onko töitä jatkossa, mutta viikonloppuisin tiedän, että olen yön työssä. Markkinoin itseäni jatkuvasti; usein kesäisin onkin paljon töitä muun muassa kuvausten parissa, ja se on mukavaa.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa työssäni on se, kun saan näyttää osaamiseni ja taitoni. Hienoa on myös, että työlläni on oikeasti rahallista arvoa, josta voi myös poikia lisää töitä.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluan kehittää itseäni paremmaksi ohjelmien käytössä (Illustrator, Photoshop ym.), koska tuntuu, etten saanut koulussa kaikkea sitä opetusta, mitä olisin tarvinnut. Olenkin joutunut itse vielä myöhemmin opettelemaan lisää.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Suomen taloustilanne on huono, joten sen vuoksi meidän täytyy entistä enemmän markkinoida itseämme ja näyttää millainen arvo kevytyrittäjillä on! Osallistutaan messuihin, erilaisiin tapahtumiin ja ollaan näkyvästi esillä!

Annikan kuulumisia ja töitä pääset näkemään näiden verkkosivujen kautta!

Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Jos haluat kertoa oman tarinasi, täytä seuraava lomake: Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Kirjoittaja: Piia Peiponen

Piia on viestinnästä innostuva somenautiskelija ja lempeä kieliniuho, jota kiinnostavat muuttuva työ ja työelämä. Inspiraation lähteinä kirjoituksiin ja elämään toimivat ilmiöt ja ihmiset.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Taru aloitti kevytyrittäjyyden opintojen ohella – “Tätä tulen käyttämään jatkossakin”

  Kuka olet? Olen 32-vuotias iloinen kevytyrittäjänaisen alku Lahdesta. Harrastan crossfittia, ulkoilua ja käyn silloin tällöin kuntosalilla. Mitä teet? Opiskelen koulutetuksi hierojaksi Vierumäen urheiluopistolla ja teen samanaikaisesti hierontoja EMA Sportilla Lahdessa. Joulukuun puolessa välissä valmistun ja tarkoitus olisi jatkaa hommia sivutyönä ainakin nyt aluksi. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Alkuvuodesta, kun olin EMA Sportilla kuntonyrkkeilyn alkeiskurssilla, tiedustelin EMA:n omistajalta olisiko heillä tarvetta hierojalle…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Virve Riissanen pyörittää lemmikkitarvikkeiden verkkokauppaa

  Kuka olet ja mitä teet työksesi? Olen Virve Riissanen, 23-vuotias opiskelija, työntekijä, sekä nyt myös yrittäjä Järvenpäästä. Keväällä perustetun toiminimen lisäksi opiskelen ammattikorkeakoulussa liiketaloutta, sekä työskentelen päivät isäni yrityksessä. Vapaa-aikaani kulutan kahden koirani kanssa, sekä hevostallilla, joten touhuttavaa todellakin riittää. Miten päädyit yrittäjäksi? Yrittäjyys on ollut itselleni jonkinlainen tavoite niin pitkään kuin muistan. Oikean idean kehittyminen kuitenkin vei aikaa. Toiveeni…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Parturi-kampaaja Karita valitsi UKKO Kevytyrittäjyyden – ”Helppous innosti yrittämään!”

  Sosionomiksi opiskeleva Karita Rantanen ylläpitää aiemmin hankkimaansa ammattitaitoa UKKO Kevytyrittäjänä. – En halunnut sitoutua tiettyyn paikkaan ja perustaa omaa yritystä, mutta halusin pitää parturi-kampaajan taidot vielä näpeissä, vaikka lähdin opiskelemaan uutta alaa. Kotkassa asuva Karita Rantanen, 21, sai idean kevytyrittäjäksi ryhtymisestä pian hiusalalta valmistumisensa jälkeen. Tällä hetkellä hän varaa parturi-kampaajan töille 2-4 päivää kuukaudessa sosionomiopintojensa ohella. ”Kevytyrittäjyydessä minua kiinnosti sen…

  Lue lisää