Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Yksityinen: Mira Forsberg hoitaa sisustusliikettä kevytyrittäjänä

viikon-kevytyrittaja-mira-forsberg

Olen Mira Forsberg, suomenruotsalainen sisustussuunnittelija kotoisin rannikkokylästä Etelä-Suomessa. Tällä hetkellä asun poikaystäväni ja kissamme Herbertin kanssa Turussa.

Ennen kuin muutin tänne asuin ja opiskelin Pietarsaaressa neljä vuotta.

Mitä teet?

Tällä hetkellä olen töissä sisustusliikkeessä Turussa. Täällä toimin myyjänä ja pidän kauppaa siistinä. Vapaa-ajallani suunnittelen erilaisia kortteja, huonekaluja ja luen blogeja.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Äitini näki jutun sanomalehdessä uudesta sisustusliikkeestä Turussa ja päätin kysyä heiltä, jos he sattuvat tarvitsemaan apua. Jätin heille yhteystietoni ja CV:ni. Keväällä kävin liikkeessä kysymässä, miltä heidän kesänsä näyttää. Kävi ilmi, että he aikovat avata kesällä kelluvan liikkeen Nauvoon ja tarvitsevat jonkun auttamaan kaupunkiin siksi aikaa.

Kevytyrittäjyys tuntui tällaiseen kesän keikkatyöhön sopivalta ratkaisulta!

Sisustussuunnittelijana on “vaikeaa” saada töitä ilman kokemusta ja suosittelijoita. Enkä tunne olevani vielä valmis perustamaan omaa yritystä, jotta saisin tehdä sitä mitä rakastan, joten kevytyrittäjyys oli mainio ratkaisu.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Aamulla avaan liikkeen, annan kukille vettä ja katson, että kaikki näyttää hyvältä asiakkaita varten. Vaihdan tuotteiden paikkaa ja otan kuvia Instagramiin. Vastaan asiakkaiden kysymyksiin ja annan mielipiteeni siitä, mitkä värit sopivat yhteen. Joskus asiakas ostaa lahjoja ja silloin tarjoudun pakkaamaan niitä.

Sisustusliikettä sisältä

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Olen ennen ollut töissä asiakaspalvelussa, mutta silloin en saanut samanlaisia asiakaskohtaamisia, joita saan tässä työssä. Joten parasta työssäni on asiakaskohtaamiset ja se, että saan auttaa heitä löytämään sopivia sisustusratkaisuja.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Olen enemmän kuuntelija kuin puhuja, mikä on hyvä tässä työssä, mutta samalla saatan vaikuttaa hijaiselta tai ujolta. En myöskään ole se, joka pyytää apua, vaan haluan itse pystyä tekemään asian.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille ja sellaisiksi aikoville?

Annan äitini vinkin: soita itse perään, jos joku on luvannut soittaa sinulle. Parempi, että hän tietää, että olet tosissasi!

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Erilainen tie yrittäjäksi

  Jatta Salmi oli vielä alkuvuonna työttömänä, mutta yrittäjyys oli jo kauan kiinnostanut häntä. Siitä todisteena on esimerkiksi puolitoista vuotta sitten suoritettu yrittäjyyskurssi. Jatan tuttavapiirissä oli myös entuudestaan paljon yrittäjätuttuja, minkä vuoksi yrittäjyys oli aina ollut myös Jatan mielenkiinnon kohteena. Muuttuva työelämä antaa myös mahdollisuuksia Jatan mielestä työelämä on jatkuvassa murroksessa. "Nykyään ihmiset eivät ole töissä samassa organisaatiossa 40 vuotta. Nuorten…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Tommi hankkii lisätuloja tuliesityksillä – "UKKO.fin tiimilaskutus toimii näppärästi"

  Kevytyrittäjä Tommi Henttisellä on kirjaimellisesti monta rautaa tulessa: hän käy töissä, opiskelee ja tekee sivutöinä tuliesityksiä. Erityiskiitoksen Tommilta saa UKKO.fin näppärä tiimilaskutus. Tamperelainen Tommi Henttinen päätyi tuliesitysten pariin teatteriharrastuksensa kautta, kun harrastusryhmä halusi kehittää näyttävän sisääntulon esityksiinsä. Idea tähän tuli eräältä teatteriryhmän jäseneltä, joka osasi pyöritellä ja heitellä erilaisia esineitä. ”Aloin harjoitella tanssia sisääntuloa varten. Hiukan myöhemmin ryhdyin opettelemaan myös…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Kevytyrittäjyys herätti Lassin mielenkiinnon yrittäjyyteen – musiikkialan monitoimimies on nyt myös toimitusjohtaja

  Olen Lassi Silventoinen ja myyn muusikoita keikoille. Olen myös laulaja, saksofonisti, pianisti ja toimitusjohtaja Lassin Palvelut Oy:ssä. Toiminta perustuu itse valitsemaani tasokkaaseen verkostoon, jossa muusikoista kootaan bändejä erinäisiin tilaisuuksiin. Soitan itse mukana suurimmalla osalla keikoista. Kesätöissä ja armeijassa minun oli vähän vaikea ottaa vastaan käskyjä, joille ei ollut hyviä perusteita. Nyt yrittäjänä olen itseni pomo! Parasta on myös se, töitä…

  Lue lisää