Viikon kevytyrittäjämme Krista on Ihmemutsi, joka vloggaa elämän pienistä hyvistä asioista

Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

viikon-kevytyrittaja-krista-ihmemutsi

Olen Krista Lomas, 36-vuotias keravalainen äiti ja vaimo sekä videovloggaaja sekä varhaiskasvattaja.

Sain ensimmäisen yhteistyötarjouksen YouTuben kautta. En alkuun oikein tiennyt mitä tehdä. Otin yhteyttä UKKO.fi:hin ja siitä se sitten lähti!

Mitä teet?

Teen videoita YouTube-kanavalle nimeltä Ihmemutsi.

Kanava on lifestylekanava ja teen videoita asioista, jotka kiinnostavat minua, kuten erityislapsen vanhemmuus, minimalismi, eettinen kuluttaminen sekä henkinen että fyysinen hyvinvointi. Opettelen kierrättämään, hymyilemään enemmän, nauttimaan rakkaudesta ja ystävyydestä.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Sain ensimmäisen yhteistyötarjouksen You Tuben kautta. En alkuun oikein tiennyt mitä tehdä. Otin yhteyttä UKKO.fi:hin ja siitä se sitten lähti.

Sain apuja ja laskutus yhteistyökumppanin kanssa oli vaivatonta. Teen siis videoita pääelinkeinoni rinnalla.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Jos on arkipäivä, eli menen päiväkodille “oikean työni” pariin, niin herään kello 6. Laitan lapset kouluun ja lähden itse ajelemaan töihin. Päiväkodin työ on nopeatempoista, joten sivutoimi unohtuu siinä ja keskityn lapsiin.

Kahvitauolla usein saatan tehdä YouTubeen liittyviä juttuja, kuten lisään kuvan Instagramiin, vastaan kommenteihin tai mahdollisiin meileihin.

Työpäivän jälkeen menen kotiin, teen päivällistä ja vietän aikaa perheeni kanssa. Illalla jatkan sometusta ja videoiden suunnittelua.

Viikonloppuna, kun ei ole päiväkodille menoa, keksityn perheeseeni ja mahdollisesti kuvaan lasten kanssa MyDay- eli minun päivä -tyyppistä videota. Viikonloppuaamuisin tai -iltaisin edition videoita ja lataan niitä YouTubeen.

Otan tuoteyhteistöitä vain tuotteista, joista oikeasti tykkään ja teen videoita vain aiheista, jotka oikeasti kiinnostavat minua.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Videoiden tekemisessä vain taivas on rajana. Saan toteuttaa itseäni juuri niin kuin haluan.

Otan tuoteyhteistöitä vain tuotteista, joista oikeasti tykkään ja teen videoita vain aiheista, jotka oikeasti kiinnostavat minua.

Hienoa on vapaus tehdä mitä haluan ja se, että pääsen vaikuttamaan muun muassa nuoriin ihmisiin, koska suurin osa kanavani tilaajista on alle 20-vuotiaita.

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin kehittää editointitaitojani ja viilata vielä sosiaalisen median taitojani. Joka päivä opin jotain uutta; olen silmät avoinna kaikelle uudelle ja aina valmis uuden oppimiselle.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Tee sitä mitä rakastat!

Aloita Ihmemutsin seuraaminen YouTubessa, Instagramissa, Facebookissa, Pinterestissä ja Twitterissä. Käy myös lukemassa Ihmemutsin kuulumisia hänen blogistaan!

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Rakennustyöntekijä Jussi Poutanen hyödyntää työssään Kjelpin ja UKKO.fi:n yhteistyötä!

  Viikon kevytyrittäjämme on tällä kertaa Jussi, 43-vuotias kahden pojan isä Tampereelta. Hänellä on markkinointinimi Peltityöt Jussi Poutanen, jolla kautta hän toteuttaa kattoremotteja ja kattojen korjaus- sekä huoltotöitä 20 vuoden kokemuksella. Jussin pääasiallinen toiminta-alue on Pirkanmaa, mutta hän voi sovitusti työskennellä muuallakin Suomessa. Mitä teet? Teen katto- ja rakennuspeltitöitä sekä kattoremontteja ja katon korjaustöitä. Sesonki on käynyt kuumimmillaan ja töitä on…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Tiina Jakobsson: “Rohkeutta on hypätä uudelle alalle aikuisiällä”

  Tiina Jakobsson on 38-vuotias kevytyrittäjä Turusta. Vanha työ jäi aikuisiän opintojen myöyä. Markkinointiviestinnän ammattitutkintoa suorittaessa Tiinan ensimmäinen työharjoittelu tuli festivaalimaailmasta ja sitä kautta Tiina päätyi tapahtuma-alalle. – Lähdin kaupan kassalta opiskelemaan aikuisiällä. Se oli aika rohkea veto. Itse työ tapahtuma-alalla on myös sen luonteista, että tähän vaaditaan rohkeutta. Ei minulla ole mitään opaskirjaa ollut. Tämä on ollut vähän sellaista, että…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Meikkaaja-maskeeraaja Aarni Mikkola

  Kuka olet? Olen 23-vuotias, elämäniloa täynnä oleva Meikkaaja-Maskeeraaja Helsingistä joka tekee töitä omassa unelma-ammatissaan ja nauttii siitä täysin voimin! Mitä teet? Teen töitä Freelancer Meikkaaja-Makeeraajana mm. mainoskuvauksien, teatterin, television, muodin sekä artistitöiden parissa. Toimin myös Freelancer Makeup- Artistina Make Up For Ever Finlandilla sekä Svenska Teaternilla. Koulutukseltani valmistuin ensin Parturi-Kampaajaksi Lahdesta 2011 ja Meikkaaja-Maskeeraajaksi 2015 Helsingistä. Suomessa nämä alat kulkevat…

  Lue lisää