Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Viikon kevytyrittäjämme Krista on Ihmemutsi, joka vloggaa elämän pienistä hyvistä asioista

viikon-kevytyrittaja-krista-ihmemutsi

Olen Krista Lomas, 36-vuotias keravalainen äiti ja vaimo sekä videovloggaaja sekä varhaiskasvattaja.

Sain ensimmäisen yhteistyötarjouksen YouTuben kautta. En alkuun oikein tiennyt mitä tehdä. Otin yhteyttä UKKO.fi:hin ja siitä se sitten lähti!

Mitä teet?

Teen videoita YouTube-kanavalle nimeltä Ihmemutsi.

Kanava on lifestylekanava ja teen videoita asioista, jotka kiinnostavat minua, kuten erityislapsen vanhemmuus, minimalismi, eettinen kuluttaminen sekä henkinen että fyysinen hyvinvointi. Opettelen kierrättämään, hymyilemään enemmän, nauttimaan rakkaudesta ja ystävyydestä.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Sain ensimmäisen yhteistyötarjouksen You Tuben kautta. En alkuun oikein tiennyt mitä tehdä. Otin yhteyttä UKKO.fi:hin ja siitä se sitten lähti.

Sain apuja ja laskutus yhteistyökumppanin kanssa oli vaivatonta. Teen siis videoita pääelinkeinoni rinnalla.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Jos on arkipäivä, eli menen päiväkodille “oikean työni” pariin, niin herään kello 6. Laitan lapset kouluun ja lähden itse ajelemaan töihin. Päiväkodin työ on nopeatempoista, joten sivutoimi unohtuu siinä ja keskityn lapsiin.

Kahvitauolla usein saatan tehdä YouTubeen liittyviä juttuja, kuten lisään kuvan Instagramiin, vastaan kommenteihin tai mahdollisiin meileihin.

Työpäivän jälkeen menen kotiin, teen päivällistä ja vietän aikaa perheeni kanssa. Illalla jatkan sometusta ja videoiden suunnittelua.

Viikonloppuna, kun ei ole päiväkodille menoa, keksityn perheeseeni ja mahdollisesti kuvaan lasten kanssa MyDay- eli minun päivä -tyyppistä videota. Viikonloppuaamuisin tai -iltaisin edition videoita ja lataan niitä YouTubeen.

Otan tuoteyhteistöitä vain tuotteista, joista oikeasti tykkään ja teen videoita vain aiheista, jotka oikeasti kiinnostavat minua.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Videoiden tekemisessä vain taivas on rajana. Saan toteuttaa itseäni juuri niin kuin haluan.

Otan tuoteyhteistöitä vain tuotteista, joista oikeasti tykkään ja teen videoita vain aiheista, jotka oikeasti kiinnostavat minua.

Hienoa on vapaus tehdä mitä haluan ja se, että pääsen vaikuttamaan muun muassa nuoriin ihmisiin, koska suurin osa kanavani tilaajista on alle 20-vuotiaita.

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin kehittää editointitaitojani ja viilata vielä sosiaalisen median taitojani. Joka päivä opin jotain uutta; olen silmät avoinna kaikelle uudelle ja aina valmis uuden oppimiselle.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Tee sitä mitä rakastat!

Aloita Ihmemutsin seuraaminen YouTubessa, Instagramissa, Facebookissa, Pinterestissä ja Twitterissä. Käy myös lukemassa Ihmemutsin kuulumisia hänen blogistaan!

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat A growth ace forging his way to success with kindness while teaching the importance of embracing failure

  In the world of modern business, entrepreneurship is a dynamic force that fuels innovation and change. Rémy Bertoli is a digital and growth consultant whose journey is a great example of determination, creativity, and dedication needed to succeed today. Since embarking on his entrepreneurial journey in 2016, Rémy has been committed to helping brands enhance their online presence and reputation.…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Sonja Happonen haluaa luoda mieliharrastuksestaan liiketoimintaa

  Hei! Olen Sonja, 25-vuotias mahdollinen yrittäjän alku. Sain idean aloittaa kevytyrittäjänä valokuvauksen takia. Olen aina rakastanut kauniita asioita ja visuaalisuutta. Kauniit kuvat ja itse valokuvaus ovat aina olleet mieluisia minulle. En ole siis ammattivalokuvaaja (ainakaan vielä). Toimin tällä hetkellä vastuumyyjänä vaateliikkeessä. Olen myös opiskelija Haaga-Helia-ammattikorkeakoulussa, visuaalisen markkinoinnin linjalla. Asun Tampereella ja olen täällä töissä, mutta opintojani teen etänä. Kevytyrittäjyys valokuvaajana…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Piia on aktiivinen luontoihminen, joka rakastaa ihmisten parissa työskentelyä

  Hei! Olen Piia Ratava, 35-vuotias, monella eri alalla työskennellyt luontoimmeinen. Koulutukseltani olen mm. erä- ja luonto-opas, luonto-ohjaaja, yrttineuvoja ja eläintenhoitaja. Asiakaspalvelu, ympäristökasvatus ja vapaaehtoistyöt ovat myös iso osa työhistoriaani. Tärkeimmät kouluttajani ovat kolme rakasta poikaani ? Tällä hetkellä asustelen Kuopiossa, mutta kotipaikkani on kauniin Oulujärven rannalla. Mitä teet? Järjestän opastettuja luontoretkiä, -kursseja, kerhoja vaikkapa Tyhy-päiville tai synttäri- ja polttariporukoille. Erityisen…

  Lue lisää