Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Sisustussuunnittelija Marika Ritala-Mäkinen

viikon-kevytyrittaja-marika-ritala-makinen

Viikon Kevytyrittäjä sisustussuunnittelija Marika Ritala-Mäkinen tekee sisustussuunnitelmia niin yksityisille kuin yritysasiakkaillekin.

Kuka olet?

Olen Marika, vähän päälle kolmikymppinen sisustussuunnittelija Lempäälästä. Perheeseeni kuuluvat aviomies ja kaksi alle kouluikäistä lasta.

Mitä teet?

Teen suunnitteluprojekteja, sisustuskonsultointia ja koulutuksia niin yksityisille kuin yrityksille tällä hetkellä UKKO.fi:n kautta.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Aloin työskennellä osa-aikaisesti vanhempainvapaani aikana ja koin, että laskutusosuuskunnan kautta minulle jäisi aikaa paremmin itse työn tekemiseen ja perheelle. Se, miksi päädyin kevytyrittäjäksi johtui osaltaan myös siitä, että halusin myös säilyttää mahdollisuuden starttirahaan, sillä oman toiminimen perustaminen tulee ajankohtaiseksi lähivuosien aikana.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa työssäni on se, kun näen tyytyväisen asiakkaan ja koen, että olen voinut aidosti auttaa häntä.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tällä hetkellä teen paria, kolmea päivää viikosta töitä. Tyypillinen työpäiväni alkaa aamulla työsähköposteihin vastaamisella. Sen jälkeen teen suunnittelutyötä tai kierrän alan liikkeissä hakien asiakkaalle soveltuvia tuotteita, pintamateriaaleja jne. Myös asiakastapaamisia ja tarjousten tekemistä kuuluu työpäiviini.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluan kehittyä suunnittelijana ja myös asiakkaan kuuntelijana. Myös oman liikeidean hiominen ja verkostojen luominen tulevaa omaa yritystä silmällä pitäen on tärkeää.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille

Kannattaa rohkeasti lähteä kokeilemaan siipiään kevytyrittäjänä. Ainakin itselleni tämä pari vuotta on vahvistanut sen, että haluan tehdä tätä työtä kokopäiväisesti myös yrittäjänä.

Yhteystiedot

www.marikarm.fi

Haluatko Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n uusi blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Jos haluat kertoa oman tarinasi, niin täytä seuraava lomake: Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Kirjoittaja: Sanna Laitinen

Sannalla on kokemusta useilta eri markkinoinnin osa-alueilta, mutta erityisesti Sannaa kiinnostaa digitaalinen markkinointi ja asiakaskokemuksen kehittäminen. Vapaa-ajalla Sanna tykkää rauhoittua luonnon hiljaisuudessa, tappaa viherkasveja ja tutkia uusia paikkoja kameran linssin läpi.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

  • Yrittäjätarinat Rohkea asiakasrajaus voi näyttää tältä: Lisa McWhirter kuvaa vain pariskuntia, jotka karkaavat naimisiin Islannissa

    Valokuvaaja Lisa McWhirter asuu Suomessa, mutta hänen asiakkaansa tulevat eri puolilta maailmaa. Hän pääsee kohtaamaan heidät kasvokkain Islannissa. McWhirterille ja hänen kuvaustaidoilleen löytyy kysyntää: "Kalenterini on buukattu täyteen syksyyn 2022 asti!" Jylhiä vesiputouksia, mustaa hiekkaa, tulivuoria, sumua, pylväsmäisiä kallioita. Nämä upeat maisemat taltioituvat turkulaisen Lisa McWhirterin kuvaamien hääparien taustalle. Hän on keskittynyt tekemään häävalokuvausta nimenomaan Islannin persoonallisessa, unenomaisessa luonnossa. Itse…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Melina Aikala on projektijohtaja, joka nauttii toimeksiantajiensa vaihtuvuudesta

    Kuka olet? Olen projektipäällikkö, tuottaja, freelancer, äiti, vaimo, tytär, sisko, ystävä sekä Airbnb-superhost. Oikeastaan kaikki alat tarvitsevat satunnaisesti projektijohtajaa, joka hoitaa sovitut asiat maaliin tehokkaasti. Resurssit eivät aina riitä talon sisällä ja silloin minua tarvitaan. Mitä teet? Olen ulkoistettu projektijohtaja ja teen tällä hetkellä töitä tapahtumatoimistoille sekä mainostoimistoille. Voisin hyvin kuvitella tekeväni projektiluonteisia töitä myös muille aloille. Toivon saavani myös…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Meikkaaja-maskeeraaja Aarni Mikkola

    Kuka olet? Olen 23-vuotias, elämäniloa täynnä oleva Meikkaaja-Maskeeraaja Helsingistä joka tekee töitä omassa unelma-ammatissaan ja nauttii siitä täysin voimin! Mitä teet? Teen töitä Freelancer Meikkaaja-Makeeraajana mm. mainoskuvauksien, teatterin, television, muodin sekä artistitöiden parissa. Toimin myös Freelancer Makeup- Artistina Make Up For Ever Finlandilla sekä Svenska Teaternilla. Koulutukseltani valmistuin ensin Parturi-Kampaajaksi Lahdesta 2011 ja Meikkaaja-Maskeeraajaksi 2015 Helsingistä. Suomessa nämä alat kulkevat…

    Lue lisää