Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Viikon kevytyrittäjämme Krista on Ihmemutsi, joka vloggaa elämän pienistä hyvistä asioista

viikon-kevytyrittaja-krista-ihmemutsi

Olen Krista Lomas, 36-vuotias keravalainen äiti ja vaimo sekä videovloggaaja sekä varhaiskasvattaja.

Sain ensimmäisen yhteistyötarjouksen YouTuben kautta. En alkuun oikein tiennyt mitä tehdä. Otin yhteyttä UKKO.fi:hin ja siitä se sitten lähti!

Mitä teet?

Teen videoita YouTube-kanavalle nimeltä Ihmemutsi.

Kanava on lifestylekanava ja teen videoita asioista, jotka kiinnostavat minua, kuten erityislapsen vanhemmuus, minimalismi, eettinen kuluttaminen sekä henkinen että fyysinen hyvinvointi. Opettelen kierrättämään, hymyilemään enemmän, nauttimaan rakkaudesta ja ystävyydestä.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Sain ensimmäisen yhteistyötarjouksen You Tuben kautta. En alkuun oikein tiennyt mitä tehdä. Otin yhteyttä UKKO.fi:hin ja siitä se sitten lähti.

Sain apuja ja laskutus yhteistyökumppanin kanssa oli vaivatonta. Teen siis videoita pääelinkeinoni rinnalla.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Jos on arkipäivä, eli menen päiväkodille “oikean työni” pariin, niin herään kello 6. Laitan lapset kouluun ja lähden itse ajelemaan töihin. Päiväkodin työ on nopeatempoista, joten sivutoimi unohtuu siinä ja keskityn lapsiin.

Kahvitauolla usein saatan tehdä YouTubeen liittyviä juttuja, kuten lisään kuvan Instagramiin, vastaan kommenteihin tai mahdollisiin meileihin.

Työpäivän jälkeen menen kotiin, teen päivällistä ja vietän aikaa perheeni kanssa. Illalla jatkan sometusta ja videoiden suunnittelua.

Viikonloppuna, kun ei ole päiväkodille menoa, keksityn perheeseeni ja mahdollisesti kuvaan lasten kanssa MyDay- eli minun päivä -tyyppistä videota. Viikonloppuaamuisin tai -iltaisin edition videoita ja lataan niitä YouTubeen.

Otan tuoteyhteistöitä vain tuotteista, joista oikeasti tykkään ja teen videoita vain aiheista, jotka oikeasti kiinnostavat minua.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Videoiden tekemisessä vain taivas on rajana. Saan toteuttaa itseäni juuri niin kuin haluan.

Otan tuoteyhteistöitä vain tuotteista, joista oikeasti tykkään ja teen videoita vain aiheista, jotka oikeasti kiinnostavat minua.

Hienoa on vapaus tehdä mitä haluan ja se, että pääsen vaikuttamaan muun muassa nuoriin ihmisiin, koska suurin osa kanavani tilaajista on alle 20-vuotiaita.

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin kehittää editointitaitojani ja viilata vielä sosiaalisen median taitojani. Joka päivä opin jotain uutta; olen silmät avoinna kaikelle uudelle ja aina valmis uuden oppimiselle.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Tee sitä mitä rakastat!

Aloita Ihmemutsin seuraaminen YouTubessa, Instagramissa, Facebookissa, Pinterestissä ja Twitterissä. Käy myös lukemassa Ihmemutsin kuulumisia hänen blogistaan!

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Virve Riissanen pyörittää lemmikkitarvikkeiden verkkokauppaa

  Kuka olet ja mitä teet työksesi? Olen Virve Riissanen, 23-vuotias opiskelija, työntekijä, sekä nyt myös yrittäjä Järvenpäästä. Keväällä perustetun toiminimen lisäksi opiskelen ammattikorkeakoulussa liiketaloutta, sekä työskentelen päivät isäni yrityksessä. Vapaa-aikaani kulutan kahden koirani kanssa, sekä hevostallilla, joten touhuttavaa todellakin riittää. Miten päädyit yrittäjäksi? Yrittäjyys on ollut itselleni jonkinlainen tavoite niin pitkään kuin muistan. Oikean idean kehittyminen kuitenkin vei aikaa. Toiveeni…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Joona Rontu on lyhytterapeutti, joka työskentelee puhelimitse

  Kuka olet? Olen Joona, 28-vuotias ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti ja sosionomi. Päivätyössäni ohjaan nuoria erilaisten arjen asioiden parissa ja iltaisin keskustelen puhelimessa terapia-asiakkaideni kanssa. Mitä lyhytterapeutti tekee? Puhelimitse terapiaa tarjoavana lyhytterapeuttina keskustelen asiakkaan kanssa ja autan häntä löytämään uusia toimintatapoja, voimavaroja ja selviytymiskeinoja haasteisiin, joiden vuoksi hän on ottanut minuun yhteyttä. Terapiassa voidaan käsitellä esimerkiksi perhe- tai työelämän pulmakohtia, omaa jaksamista, alakuloisuutta,…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Susanna Salon esikoisteos “Ukon Pakka – Kalevalainen tarot” on ulkomaillakin suosittu!

  Kuka olet? Olen Susanna Salo, 35-vuotias Helsinkiläinen kirjailija. Esikoisteokseni käsittelee Kalevalaisia myyttejä ja hahmoja sekä suomalaista vanhaa kansanperinnettä tarot-korttien muodossa. Kirjani ja sen ohessa myytävä tarot pakka julkaistiin vuonna 2017 nimellä Ukon Pakka – Kalevalainen tarot. Se on saavuttanut suuren suosion suomessa ja olen juuri tehnyt siitä italiaan käännössopimuksen. Teokseni julkaistaan Italiassa vuoden 2020 loppupuolella. Aikaisemmin kirjani on julkaistu englanniksi…

  Lue lisää