Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Yksityinen: Mira Forsberg hoitaa sisustusliikettä kevytyrittäjänä

viikon-kevytyrittaja-mira-forsberg

Olen Mira Forsberg, suomenruotsalainen sisustussuunnittelija kotoisin rannikkokylästä Etelä-Suomessa. Tällä hetkellä asun poikaystäväni ja kissamme Herbertin kanssa Turussa.

Ennen kuin muutin tänne asuin ja opiskelin Pietarsaaressa neljä vuotta.

Mitä teet?

Tällä hetkellä olen töissä sisustusliikkeessä Turussa. Täällä toimin myyjänä ja pidän kauppaa siistinä. Vapaa-ajallani suunnittelen erilaisia kortteja, huonekaluja ja luen blogeja.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Äitini näki jutun sanomalehdessä uudesta sisustusliikkeestä Turussa ja päätin kysyä heiltä, jos he sattuvat tarvitsemaan apua. Jätin heille yhteystietoni ja CV:ni. Keväällä kävin liikkeessä kysymässä, miltä heidän kesänsä näyttää. Kävi ilmi, että he aikovat avata kesällä kelluvan liikkeen Nauvoon ja tarvitsevat jonkun auttamaan kaupunkiin siksi aikaa.

Kevytyrittäjyys tuntui tällaiseen kesän keikkatyöhön sopivalta ratkaisulta!

Sisustussuunnittelijana on “vaikeaa” saada töitä ilman kokemusta ja suosittelijoita. Enkä tunne olevani vielä valmis perustamaan omaa yritystä, jotta saisin tehdä sitä mitä rakastan, joten kevytyrittäjyys oli mainio ratkaisu.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Aamulla avaan liikkeen, annan kukille vettä ja katson, että kaikki näyttää hyvältä asiakkaita varten. Vaihdan tuotteiden paikkaa ja otan kuvia Instagramiin. Vastaan asiakkaiden kysymyksiin ja annan mielipiteeni siitä, mitkä värit sopivat yhteen. Joskus asiakas ostaa lahjoja ja silloin tarjoudun pakkaamaan niitä.

Sisustusliikettä sisältä

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Olen ennen ollut töissä asiakaspalvelussa, mutta silloin en saanut samanlaisia asiakaskohtaamisia, joita saan tässä työssä. Joten parasta työssäni on asiakaskohtaamiset ja se, että saan auttaa heitä löytämään sopivia sisustusratkaisuja.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Olen enemmän kuuntelija kuin puhuja, mikä on hyvä tässä työssä, mutta samalla saatan vaikuttaa hijaiselta tai ujolta. En myöskään ole se, joka pyytää apua, vaan haluan itse pystyä tekemään asian.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille ja sellaisiksi aikoville?

Annan äitini vinkin: soita itse perään, jos joku on luvannut soittaa sinulle. Parempi, että hän tietää, että olet tosissasi!

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

  • Yrittäjätarinat Luova prosessi on parasta valokuvaaja-Laurin työssä

    Kuva: Mai Angelica Puttonen Olen Lauri Majamaa, 39-vuotias helsinkiläinen valokuvaaja ja graafinen suunnittelija. Mitä teet? Työhöni kuuluu kuvauksia aina potreteista mainoskuvauksiin, sekä bändien ja artistien promokuvat, levyn kansien kuvaukset sekä musiikkivideoiden ja muiden still-kuvaukset. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Pitkään yrittäjänä toimiessani valokuvaajana ja graafikkona halusin hieman vaihtelua yrittäjyyteen niin sanotun normaalin päivätyön kautta, jolloin voisin tehdä kuvauskeikkoja ja graafista suunnittelua ehkä…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Valokuvaaja Mikael inspiroituu viestimisestä niin visuaalisen kuin kirjoitetun tarinan kautta

    Kuvaaja: Tommi Katajisto Luovuus ja taiteellisuus näkyivät porilaisessa Mikael Leppäniemessä jo lapsena, ja nämä ominaisuudet ovat olleet vahvasti läsnä hänen toimissaan koko elämän. Tämä on vaikuttanut hänen mielenkiinnon kohteisiinsa, harrastuksiinsa ja myöhemmin myös työhönsä. ”On oikeastaan vaikeaa vetää raja siihen, milloin olen alkanut suhtautua valokuvaamiseen työnä enkä vain harrastuksena”, hän toteaa. Valo- ja videokuvaus ovat ollut Mikaelin intohimoja jo 15…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Viikon kevytyrittäjä Niko Saarela: “Tehkää sellaista työtä mikä antaa matkanne varrelle elämyksiä joista nautitte.”

    Kuka olet? Olen Niko Saarela, intohimoinen kamppailu-urheilija, tietokirjailija, SLU:n koulutettu valmentaja, sekä kahvakuulatreeni.com:n sertifioitu kahvakuulaohjaaja. Lisäksi toimin itsenäisenä jälleenmyyjänä Pm International:in hyvinvointi- ja ravintolisien parissa. Liikunta ja urheilu on kuulunut elämääni jo lähes kahden vuosikymmenyksen ajan. Kokeilujen myötä lajien kirjo ja oman tiensä löytäminen on ollut huikea matka minuuteen, jolla on jokainen päivä jotain uutta annettavaa ja opittavaa loppu elämään. Harrastuksina…

    Lue lisää