Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Viikon Kevytyrittäjämme Heidi on paitsi muistihoitaja, myös ammattijärjestäjä – mitä se oikein tarkoittaa?

vky-arjenlomatila

Kuka olet?

Olen Heidi, 25-vuotias lähihoitaja, muistihoitaja ja ammattijärjestäjä. Arjenlomatila on sivutyöni henkilökohtaisen avustajan työn rinnalla.

Mitä teet?

Arjenlomatila-palveluni tarjontaan kuuluu kotiapu- ja ammattijärjestäjäpalvelut. Autan ihmisiä luopumaan turhasta tavarasta ja järjestelemään jäljelle jääneet tavarat ja esineet.

Autan paitsi kodin tekemättömien töiden kanssa, myös ikäihmisiä arjen sujumisessa mm. siivouksessa, ulkoilussa ja peseytymisessä. Tämän lisäksi toimin someassistenttina pienille yrityksille/yrittäjille. Autan heitä sosiaalisen median kanssa

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Aloitin työt kevytyrittäjänä lokakuussa 2015. Silloin vuoden ikäisen lapsen kotiäitinä. Nyt lapsia on kaksi ja töitä teen lähinnä iltaisin ja viikonloppuisin. Kevytyrittäjyys mahdollistaa pienet lisäansiot hoitovapaan aikana.

Lisäksi tekemäni työt ovat kotitalousvähennys kelpoisia, joten työnosuudesta saa -50% kotitalousvähennyksen.

Ennen ja jälkeen kuvat inspiroivat usein itseänikin kokeilemaan. Mitä sinä saisit aikaan 5 minuutissa?

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Työpäivät ovat keikkaluontoisia. Joskus asiakas tarvitsee apua kodin järjestelemisessä ja pois vietävien tavaroiden kuljetuksessa. Joskus autan vaihtamaan lamput tai laittamaan tauluja seinälle. Olen tehnyt myös viriketuokioita vanhuspalveluissa.

Ammattijärjestäjä. Keittiö sekainen ja siisti.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa on, että saan auttaa ihmisiä. Koen tekemäni työn merkitykselliseksi.

Joskus suurimman avun asiakas saa siitä että on kuunteleva korva. Yleensä aina saan itselleni siitä hyvän mielen lisäksi paljon oppia ja viisaita neuvoja.

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Joka päivä on mahdollisuus kehittymiseen.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Rohkeasti vain yrittämään! Sinulla on taito ja osaaminen – varusta ne rohkeudella ja hitusella hulluutta, niin voit menestyä.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Kolarissa asuva Tiia nauttii yrittäjyydestä – ”Yrittäjyys vaan on niin minun luonnossa”

  Tiia Savelius, 32, on omien sanojensa mukaan jokapaikanhöylä, joka osaa vaikka mitä ja opettelee jatkuvasti lisää. Hän asuu Ylläksen kupeessa Kolarissa ja toimii sieltä käsin monen eri alan yrittäjänä. ”Mie olen päättänyt jo joskus tosi nuorena, että mie en työttömäksi jää ikinä.” Koulutukseltaan Tiia on taidekasvatuksen maisteri, jonka sivuaineisiin lukeutui varhaiskasvatus, erityispedagogiikka, museologia, taidehistoria sekä saksan kieli ja kulttuuri. Heti…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Tutkijasta joogayrittäjäksi - Stephanie Freeman

  Yliopistossa tutkijana työskenteleminen on omanlaista yrittäjyyttään. Apurahojen hankkiminen on rankkaa myyntityötä. Tämän on omakohtaisesti saanut kokea Stephanie Freeman. Nämä kokemukset ovat kuitenkin ainoastaan valmistaneet häntä nykyiseen yrittäjän arkeen. Stephanie kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 91. Hän haki neljä kertaa Jyväskylän liikuntatieteelliseen, mutta jäi aina pisteen tai parin päähän opiskelupaikasta. Samaan aikaan hän teki psykologian avoimia opintoja ja opetti hiphop-henkisiä tunteja. Koko Stephanien…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Tuukka Taponen on kunnianhimoinen karting-kuski, joka hoitaa itse sponsorisopimuksensa

  Vähän aikaa sitten UKKO.fi-toimistolle tuli yllättävä puhelu. Soittaja oli 12-vuotias lohjalainen karting-kuski Tuukka Taponen, joka tiedusteli, olisimmeko halukkaita sponsoriyhteistyöhön. Meistä tämä kuulosti mainiolta, ja kutsuimmekin Tuukan ja hänen äitinsä Satu Taposen vierailulle toimistollemme! Tuukan haastattelun voit kuunnella tämän kirjoituksen lopusta. Tuukka suhtautuu karting-uraansa suurella kunnianhimolla, ja se näkyy. Hänen kymmenvuotinen uransa on pitänyt sisällään runsaasti menestystä: Tuukka on voittanut useita…

  Lue lisää