Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Sonja Siikanen on helposti lähestyttävä valokuvaaja, joka saa kuvattavan rentoutumaan

viikon-kevytyrittaja-sonja-siikanen

Olen Sonja Siikanen, kohta 25-vuotias valokuvaaja ja journalistiopiskelija Turusta. Asun kumppanini kanssa Portsassa, käyn Kupittaalla koulussa ja työkeikoilla ympäri Etelä-Suomen.

Mitä teet?

Journalistiopinnoista huolimatta olen edelleen ensisijaisesti valokuvaaja. Olen vahvimmillani henkilökuvauksessa ja dokumentaarisessa tapahtumakuvauksessa.

Olen saanut paljon palautetta siitä, että kamerani edessä on helppo olla, ja yleensä pahinkin jännittäjä yllättyy myös tuloksista positiivisesti!

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Oman yrityksen perustaminen ei ole vielä ajankohtaista, koska en pysty opintojeni takia käyttämään tarvittavaa aikaa markkinointiin, asiakkaiden haalimiseen ja paperitöihin. UKKO.fi on toiminut hyvin ja yksinkertaisesti!

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallinen työpäiväni voi olla mitä vain 12 tunnin hääkuvauksesta kahdeksan tunnin kotityöpäivään, johon kuuluu kuvankäsittelyä, arkistointia, kuvien toimittamista ja tarvittaessa varmuuskopiointia.

Koneella tehtävät työpäivät pyrin pitämään inhimillisen mittaisina – tätä tosin tukee se, etten tee erityisempää kuvankäsittelyä, paitsi jos asiakas pyytää sitä erikseen, ja siten jälkikäsittelyvaihe on työssäni verrattain nopea.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Kevytyrittäjyydessä parasta on joustavuus ja vaihtelu. Paitsi selkeästi erilaiset toimeksiannot, myös vaihtelevat asiakkaat tuovat monipuolisuutta jokaiseen työpäivään.

Valokuvaajuudessa upeinta ovat tyytyväiset asiakkaat. Se, kun ihminen lähtee boudoir-kuvauksista hehkuen itsevarmuutta, tai hymyilee ja nauraa katsoessaan omia kuviaan, on paras tunne.

On myös huikea etuoikeus päästä osaksi vieraiden ihmisten tärkeitä ja intiimejä hetkiä ja tutustua uusiin tyyppeihin esimerkiksi heidän hääpäivänänsä viettäessään sen aamusta iltaan parin kanssa.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin olla parempi puhumaan rahasta. Edelleen huomaan, että palkkaneuvottelu tai korvauksen pyytäminen on aivan liian hankalaa. Lisäksi haluaisin tietysti kehittyä huippuun omalla alallani, sekä videoiden parissa.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Itsensä ja oman osaamisensa asianmukainen hinnoittelu on tärkeää, paitsi sinulle itsellesi, koko alalle, jota edustat. Voimaa hiljaisempiin kuukausiin ja jaksamista sesonkikaudelle!

Haluatko varata Sonjan yksityiskuvauksiin?

Sonjan löytää Facebookista, Instagramista ja hänen omalta kotisivultaan. Yhteyttä Sonjaan voi ottaa myös sähköpostitse osoitteesta: sonjasii@hotmail.com

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

  • Yrittäjätarinat Susanna Salon esikoisteos “Ukon Pakka – Kalevalainen tarot” on ulkomaillakin suosittu!

    Kuka olet? Olen Susanna Salo, 35-vuotias Helsinkiläinen kirjailija. Esikoisteokseni käsittelee Kalevalaisia myyttejä ja hahmoja sekä suomalaista vanhaa kansanperinnettä tarot-korttien muodossa. Kirjani ja sen ohessa myytävä tarot pakka julkaistiin vuonna 2017 nimellä Ukon Pakka – Kalevalainen tarot. Se on saavuttanut suuren suosion suomessa ja olen juuri tehnyt siitä italiaan käännössopimuksen. Teokseni julkaistaan Italiassa vuoden 2020 loppupuolella. Aikaisemmin kirjani on julkaistu englanniksi…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Elmeri Härkönen, eli Dr. Bokeh, järjestää valokuvausretkiä

    Olen Elmeri Härkönen, valokuvaaja, kirjailija, elokuvakäsikirjoittaja, graafikko ja jatkuvasti itseäni kehittävä suhteellisen onnellinen ihminen, oikea persoona. Mitä teet? Olen toiminut media-alalla jo yli 25 vuotta. Perustin taannoin muutamia hyvin ja huonosti menestyneitä IT- ja pelialan yrityksiä. Pidin seitsemän vuoden tauon yrittämisestä, jolloin itseopiskelin muun muassa mediaa, elokuvakäsikirjoitusta ja valokuvausta. Nyt olen kevytyrittäjä. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Kaikista harrastuksistani valokuvaus on avannut…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Antti ja Jarkko luovat miesten muotia - FRENN-yrittäjäparin bisnes perustuu vastuullisuuteen ja mukavuuteen

    Kotimainen FRENN luo mukavaa, laadukasta ja pitkäikäistä muotia miehille. Antti Laitisen ja Jarkko Kallion yrityksen kulmakivinä ovat vastuullisuus ja tuotantoketjun läpinäkyvyys; yrittäjäpari suhtautuu vaatteitaan valmistaviin tehtaisiin liikekumppaneina, joihin tutustutaan perin pohjin ennen yhteistyön aloittamista. Laitinen ja Kallio ovat pariskunta, joten työ ja vapaa-aika menevät heillä usein sekaisin. Pitkään vaate- ja designalalla toimittuaan he päättivät yhdistää erityisosaamisensa ja ryhtyivät tuottamaan laadukkaita,…

    Lue lisää