Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Tiina Lindström muuttaa tiloja toimiviksi ja kauniiksi kevytyrittäjänä

viikon-kevytyrittaja-tiina-lindstrom

Olen Tiina Lindström, sisustaja, sisustussuunnittelija, projektinvetäjä ja remontoija Siuntiosta. Asun maalla omakotitalossa yhdessä avopuolisoni ja kissani kanssa.

Luonto ympärilläni saa minut voimaan hyvin Tutkin jo opintojen aikana, miten voisin työllistää itseni, niin ettei nyt ihan heti tarvitsisi perustaa omaa yritystä. Kevytyrittäjyys mahdollistaisi tämän!

Mitä teet?

Teen sisustuksia ja remontteja. Olin esimerkiksi pääsuunnittelijana ja koko projektinvetäjänä kesän mittaisessa toimistosuunnitteluprojektissa. 140m² toimisto Helsingin Alppilassa laitettiin lattiasta kattoon uusiksi yhdessä alihankkijan kanssa.

Projektissa oli kiireinen aikataulu, koska työntekijät palasivat lomilta elokuun alussa ja kaikki oli saatava valmiiksi ennen sitä.

Toimistossa, taukotilassa sekä neuvotteluhuoneessa käytettiin täysin ekologisia kierrätysmateriaaleista tehtyjä lattiamateriaaleja (tarkett) ja huoneilmaa puhdistavia maaleja (auro), joiden valmistuksessa ei ole käytetty ollenkaan muovia tai lisäaineita.

Työntekijät saivat aivan uudet ergonomiset sähköiset työpöydät, jotta pystyvät osan päivästään tehdä työt seisten. Työhyvinvointia ajatellen rakensimme toimistoon työntekijöille keinun, jonka avulla saadaan ajatukset hetkeksi pois työstä; silmät kirkkaina ja hymy huulilla saivat keinua.

Tiina Lindström sisustus

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Tutkin jo opintojen aikana, miten voisin työllistää itseni, niin ettei nyt ihan heti tarvitsisi perustaa omaa yritystä. Kevytyrittäjyys mahdollistaisi tämän. Projektin myötä silmäni avautui, että töitähän voi tehdä ihan missä vain; mökillä, kotitoimistolla tai asiakkaan tiloissa.

Olen ollut viimeiset 20 vuotta kiinni toimistossa 8-16 ja työmatka päälle siihen, kellontarkkaa puuhaa ja siitä olisi hyvä jokaisen päästä pois.

Hienointa omassa työssäni on vapaus, ehdottomasti! Saa tehdä itsenäisesti päätöksiä ja arvostaa omaa tekemistä.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallista työpäivää ei ole, siinähän se juju onkin!

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa omassa työssäni on vapaus, ehdottomasti! Saa tehdä itsenäisesti päätöksiä ja arvostaa omaa tekemistä. Tuntea, kuinka oma työmoraali on vahvana mukana jokaisessa päivässä.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Tällä alalla ei voi olla hiljainen kuuntelija, vaan on osattava esittää asiat oikein ja ymmärrettävästi. Olen introvertti ja haluaisin kehittää esiintymistaitojani.

Tiina Lindström sisustus 3

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Tämä on kyllä ollut huikea matka, itse jatkan tätä vaikka sivutoimisena ja suosittelen muillekin!

Tiinaan voit tutustua lisää ja tilata häneltä esimerkiksi sisustuskeikan ">sähköpostitse.

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

  • Yrittäjätarinat Viikon kevytyrittäjämme Piritan työt ovat lisääntyneet koronakriisin aikana

    Hei! Olen Piritta, 38-vuotias nainen Oulusta. Olen henkisen puolen osaaja. Teen erilaisia energiahoitoja, asiakkaan ohjausta, kursseja, ja monenlaista auttamistyötä ja liputan ennen kaikkea kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin puolesta. Autan ihmisiä löytämään oman sisäisen rauhan ja tulemaan tietoisemmaksi omasta itsestään, tunnepuolen jutuista, energiasta, ajatuksista, eli millaista loopia mieli pyörittää päivän mittaan. Autan löytämään todellisen voiman ja potentiaalin, mikä jokaisessa ihmisessä on rajaton! Miten…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Tommi hankkii lisätuloja tuliesityksillä – "UKKO.fin tiimilaskutus toimii näppärästi"

    Kevytyrittäjä Tommi Henttisellä on kirjaimellisesti monta rautaa tulessa: hän käy töissä, opiskelee ja tekee sivutöinä tuliesityksiä. Erityiskiitoksen Tommilta saa UKKO.fin näppärä tiimilaskutus. Tamperelainen Tommi Henttinen päätyi tuliesitysten pariin teatteriharrastuksensa kautta, kun harrastusryhmä halusi kehittää näyttävän sisääntulon esityksiinsä. Idea tähän tuli eräältä teatteriryhmän jäseneltä, joka osasi pyöritellä ja heitellä erilaisia esineitä. ”Aloin harjoitella tanssia sisääntuloa varten. Hiukan myöhemmin ryhdyin opettelemaan myös…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Yksityinen: Mira Forsberg hoitaa sisustusliikettä kevytyrittäjänä

    Olen Mira Forsberg, suomenruotsalainen sisustussuunnittelija kotoisin rannikkokylästä Etelä-Suomessa. Tällä hetkellä asun poikaystäväni ja kissamme Herbertin kanssa Turussa. Ennen kuin muutin tänne asuin ja opiskelin Pietarsaaressa neljä vuotta. Mitä teet? Tällä hetkellä olen töissä sisustusliikkeessä Turussa. Täällä toimin myyjänä ja pidän kauppaa siistinä. Vapaa-ajallani suunnittelen erilaisia kortteja, huonekaluja ja luen blogeja. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Äitini näki jutun sanomalehdessä uudesta sisustusliikkeestä Turussa…

    Lue lisää