Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Sonja Siikanen on helposti lähestyttävä valokuvaaja, joka saa kuvattavan rentoutumaan

viikon-kevytyrittaja-sonja-siikanen

Olen Sonja Siikanen, kohta 25-vuotias valokuvaaja ja journalistiopiskelija Turusta. Asun kumppanini kanssa Portsassa, käyn Kupittaalla koulussa ja työkeikoilla ympäri Etelä-Suomen.

Mitä teet?

Journalistiopinnoista huolimatta olen edelleen ensisijaisesti valokuvaaja. Olen vahvimmillani henkilökuvauksessa ja dokumentaarisessa tapahtumakuvauksessa.

Olen saanut paljon palautetta siitä, että kamerani edessä on helppo olla, ja yleensä pahinkin jännittäjä yllättyy myös tuloksista positiivisesti!

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Oman yrityksen perustaminen ei ole vielä ajankohtaista, koska en pysty opintojeni takia käyttämään tarvittavaa aikaa markkinointiin, asiakkaiden haalimiseen ja paperitöihin. UKKO.fi on toiminut hyvin ja yksinkertaisesti!

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallinen työpäiväni voi olla mitä vain 12 tunnin hääkuvauksesta kahdeksan tunnin kotityöpäivään, johon kuuluu kuvankäsittelyä, arkistointia, kuvien toimittamista ja tarvittaessa varmuuskopiointia.

Koneella tehtävät työpäivät pyrin pitämään inhimillisen mittaisina – tätä tosin tukee se, etten tee erityisempää kuvankäsittelyä, paitsi jos asiakas pyytää sitä erikseen, ja siten jälkikäsittelyvaihe on työssäni verrattain nopea.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Kevytyrittäjyydessä parasta on joustavuus ja vaihtelu. Paitsi selkeästi erilaiset toimeksiannot, myös vaihtelevat asiakkaat tuovat monipuolisuutta jokaiseen työpäivään.

Valokuvaajuudessa upeinta ovat tyytyväiset asiakkaat. Se, kun ihminen lähtee boudoir-kuvauksista hehkuen itsevarmuutta, tai hymyilee ja nauraa katsoessaan omia kuviaan, on paras tunne.

On myös huikea etuoikeus päästä osaksi vieraiden ihmisten tärkeitä ja intiimejä hetkiä ja tutustua uusiin tyyppeihin esimerkiksi heidän hääpäivänänsä viettäessään sen aamusta iltaan parin kanssa.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin olla parempi puhumaan rahasta. Edelleen huomaan, että palkkaneuvottelu tai korvauksen pyytäminen on aivan liian hankalaa. Lisäksi haluaisin tietysti kehittyä huippuun omalla alallani, sekä videoiden parissa.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Itsensä ja oman osaamisensa asianmukainen hinnoittelu on tärkeää, paitsi sinulle itsellesi, koko alalle, jota edustat. Voimaa hiljaisempiin kuukausiin ja jaksamista sesonkikaudelle!

Haluatko varata Sonjan yksityiskuvauksiin?

Sonjan löytää Facebookista, Instagramista ja hänen omalta kotisivultaan. Yhteyttä Sonjaan voi ottaa myös sähköpostitse osoitteesta: sonjasii@hotmail.com

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Lieksalainen monialayrittäjä Arto Hiltunen luottaa yhteistyöhön

  Arto Hiltunen on intohimoinen ja energinen yrittäjä, jolla on monta rautaa tulessa; mies tarttuu tuumasta toimeen, kun joku erehtyy kysymään mukaan keikalle. Kun Lieksan keskustassa pääkadun varrella sijainnut liiketila tuli myyntiin kesällä 2018, ei Arto sanonut sillekään ei vaan jo alle kahden kuukauden kuluttua tiloissa aloitti lounaskahvila. Yrityksen liikeidean mukaan kaikki valmistetaan itse ja kaikki raaka-aineet tulevat niin läheltä kuin…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Työkit-palvelun perustaja Emilia Olkoniemi antaa asiakkailleen työkalut työnhakuprosessiin

  Viikon kevytyrittäjämme Emilia Olkoniemi on työnhakuvalmentaja ja Työkit-palvelun perustaja. Hänen missionaan on auttaa jokaista löytämään oma unelmien työpaikkansa! Valokuvaaja: Pauli Huutonen Mitä teet? Päivätyössäni toimin asiakaspalvelun ja markkinoinnin tehtävissä terveysalan yrityksessä. Kevytyrittäjänä annan työkaluja työnhakuun: palveluihini kuuluvat yksilölliset CV:t ja työhakemustsekkaukset. Autan CV:n ja työhakemuksen sisällöllisissä ja ulkonäöllisissä seikoissa, kuten asettelussa, oman osaamisen tunnistamisessa ja sanoittamisessa, sekä henkilöbrändäyksessä. Tavoitteenani on,…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Susanne Aalto eli Pahalapsi on persoonallinen somevaikuttaja

  Kuka olet? Termosta pulloon! Olen joensuulainen makrovaikuttaja Susanne. Tai siis, Pahalapsi. En kylläkään ole oikeasti paha saati lapsi, kuten taiteilijanimeni perusteella voisi päätellä. Teen persoonallisia videoita YouTubeen yli yli 180 000 seuraajan kanavalle. Mitä teet? Kondiittorin päivätyön ohella teen YouTubeen videoita, jotka ilahduttavat arkea ja inspiroivat katsojaa olemaan parhaita versioita itsestään. Kevytyrittäjyys on tuntunut helpolta ja aikaa säästävältä tavalta hoitaa…

  Lue lisää