Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

YouTuben avulla täysipäiväiseksi yrittäjäksi – Kuukauden yrittäjä Eetu Pesonen

eetu-pesonen-ukko-pro-kuukauden-yrittaja_2

Kuka olet ja mitä teet työksesi?

Eetu Pesonen, netissä tuttavallisemmin eeddspeaks. Tuotan sisältöä Youtubeen ja muihin sosiaalisen median kanaviin. Jaan elämääni, arkeani, ajatuksiani ja kokemuksiani yli 300 000 seuraajalle Youtubessa jo kahdeksatta vuotta.

Olen vuosien saatossa rakentanut eeddspeaks brändiäni siihen pisteeseen, että voin täysipäiväisesti elättää itseni sen avulla. Toteutan paljon kaupallisia yhteistöitä eli mainossisältöjen tuottamista kanavissani sekä puhujaesiintymisiä erilaisissa tapahtumissa.

Miten päädyit yrittäjäksi?

Kollegoideni suosituksesta päätin perustaa toiminimen jonka turvin laskuttaminen eri tahoilta mahdollistaa paljon uusia työkeikkoja. Työn laatu on myös sellaista, että hankintojen tekeminen on fiksumpaa yrityksen nimissä.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Kun sähköposti ja kalenteri on tarkistettu voikin suunnitella mitä tekee seuraavaksi. Usein se sisältää sisältöjäni kuluttavien ihmisten palautteen seulomista ja sen kautta uuden sisällön ideointia ja tuottamista. Aina se videoeditointiohjelma yleensä aukeaa, koska jotain materiaalia on aina leikattavissa seuraavaa julkaisua varten.

Miten UKKO Pro on auttanut sinua?

UKKO Pro sai minut VIIMEIN parin vuoden jahkailun jälkeen perustamaan toiminimen, sillä pidin sen perustamista pitkään kauhean hankalana prosessina. UKKO Pron tarjoama kirjanpitopalvelu sekä asiantunteva asiakaspalvelu on tehnyt yrittäjyyden aloittamisesta huomattavasti helpompaa. Olen voinut kysyä typeriäkin kysymyksiä heiltä ja aina saanut vastaukset ongelmiini.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Ainutlaatuinen tilaisuus jakaa omaa – usein myös arkistakin elämää täysin omilla säännöillä. Lisäksi tietenkin vapaus työskennellä niihin kellonaikoihin kun itselle hyvältä tuntuu.

Mitä asioita haluaisit kehittää itsessäsi?

Järjestelmällisyyttä. Olen tehnyt tätä työkseni jo muutaman vuoden ja tuntuu että ajan hallinnointi on usein haastavaa. On huono tapa unohtaa katsoa kelloa, kun uppoutuu johonkin projektiin jota huomaa viimeistelevänsä vielä aamuviideltä.

Terveiset ja vinkit muille yrittäjille ja yrittäjäksi aikoville?

Jos harkitset vielä, anna palaa! Jos olet jo yrittäjä, koita löytää itsestäsi yksi puoli jota kehittää paremmaksi yrittäjänä. Kun opit itsestäsi uutta, se näkyy työn jäljessä.

Eetun YouTube-kanavaan pääset tutustumaan täällä. Eetulle voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen eeddspeaks@gmail.com.

Haluatko sinä kuukauden yrittäjäksi?

Kuukauden yrittäjä on UKKO Pro:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen yrittäjiä. Onko sinulla oma tarina yrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen!

Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja Suvi Kylmälä

Toiminimiyrittäjyys voi olla myös helppoa

Kirjanpito, laskutus ja kuittivarasto kiinteällä kuukausihinnalla. Perustamme toiminimen ilmaiseksi ja saat y-tunnuksen heti käyttöösi.
Lue lisää toiminimiyrittäjyydestä

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

  • Yrittäjätarinat “Saan rakentaa itseni näköistä palvelua” – Katja hyödyntää osaamistaan kevytyrittäjänä

    Katja Blomqvist, stailaaja, sisustussuunnittelija, ompelija, valokuvaaja ja sisustusalan moniosaaja sekä vapaa-aikana myös palveluskoiraharrastaja. Mitä teet? Teen asuntojen myyntistailauksia, sisustussuunnittelua, sisustustekstiilien suunnittelua ja valmistusta sekä huonekalujen tuunausta ja valokuvausta. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Ennen sisustusalalle siirtymistä olen työskennellyt lähes 20 vuotta turvallisuus- ja kiinteistöautomaatioalan eri tehtävissä. Kiinnostus sisustamiseen on aina ollut olemassa ja osallistuminen sisustussuunnittelukoulutukseen vahvisti ajatusta alalla työskentelemisestä. Kuitenkin, vasta pitkäaikainen…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Sisustussuunnittelija Milla teki rohkean alanvaihdoksen, ja sai päätöksestään paljon ihailua tuttaviltaan

    Milla Suominen päätti vaihtaa alaa ja lähteä opiskelemaan sisustusartesaaniksi lähes 20 vuoden uraputken jälkeen. ”Uraloikkani oli vähän erilainen: menin korkeakouluopintojen jälkeen ammattikouluun. Mietin, miten voisin saada opintoni ja kokemukseni yhdistettyä parhaalla mahdollisella tavalla!” Aiemmalta koulutukseltaan Milla on kauppatieteiden maisteri ja hän on työskennellyt lähes 20 vuotta henkilöstön ja organisaatioiden kehittämisen parissa. Pari vuotta sitten hän päätyi tilanteeseen, jossa hänen määräaikainen…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Näin lähdin yrittäjäksi

    Teemu Laulajainen, 39, oli miettinyt yrityksen perustamista jo aiemmin, mutta vaihtoehtoja mietittäessä Teemu halusi kuitenkin vielä hankkia itselleen enemmän kokemusta ja valmiita asiakkaita ennen virallista yrittäjyyttä. Teemu oli myös käynyt aiemmin yrittäjyyskurssin ja hän päätti myös hankkia itselleen valokuvaukseen liittyvän tutkinnon. Teemu on kevään aikana saamassa Turun aikuiskoulutuskeskuksesta valokuvaajan ammattitutkinnon, joten valmiudet yrittäjyydelle olivat Teemulla hyvin hallussa. Miten kaikki alkoi?…

    Lue lisää