Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Elmeri Härkönen, eli Dr. Bokeh, järjestää valokuvausretkiä

viikon-kevytyrittaja-Elmeri-Härkönen

Olen Elmeri Härkönen, valokuvaaja, kirjailija, elokuvakäsikirjoittaja, graafikko ja jatkuvasti itseäni kehittävä suhteellisen onnellinen ihminen, oikea persoona.

Mitä teet?

Olen toiminut media-alalla jo yli 25 vuotta. Perustin taannoin muutamia hyvin ja huonosti menestyneitä IT- ja pelialan yrityksiä. Pidin seitsemän vuoden tauon yrittämisestä, jolloin itseopiskelin muun muassa mediaa, elokuvakäsikirjoitusta ja valokuvausta. Nyt olen kevytyrittäjä.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Kaikista harrastuksistani valokuvaus on avannut minulle eniten ovia, joten halusin tehdä siitä ammattini. Kevytyrittäjyys oli kuin raikas tuulahdus yrittäjän arkeen.

UKKO.fi:n palvelun käyttöönotto oli yksinkertainen prosessi ja läpeensä ajateltu. Kunpa kunnalliset palvelut toimisivat näin!

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Mainostan Hop On -valokuvausretkiä somessa. Järjestän siis valokuvaustapahtumia harrastajille, joissa he pääsevät ohjauksessani kuvaamaan oikeata mallia pienen päiväretken merkeissä.

Kuvaamme yleensä ulkona. Annan positiivista palautetta valokuvaajille ja vinkkejä, kuinka heidän valokuvaus voisi vielä parantua entisestään.

Jälkikäsittelen omat kuvani ja jaan ne osallistujille. Printtaan kuvat niitä tilaaville.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Parasta työssäni on yhteiset hetket nuotiolla onnistuneen kuvaussession jälkeen. Uskomatonta, että nyt saan kehittää omaa valokuvaustaitoani samalla, kun jaan tietoa muille.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Nautin kaikenlaisesta uuden oppimisesta ja kehitän itseäni aina kiinnostuksen kohteen vaatimalla tavalla. Tällä hetkellä kehitän itseäni valokuvausoppaan rooliin.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Olen avoin myös yhteistyöprojekteille. Järjestän yrityksille muun muassa fantasiakuvauksia, joissa muuntaudutaan erilaisiin rooleihin. Olen myös head shot- valokuvaaja eli kuvaan yrityksen edustajat parhaassa valossa.

Käy fiilistelemässä Elmerin Facebook-sivuilla!

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Oletko innokas valokuvaaja ja haluaisit työskennellä kevytyrittäjänä? Lue tarkemmin tästä artikkelista: Kevytyrittäjän työ valokuvaajana.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Ravintolasiivooja Susanna Lahtinen

  Olen Susanna, 41-vuotias nainen ja kahden aikuisen lapsen äiti Lahdesta. Mitä teet? Olen aina rakastanut siivoamista, ja aiemmin tosin työtä tehnyt enemmän myyntialalla, mutta alan työtilanne huono, joten ajauduin “vahingossa” ravintolasiivouksia tekemään. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Ensin siivosin Lahden keskustassa yhtä ravintolaa, minkä jälkeen minulle tarjottiin toista. Nyt minulla on jo kolme ravintolaa siivottavana! Vaikka työni on hyvin fyysistä ja herätykset…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Media-alan moniosaaja Kim Laine

  Kuka olet? Olen 29-vuotias stadilainen. Tuon leivän perheeni pöytään tekemällä kotisivuja, verkkokauppoja, printtimedian suunnittelutöitä, mainosvideoita sekä mm. sosiaalisen median ratkaisuja yrityksille. Teen töitä kotoa käsin, jonka ansiosta voin venyttää työpäivää sopivassa mittasuhteissa ja tarpeen vaatiessa iltaan. Omistaudun jokaiselle toimeksiannolle ja projektille 110 % enkä ylityöllistä itseäni samanaikaisesti useilla projekteilla. Pysyn aikatauluissa enkä myy sitä mitä asiakas haluaa ostaa vaan sitä mitä asiakas…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Viikon kevytyrittäjämme Krista on Ihmemutsi, joka vloggaa elämän pienistä hyvistä asioista

  Olen Krista Lomas, 36-vuotias keravalainen äiti ja vaimo sekä videovloggaaja sekä varhaiskasvattaja. Sain ensimmäisen yhteistyötarjouksen YouTuben kautta. En alkuun oikein tiennyt mitä tehdä. Otin yhteyttä UKKO.fi:hin ja siitä se sitten lähti! Mitä teet? Teen videoita YouTube-kanavalle nimeltä Ihmemutsi. Kanava on lifestylekanava ja teen videoita asioista, jotka kiinnostavat minua, kuten erityislapsen vanhemmuus, minimalismi, eettinen kuluttaminen sekä henkinen että fyysinen hyvinvointi. Opettelen…

  Lue lisää