Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Meikkaaja-maskeeraaja Aarni Mikkola

meikkaaja-maskeeraaja-aarni-mikkola

Kuka olet?

Olen 23-vuotias, elämäniloa täynnä oleva Meikkaaja-Maskeeraaja Helsingistä joka tekee töitä omassa unelma-ammatissaan ja nauttii siitä täysin voimin!

Mitä teet?

Teen töitä Freelancer Meikkaaja-Makeeraajana mm. mainoskuvauksien, teatterin, television, muodin sekä artistitöiden parissa. Toimin myös Freelancer Makeup- Artistina Make Up For Ever Finlandilla sekä Svenska Teaternilla.

Koulutukseltani valmistuin ensin Parturi-Kampaajaksi Lahdesta 2011 ja Meikkaaja-Maskeeraajaksi 2015 Helsingistä. Suomessa nämä alat kulkevat käsi kädessä ja maskeeraaja on melkeimpä poikkeuksetta vastuussa myös esiintyjän hiuksista.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Päädyin kevytyrittäjäksi koska koin sen olevan kaikkein paras ratkaisu itselleni! Meidän alalla vakituiset työt ovat kyllä normaalia palkkatyötä, mutta voisinpa sanoa että kaikki muut freelance-työt hoidetaan laskutuksien kautta ja tästä syystä tämä ala siis jopa vaatii jonkin näköistä yrittäjyyttä. Minulla itselläni on myös samaan aikaan normaaleja palkkatyö-sopimuksia ja tämän takia näiden töiden rinnalle kevytyrittäjyys on sopinut enemmän kuin mainiosti!

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Se että saan tehdä sitä mitä rakastan. Saan työssäni käyttää jatkuvasti luovuutta ja toteuttaa itseäni. Rakastan asiakaspalvelua ja se on myös yksi työni hienoimpia puolia, ammatissani todella opimme tuntemaan asiakkaamme ja usein siitä voi myös syntyä vuosia jatkuva hieno yhteistyö! Mutta ehkä ihanin asia on se kun olen saanut työni valmiiksi ja näen leveästi hymyilevän asiakkaan peilistä!

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

En voi oikein sanoa, että minulla olisi tavallista työpäivää! Jokainen päivä on erilainen. Joskus työpäiväni alkaa klo 5 aamulla ulkona kuvauksissa, kun aamu vasta sarastaa ja se halutaan taltioida kameraan. Joskus työni alkaa klo 12:00 tv-sarjan kuvauksissa studiolla, toisena päivänä työni alkaa klo 15:00 myyden meikkejä työpaikallani tai klo 17:00 teatterilla valmistautuen illan esitykseen ja joskus se alkaa vasta illalla klo 20:00 kun valmistelen artistin valmiiksi illan konserttia varten! Monipuolisuus on myös yksi asia, jota todella rakastan työssäni!

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Olen aina innokas kehittämään itseäni ammatillisesti tullakseni paremmaksi Meikkaaja-Maskeeraajaksi ja uskon että se kehittäminen ei tule ikinä loppumaan! Alamme elää koko ajan, tulee uusia trendejä ja villityksiä ja sosiaalisen median maailma on hyvin paljon tekemisessä alamme kanssa, ja sieltä saan myös itselleni valtavasti inspiraatiota uusia tulevia töitä varten!

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille

Jossakin vaiheessa koin, että kevytyrittäjänä tulee vastaan palautetta että onko jokin vialla kun et ole ryhtynyt täysipäiväiseksi yrittäjäksi ja se on ikään kuin menestyneille ihmisille “välivaihe” ennen täysipäiväistä yrittäjyyttä.

Tämä on kuitenkin silkkaa puppua, koska jokainen meistä täällä elää elämäänsä itseänsä varten ja jos kevytyrittäjyys on sinulle se oikea vaihtoehto niin siihen todella kannattaa ryhtyä! Itse en ole katunut hetkeäkään ja nämä edellisen lauseen epäilyksetkin minulta pyyhkiytyivät pois heti kun olin päässyt työhön kiinni. Voit yhtä hyvin menestyä niin täysipäiväisenä kuin kevytyrittäjänäkin!

Kuvia töistäni, yhteystietoni ja lisää tietoa minusta löytyy seuraavista sosiaalisen median kanavista, joita käytän aktiivisesti työssäni! Ota rohkeasti yhteyttä, jos etsit täydellä sydämellä töitänsä tekevää ammattitaitoista Meikkaaja-maskeeraajaa ?

Nettisivut: www.aarnimikkola.com
Facebook: ArtistryByAarni
Instagram: artistrybyaarni
Snapchat: artistrybyaarni

Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Jos haluat kertoa oman tarinasi, täytä seuraava lomake: Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Sanna Laitinen

Sannalla on yli 10 vuoden kokemus useilta eri markkinoinnin osa-alueilta, mutta erityisesti Sannaa kiinnostaa digitaalinen markkinointi ja asiakaskokemuksen kehittäminen. Vapaa-ajalla Sanna tykkää rauhoittua luonnon hiljaisuudessa, tappaa viherkasveja ja tutkia uusia paikkoja kameran linssin läpi.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Antti ja Jarkko luovat miesten muotia - FRENN-yrittäjäparin bisnes perustuu vastuullisuuteen ja mukavuuteen

  Kotimainen FRENN luo mukavaa, laadukasta ja pitkäikäistä muotia miehille. Antti Laitisen ja Jarkko Kallion yrityksen kulmakivinä ovat vastuullisuus ja tuotantoketjun läpinäkyvyys; yrittäjäpari suhtautuu vaatteitaan valmistaviin tehtaisiin liikekumppaneina, joihin tutustutaan perin pohjin ennen yhteistyön aloittamista. Laitinen ja Kallio ovat pariskunta, joten työ ja vapaa-aika menevät heillä usein sekaisin. Pitkään vaate- ja designalalla toimittuaan he päättivät yhdistää erityisosaamisensa ja ryhtyivät tuottamaan laadukkaita,…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Sonja Suomela jakaa ihonhoitorutiinejaan ja esittelee tuotteita blogissaan nimeltä Purkkisirkus

  Olen hyvinkääläinen kosmetiikkabloggaaja. Blogini on vajaa kaksi vuotta vanha kosmetiikkaintoilijan purkkishow. Blogin kantavia teemoja ovat ihonhoito ja korealainen kosmetiikka sekä meikki- ja hiusjutut. Varsinainen päivätyöni on leikkaussalissa anestesiasairaanhoitajana. Mitä teet? Kirjoitan kosmetiikkablogia, jossa on esillä kosmetiikkauutuudet sekä vinkkejä oman ihonhoitoon ja meikkaukseen. Suuret intohimoni kosmetiikka ja ihonhoito näkyvät vahvasti blogissani. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Olen sen verran alussa bloggaajan taipaleellani, etten…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Elämäntapayrittäjä toivoo mahdollisimman pitkää uraa yrittäjänä

  Pia Lehtinen pyörittää joogakoulu Mysore Yoga Helsinkiä Sörnäisissä Helsingissä. Vuodesta 2017 alkaen yrittäjänä toimineelle Pialle oman joogasalin ja yrityksen perustaminen oli aina ollut leikkisä haave – yrittäjyys itsessään ei ollut hänelle se juttu, vaan päämääränä siinsi oma joogasali. Päätös yrittäjyydestä syntyi nopeasti. Vaihtoehtoina olivat ulkomaille lähteminen joogaa opettamaan tai astanga-joogan opetustarjonnan laajentaminen pääkaupunkiseudulla. Pia Lehtinen kertoo, että yrittäjyys tuntui parhaalta…

  Lue lisää