Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Viikon Kevytyrittäjämme Heidi on paitsi muistihoitaja, myös ammattijärjestäjä – mitä se oikein tarkoittaa?

vky-arjenlomatila

Kuka olet?

Olen Heidi, 25-vuotias lähihoitaja, muistihoitaja ja ammattijärjestäjä. Arjenlomatila on sivutyöni henkilökohtaisen avustajan työn rinnalla.

Mitä teet?

Arjenlomatila-palveluni tarjontaan kuuluu kotiapu- ja ammattijärjestäjäpalvelut. Autan ihmisiä luopumaan turhasta tavarasta ja järjestelemään jäljelle jääneet tavarat ja esineet.

Autan paitsi kodin tekemättömien töiden kanssa, myös ikäihmisiä arjen sujumisessa mm. siivouksessa, ulkoilussa ja peseytymisessä. Tämän lisäksi toimin someassistenttina pienille yrityksille/yrittäjille. Autan heitä sosiaalisen median kanssa

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Aloitin työt kevytyrittäjänä lokakuussa 2015. Silloin vuoden ikäisen lapsen kotiäitinä. Nyt lapsia on kaksi ja töitä teen lähinnä iltaisin ja viikonloppuisin. Kevytyrittäjyys mahdollistaa pienet lisäansiot hoitovapaan aikana.

Lisäksi tekemäni työt ovat kotitalousvähennys kelpoisia, joten työnosuudesta saa -50% kotitalousvähennyksen.

Ennen ja jälkeen kuvat inspiroivat usein itseänikin kokeilemaan. Mitä sinä saisit aikaan 5 minuutissa?

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Työpäivät ovat keikkaluontoisia. Joskus asiakas tarvitsee apua kodin järjestelemisessä ja pois vietävien tavaroiden kuljetuksessa. Joskus autan vaihtamaan lamput tai laittamaan tauluja seinälle. Olen tehnyt myös viriketuokioita vanhuspalveluissa.

Ammattijärjestäjä. Keittiö sekainen ja siisti.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa on, että saan auttaa ihmisiä. Koen tekemäni työn merkitykselliseksi.

Joskus suurimman avun asiakas saa siitä että on kuunteleva korva. Yleensä aina saan itselleni siitä hyvän mielen lisäksi paljon oppia ja viisaita neuvoja.

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Joka päivä on mahdollisuus kehittymiseen.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Rohkeasti vain yrittämään! Sinulla on taito ja osaaminen – varusta ne rohkeudella ja hitusella hulluutta, niin voit menestyä.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Maarit Liukolampi: ”Keikkatöissä minulla on utelias ja tutkiva suhtautuminen töihin”

  Maarit on tehnyt pitkän työuran toimimalla 29 vuotta yrittäjänä puhtaus- ja kiinteistöpalvelualalla. Hän kokee kyseisen alan itselleen merkitykselliseksi, ja pitää sen kehittämistä tärkeänä. Nykyisin Maarit on päätoimisena työnään opettajana ammattioppilaitoksessa. Hän ei ole kuitenkaan halunnut jättää kenttätyötä täysin, ja hyvä ratkaisu päätyön ja sivutoimiston kiinteistöpalvelualan töihin löytyi kevytyrittäjyydestä. Työssäkäyntiä tasapainottavat urheiluharrastukset ja sivutoimiset työt. ”Olisi mahtavaa, jos voisi tuplata päivät…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Viikon kevytyrittäjän, Matias Halttusen, luontokuvat ovat pysäyttävän upeita

  Kuka olet? Olen Matias Halttunen, lukiosta keväällä 2019 valmistuva opiskelija. Olen luonto- ja muotokuvaukseen erikoistunut valokuvaaja. Tarjoan laadukkaita kuvia sekä kuvan käsittelyä. Teen työtä rakkaudesta lajiin sekä ammattitaidolla. Mitä teet? Tarjoan asiakkaille laadukkaita valokuvauspalveluja asiakkaan toiveet huomioon ottaen. Teen työtä rakkaudesta lajiin sekä ammattitaidolla. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Halusin laajentaa toimialaani mutta perustamatta kuitenkaan toiminimeä, ja UKKO.fi on tehnyt kevytyrittäjyydestä helppoa…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Hanne Kivioja pitää etälaulutunteja poikkeusaikana

  Kuka olet? Minä olen Hanne Kivioja, laulaja ja laulunopettaja. Asun tällä hetkellä Jyväskylässä, missä opiskelen musiikkipedagogiikkaa. Mitä teet? Olen yksi niistä onnekkaista, joka saavat tehdä työkseen sitä, mitä rakastaa eniten koko maailmassa! Musiikki on aina ollut iso osa elämääni laulamisen muodossa. Laulunopettamisen myötä kokonaiskäsitykseni musiikin ja laulamisen eheyttävästä voimasta on vielä entisestään moninkertaistunut. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Olen ollut kevytyrittäjänä jo…

  Lue lisää