Viikon kevytyrittäjä on visualistiksi opiskellut Annika, jolla on monta ammattia

viikon-kveytyrittaja-visualisti_annika

Kuka olet?

Olen Annika, 25-vuotias salolainen nainen. Asun avopuolisoni ja koirani kanssa. Olen juuri valmistunut koulusta visualistiksi ja koitan selvittää mahdollisuuksiani ja taitojani työelämässä, niin palkallisena kuin kevytyrittäjänä. Pohjalla on myös myynnin ammattitutkinto sekä lähihoitajan koulutus.

Mitä teet?

Olen töissä Kultajousessa osa-aikaisena työntekijänä, viikonloppuöisin ravintolassa karaokejuontajana ja kevytyrittäjänä teen kaikkea mitä koulutukseeni kuuluu. Teen kuvauskeikkoja, markkinointisuunnittelua, uuden logon suunnittelua yritykselle sekä myös kodinhoitopalveluita aina siivoamisesta saunoittamiseen.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Opiskelimme luokkatoverini Ninan kanssa Salon seudun ammattiopistossa visualisteiksi. Opintomme etenivät eri tahtia muiden opiskelijoiden kanssa. Teimme opintojemme ohella asiakastöitä ja näin ollen päädyimme kevytyrittäjiksi ja käyttämään UKKO.fi:n palveluja.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Minulla ei ole koskaan tavallista työpäivää, koska koskaan ei ole varmuutta siitä, onko töitä vai ei. Osa-aikaisena työntekijänä joudun olemaan “varpaillani” onko töitä jatkossa, mutta viikonloppuisin tiedän, että olen yön työssä. Markkinoin itseäni jatkuvasti; usein kesäisin onkin paljon töitä muun muassa kuvausten parissa, ja se on mukavaa.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa työssäni on se, kun saan näyttää osaamiseni ja taitoni. Hienoa on myös, että työlläni on oikeasti rahallista arvoa, josta voi myös poikia lisää töitä.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluan kehittää itseäni paremmaksi ohjelmien käytössä (Illustrator, Photoshop ym.), koska tuntuu, etten saanut koulussa kaikkea sitä opetusta, mitä olisin tarvinnut. Olenkin joutunut itse vielä myöhemmin opettelemaan lisää.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Suomen taloustilanne on huono, joten sen vuoksi meidän täytyy entistä enemmän markkinoida itseämme ja näyttää millainen arvo kevytyrittäjillä on! Osallistutaan messuihin, erilaisiin tapahtumiin ja ollaan näkyvästi esillä!

Annikan kuulumisia ja töitä pääset näkemään näiden verkkosivujen kautta!

Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Jos haluat kertoa oman tarinasi, täytä seuraava lomake: Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Kirjoittaja: Piia Peiponen

Piia on viestinnästä innostuva somenautiskelija ja lempeä kieliniuho, jota kiinnostavat muuttuva työ ja työelämä. Inspiraation lähteinä kirjoituksiin ja elämään toimivat ilmiöt ja ihmiset.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Johanna Mikkola: “Rohkeutta on tehdä työtä omalla persoonallaan”

  Kittilän Könkäällä asuvalla Johannalla on takanaan varsin monipuolinen urapolku. Palkkatöissä hän on ollut ravintola-alalla, perhekodissa ja hotellisiivoojana. Hänellä on myös hevosenhoitajan koulutus, ja hän on pitänyt kevytyrittäjänä ratsastustunteja. Hän oli kuitenkin aina nauttinut erityisesti luonnossa liikkumisesta, ja suunnilleen kahdeksan vuotta sitten hän oivalsi, että voisi tehdä siitä itselleen työn. Johanna lähti eräopaskouluun vuonna 2013, ja alkoi laskuttaa työstä kevytyrittäjänä kolme…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Janika ja Minna tekivät yhteisestä intohimostaan liiketoimintaa – Näin syntyi Kahden ystävän taide

  Oletko joskus pohtinut yritystoimintaa hyvän ystäväsi kanssa? Järvenpääläiset kevytyrittäjäkaverukset Minna (kuvassa vasemmalla) ja Janika kertovat tästä omia kokemuksiaan: he luovat ja myyvät yhdessä taidetta markkinointinimellä Kahden ystävän taide. Maalaaminen on ollut Janika Mitron, 28, ja Minna-Maija Kuitusen, 20, intohimo jo nuoresta iästä saakka. Alkuvuodesta 2021 he päättivät pitkän harkinnan jälkeen lopulta tuoda teoksensa myös yleisön nähtäväksi. Näin käynnistyi heidän yhteinen toimintansa, joka…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Wilma työllistää itsensä luovuudellaan: ”On mahtavaa, kun on vapaus luoda oma työnsä!”

  Wilma Tuominen kertoo olleensa lapsuudestaan saakka luova, ja hän on harrastanut kaikkea tähän liittyvää. Hän nauttii visuaalisuudesta ja esiintymisestä, ja onkin päässyt työllistämään itsensä näiden intohimojen kautta. ”Olisi mahtavaa, jos yrittäjyydestä tehtäisiin yhtä hyvä ja vahva vaihtoehto kuin palkkatyöstä!” Wilma ryhtyi kevytyrittäjäksi pari vuotta sitten. Tuolloin hän oli hiljattain valmistunut, ja totesi työnhaun hankalaksi. Epätoivo oli vähällä iskeä, mutta sitten…

  Lue lisää