Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Sisustussuunnittelija Marika Ritala-Mäkinen

viikon-kevytyrittaja-marika-ritala-makinen

Viikon Kevytyrittäjä sisustussuunnittelija Marika Ritala-Mäkinen tekee sisustussuunnitelmia niin yksityisille kuin yritysasiakkaillekin.

Kuka olet?

Olen Marika, vähän päälle kolmikymppinen sisustussuunnittelija Lempäälästä. Perheeseeni kuuluvat aviomies ja kaksi alle kouluikäistä lasta.

Mitä teet?

Teen suunnitteluprojekteja, sisustuskonsultointia ja koulutuksia niin yksityisille kuin yrityksille tällä hetkellä UKKO.fi:n kautta.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Aloin työskennellä osa-aikaisesti vanhempainvapaani aikana ja koin, että laskutusosuuskunnan kautta minulle jäisi aikaa paremmin itse työn tekemiseen ja perheelle. Se, miksi päädyin kevytyrittäjäksi johtui osaltaan myös siitä, että halusin myös säilyttää mahdollisuuden starttirahaan, sillä oman toiminimen perustaminen tulee ajankohtaiseksi lähivuosien aikana.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa työssäni on se, kun näen tyytyväisen asiakkaan ja koen, että olen voinut aidosti auttaa häntä.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tällä hetkellä teen paria, kolmea päivää viikosta töitä. Tyypillinen työpäiväni alkaa aamulla työsähköposteihin vastaamisella. Sen jälkeen teen suunnittelutyötä tai kierrän alan liikkeissä hakien asiakkaalle soveltuvia tuotteita, pintamateriaaleja jne. Myös asiakastapaamisia ja tarjousten tekemistä kuuluu työpäiviini.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluan kehittyä suunnittelijana ja myös asiakkaan kuuntelijana. Myös oman liikeidean hiominen ja verkostojen luominen tulevaa omaa yritystä silmällä pitäen on tärkeää.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille

Kannattaa rohkeasti lähteä kokeilemaan siipiään kevytyrittäjänä. Ainakin itselleni tämä pari vuotta on vahvistanut sen, että haluan tehdä tätä työtä kokopäiväisesti myös yrittäjänä.

Yhteystiedot

www.marikarm.fi

Haluatko Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n uusi blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Jos haluat kertoa oman tarinasi, niin täytä seuraava lomake: Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Kirjoittaja: Sanna Laitinen

Sannalla on kokemusta useilta eri markkinoinnin osa-alueilta, mutta erityisesti Sannaa kiinnostaa digitaalinen markkinointi ja asiakaskokemuksen kehittäminen. Vapaa-ajalla Sanna tykkää rauhoittua luonnon hiljaisuudessa, tappaa viherkasveja ja tutkia uusia paikkoja kameran linssin läpi.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Elokuvajärjestäjä Iikka Jaakola haaveilee omasta yrityksestä

  UKKO.fi haluaa tukea suomalaista viihde- ja elokuva-alaa, ja olimmekin 15.9. vietetyn Jussi-gaalan yhteistyökumppani. Nostamme syyskuun aikana myös esiin erilaisten viihdealan yrittäjien tarinoita! Oululainen Iikka päätyi kaverinsa kautta elokuvajärjestäjän työhön ja huomasi sopivansa alalle hyvin. Nyt hän tekee työtä päätoimisena kevytyrittäjänä elokuvien, tv-sarjojen ja tv-mainosten järjestäjänä. Iikka aloitti uransa toimittuaan ensin muutamia vuosia mainostuotannossa assistenttina. Vähitellen projekteja alkoi tulla tasaisemmin ja…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Tuukka Taponen on kunnianhimoinen karting-kuski, joka hoitaa itse sponsorisopimuksensa

  Vähän aikaa sitten UKKO.fi-toimistolle tuli yllättävä puhelu. Soittaja oli 12-vuotias lohjalainen karting-kuski Tuukka Taponen, joka tiedusteli, olisimmeko halukkaita sponsoriyhteistyöhön. Meistä tämä kuulosti mainiolta, ja kutsuimmekin Tuukan ja hänen äitinsä Satu Taposen vierailulle toimistollemme! Tuukan haastattelun voit kuunnella tämän kirjoituksen lopusta. Tuukka suhtautuu karting-uraansa suurella kunnianhimolla, ja se näkyy. Hänen kymmenvuotinen uransa on pitänyt sisällään runsaasti menestystä: Tuukka on voittanut useita…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat “Työelämässä tärkeitä taitoja oppii parhaiten töitä tekemällä” – Viikon kevytyrittäjä Jaana

  Kuka olet? Olen viestinnän ammattilainen ja tietojenkäsittelytieteiden opiskelija Itä-Helsingistä. Olen vuosien varrella valmistunut mm. viestintäekonomiksi, copywriteriksi, matkailuvirkailijaksi ja LKV-välittäjäksi. Joku varmasti kutsuisi minua ikuiseksi opiskelijaksi. Opiskelu on kuitenkin enemmän harrastus, sillä työelämässä tärkeitä taitoja oppii parhaiten töitä tekemällä. Kevytyrittäjyys mahdollistaakin monipuolisen osaamiseni hyödyntämisen uudella joustavalla tavalla. Mitä teet? Tällä hetkellä työskentelen osa-aikaisesti vastuullisuusviestinnän parissa ja opiskelen yliopistossa. Lisäksi editoin ja…

  Lue lisää