Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Elmeri Härkönen, eli Dr. Bokeh, järjestää valokuvausretkiä

viikon-kevytyrittaja-Elmeri-Härkönen

Olen Elmeri Härkönen, valokuvaaja, kirjailija, elokuvakäsikirjoittaja, graafikko ja jatkuvasti itseäni kehittävä suhteellisen onnellinen ihminen, oikea persoona.

Mitä teet?

Olen toiminut media-alalla jo yli 25 vuotta. Perustin taannoin muutamia hyvin ja huonosti menestyneitä IT- ja pelialan yrityksiä. Pidin seitsemän vuoden tauon yrittämisestä, jolloin itseopiskelin muun muassa mediaa, elokuvakäsikirjoitusta ja valokuvausta. Nyt olen kevytyrittäjä.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Kaikista harrastuksistani valokuvaus on avannut minulle eniten ovia, joten halusin tehdä siitä ammattini. Kevytyrittäjyys oli kuin raikas tuulahdus yrittäjän arkeen.

UKKO.fi:n palvelun käyttöönotto oli yksinkertainen prosessi ja läpeensä ajateltu. Kunpa kunnalliset palvelut toimisivat näin!

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Mainostan Hop On -valokuvausretkiä somessa. Järjestän siis valokuvaustapahtumia harrastajille, joissa he pääsevät ohjauksessani kuvaamaan oikeata mallia pienen päiväretken merkeissä.

Kuvaamme yleensä ulkona. Annan positiivista palautetta valokuvaajille ja vinkkejä, kuinka heidän valokuvaus voisi vielä parantua entisestään.

Jälkikäsittelen omat kuvani ja jaan ne osallistujille. Printtaan kuvat niitä tilaaville.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Parasta työssäni on yhteiset hetket nuotiolla onnistuneen kuvaussession jälkeen. Uskomatonta, että nyt saan kehittää omaa valokuvaustaitoani samalla, kun jaan tietoa muille.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Nautin kaikenlaisesta uuden oppimisesta ja kehitän itseäni aina kiinnostuksen kohteen vaatimalla tavalla. Tällä hetkellä kehitän itseäni valokuvausoppaan rooliin.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Olen avoin myös yhteistyöprojekteille. Järjestän yrityksille muun muassa fantasiakuvauksia, joissa muuntaudutaan erilaisiin rooleihin. Olen myös head shot- valokuvaaja eli kuvaan yrityksen edustajat parhaassa valossa.

Käy fiilistelemässä Elmerin Facebook-sivuilla!

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Oletko innokas valokuvaaja ja haluaisit työskennellä kevytyrittäjänä? Lue tarkemmin tästä artikkelista: Kevytyrittäjän työ valokuvaajana.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Meikkaaja Maria Kalliokoski: “Kannattaa seurata omia unelmia!”

  Helsinkiläinen Maria saa tehdä sitä, mistä tykkää niin päivätyönään kuin kevytyrittäjänäkin: päätoimisesti hän työskentelee kauneusketju Kicksillä, ja tekee tämän ohella meikkauskeikkoja sekä sosiaalisen median sisältöjä. ”On hienoa, että saan tehdä tällaista taiteellista työtä, mistä todella nautin. Se jos mikä on inspiroivaa!” Maria Kalliokoski opiskeli estenomiksi ja hän teki pieniä, usein palkattomia keikkoja jo tuona aikana. Niiden kautta hän sai loistavasti…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Digimarkkinoija Heidi Hentula aloitti liiketoimintansa kevytyrittäjänä – "Näin saan tuntumaa yrittäjyyteen"

  Kuka olet? Olen Heidi Hentula, digimarkkinoinnin ammattilainen joka asustelee Helsingissä. Olen toiminut erilaisissa markkinoinnin tehtävissä noin kymmenen vuotta. Mitä teet? Toimin tällä hetkellä osa-aikaisena digimarkkinoinnin strategina pilvipalveluyrityksessä ja palkkatyön ohessa teen digimarkkinoinnin konsultointia ja pidän digimarkkinoinnin koulutuksia. Digimarkkinoinnin kanavat, joissa olen auttanut asiakkaitani, ovat mm. hakusanamainonta, Facebook-, Twitter- ja LinkedIn-mainonta. Kevytyrittäjyys sopi tähän kokeiluun erinomaisesti, sillä vielä tässä vaiheessa minun…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Riitta Nyberg on monipuolisen ja inhimillisen markkinoinnin ammattilainen

  Olen Riitta, joensuulainen jokapaikanhöylä. ? Lastuja lentelee verkkosivuille, esitteisiin ja radioon mainoksina. Äänimainokset ovatkin ollut loistava ytimöittämisen koulu – kertoa ydinviesti 20 sekuntiin käyttäen hyödyksi äänimaisemia, efektejä, musiikkia, arjen tilanteita tai dialogia! Pohjimmiltaan olen humanisti, jota kiinnostaa maailmanparannus myös markkinoinnissa. Kevytyrittäjyys sopii tämänhetkiseen elämäntilanteeseen ja aikaa jää myös ihmetellä maailman vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Mitä teet? Toimin sisältötuottajana freelancer-pohjalla Tähti…

  Lue lisää