Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

“Vaihtelu ja luovuus ovat työssäni hienoa” – livekuvittaja ja sarjakuvapiirtäjä Aino Sutinen

viikon-kevytyrittaja-Aino-Sutinen

Aino Sutinen, helsinkiläinen livekuvittaja ja sarjakuvapiirtäjä.

Mitä teet?

Teen asiakkaille livekuvituksia tapahtumiin sekä erilaisia asioita selittäviä infosarjakuvia. Teen myös tavallisia kuvituksia ja esimerkiksi karikatyyrimuotokuvia, videopiirrosta ja käsintekstausta. Olen erikoistunut yhdistämään tietoa, dokumentointia, viestintää ja huumoria työssäni.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Olen tehnyt sarjakuvia kauemmin ja sarjakuvablogini kautta aloin tallentaa itseäni kiinnostavia puhetilaisuuksia sarjakuva-/livekuvitusmuotoon. Huomasin tällaisen nopean, keskittymistä vaativan muistiinpanopiirtämisen sopivan itselleni ja pian aloin saada asiakkaita blogini ja verkostojeni kautta.

Dokumentaarinen sarjakuva ja infosarjakuva kiinnostavat itseäni myös ja olen opettanutkin niiden ja matkasarjakuvien tekemistä Sarjakuvakeskuksella Helsingissä.

Aino Sutinen kuvitus

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Teen erilaisia asioita lomittain: livekuvituksia, tilaussarjakuvia, lehtisarjakuvia, omaa luovaa työtä, kuvituksia ja kirjoja. Lisäksi teen osa-aikaisesti järjestötiedotustöitä ja päätoimitan Sarjainfo-kulttuurilehteä. Piirrän ja kirjoitan, pidän työhuonetta siellä missä milloinkin tarvitaan, kun en ole valopöytäni ääressä.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Rakastan sarjakuvaa ja uskon, että siinä on paljon käyttämätöntä potentiaalia myös tiedonvälityksessä. Vaihtelu ja luovuus ovat työssäni hienoa. Tapahtumia livekuvittaessa aika menee siivillä ja aina oppii uutta. Tykkään piirtää mallista ja mielikuvituksesta, tehdä tutkimusta, välittää informaatiota visuaalisesti ja keksiä vitsejä.

Aino Sutinen livekuvitus

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Pyrin aina kehittämään itseäni piirtäjänä, kirjoittajana ja viestijänä. Kokeilen uusia välineitä ja lähestymistapoja. Kehittelen erilaisia tyylejä erilaisiin käyttötarkoituksiin, mutta en halua matkia muiden tekemiä asioita vaan luoda jotain omaa. Sivistän itseäni, luen kirjoja, opiskelen kieliä ja matkustelen.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Yhteydenottoja ja kontakteja voi tulla yllättävistä paikoista, kun verkostoituu!

Tutustu Ainon kotisivuihin ja hänen töihinsä:

Haluatko sinä viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Saara Teirivaara

Saara tuottaa sanoja, kuvia ja tarpeen tullen melkeinpä mitä tahansa muuta jota markkinoinnin maailmassa saattaa tarvita. Erityisen lähellä tämän some-Picasson sydäntä ovat Instagram, lämmin sää, valkoiset tennarit ja kaikki visuaaliset asiat.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

  • Yrittäjätarinat Puuartisti Miikka toteutti unelmansa – kevytyrittäjyydestä vauhtia omaan puusepänverstaaseen!

    Joensuulainen Miikka Kotilainen päätyi monen mutkan kautta perustamaan oman puusepänverstaan. Yrittäjä Miikasta tuli kevytyrittäjyyden ja yrityshautomon kautta. Miikan mielestä yrittäjyydessä on parasta omien ja asiakkaiden visioiden toteuttaminen konkreettiseksi kalusteeksi tai rakenteeksi. “Se on parasta, että saa itse pitää lankoja omissa käsissä ja tähdätä korkeammalle, kun mikä tuntuu edes mahdolliselta. Hienoa on myös vastuun jälkeinen vapaus tehdä mitä haluaa.” Puualassa nimenomaan…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Olutasiantuntija, radiotoimittaja, opettaja ja kirjailija – Viikon Kevytyrittäjä Anikó on kaikkea tätä ja enemmän!

    Kuka olet? Olen juomatoimittaja, olutkirjailija, opettaja, radiotoimittaja ja olutasiantuntija. Minulla on myös oma blogi Punavuori Gourmet, sekä ystäväni Elsan kanssa oma podcast Radio Helsingissä, nimeltään Elsan ja Anikon Kupla. Teen olutaiheista radio-ohjelmaa nimeltään Kippis Radio Helsingissä, jota rakastan kovin! Mitä teet? Kirjoitan juomista, ruoasta, elämysbusineksestä, pidän juomaluentoja sekä opetan ravintola-alan koulussa. Pidän viikoittaista radio-ohjelmaa sekä podcastia Radio Helsingissä ja kirjoitan…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Mari Tastula laittaa yrityksen kerralla kuntoon

    Olen erilaisissa hankkeissa, kansainvälisissä ja kotimaisissa yrityksissä, myynnin ja markkinoinnin parissa työkokemuksensa hankkinut “hands-on”-nainen. Monessa liemessä minua on keitetty ja pitkään marinoitu markkinoinnin ja liiketoiminnan saralla. Saan asioita tapahtumaan ja vedän herkästi muut hyvään flow:hun mukaan. Olen tiimipelaaja, arvostan toisten ammattitaitoa ja pyrin jalostamaan hiilestä timantin. Mitä teet? Toimin “anna Marin hoitaa!” – konseptilla eli teen markkinoinnin, yritysviestinnän ja liiketoiminnan…

    Lue lisää