Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Veeran unelma omasta yrityksestä toteutui kevytyrittäjyyden jälkeen

veera-saloheimo

Veera Saloheimolle kevytyrittäjyys oli ponnahduslauta yrittäjäksi. Veeran tarinassa ensin löytyi asiakas ja vasta sitten oli ajankohtaista miettiä sitä, kuinka työstä saisi palkan.

Yrittämisessä parasta on vapaus

Sosiaalialan yhdistys oli yhteydessä Veeraan, sillä he kaipasivat ammattijärjestäjää työkeikalle pitämään koulutusta kodin raivaamisesta. Veeralle laskutuspalveluiden toimintamalli oli jo ennestään tuttu, joten käyttäjäksi rekisteröityminen ei vaatinut suurempia pohdintoja, kun laskun lähettämisen aika tuli.

Veera kertoo valinneensa UKKO.fi:n, koska se vaikutti hänen silmissään luotettavalta ja palvelumaksukin tuntui sopivalta.

– Yksi vaikuttava tekijä oli myös se, että UKKO.fi:n verkkosivuilla oli suosittelijana eräs valokuvaaja, jonka kanssa olin opiskellut samassa oppilaitoksessa.

Laskutuspalvelun käyttäminen on Veeran mielestä aika helppoa. Rekisteröityminen, asiakkaan tietojen tallentaminen, laskun lähettäminen sekä palkan maksaminen sujuivat kaikki jouhevasti. Kevytyrittäjäkeikkoja Veera teki sekä ammattijärjestäjänä että toimittajana, välillä päivätyön ja välillä opintovapaan ohella.

Yrittäjämäisessä työnteossa Veera kertoo nauttivansa eniten juuri vapaudesta nimenomaan työaikojen suhteen verrattuna tavalliseen palkkatyöläiseen.

– Tiedän, että monikaan ei suosittele kotona työskentelyä, mutta itselleni se on ainakin toistaiseksi sopinut tosi hyvin. Parasta on lähteä pienelle kävelylle tai lounaalle kaverin kanssa, jos työt sen sallivat.

 Kevytyrittäjyys opetti käytännön taitoja

Kevytyrittäjänä toimiessa Veera kertoo oppineensa monta asiaa esimerkiksi arvonlisäverotuksesta, joka aiheuttaa monelle verotuksen ammattilaisellekin silloin tällöin päänvaivaa. Koska Veeran asiakkaissa on ollut sekä yksittäisiä kuluttajia, yhdistyksiä että kokonaisia yrityksiä, on hän nähnyt arvonlisäverotuksen monet puolet.

Monille kevytyrittäjille oman työn hinnoittelu saattaa olla kompastuskivi. Veeran mukaan hänen kohdallansa se on sujunut pikkuhiljaa vertailemalla saman alan palveluntarjoajien hintoja ja arvioimalla omaan työhön käytettyä aikaa.

– Markkinointi on myös yksi asia, jota olen oppinut. Minulle tärkeä kanava on ollut Rikasta elämää -blogini, joka on tuonut työlleni ja tekemisilleni näkyvyyttä jo usean vuoden ajan.

 Unelma yrittäjyydestä

Veera on monen alan osaaja; työskennellessään toimittajana hän suoritti ammattijärjestäjäkoulutuksen ja myöhemmin opintovapaalla mielenkiinnon kohteena olivat taloushallinnon opinnot. Vaikka ajatus ja unelma täysipäiväisestä yrittäjyydestä olivatkin olleet olemassa jo vuosien ajan, oli Veeralle aluksi epäselvää, mitä palveluita kannattaisi tarjota yrittäjänä.

Yritysneuvonnassa käytyjen juttutuokioiden päätteeksi Veeran yritystoiminta rajautui freelancer-toimittajan ja yritysviestinnän palveluihin. Veera kertoo myös yllättyneensä iloisesti, kun kevytyrittäjänä kerrytetty työkokemus katsottiin eduksi starttirahaa haettaessa.

– Lopulta tehdessäni tiikerinloikan ja rekisteröidessäni oman firmani sujuivat kaikki yksityiskohdat varsin nopeasti. Yritysmuodon ja yrityksen nimen päättäminen eivät olleetkaan niin hankalia tehtäviä, kun asiaa oli vatvonut mielessä jo pitkään.

Veera kannustaakin jokaista löytämään oman polkunsa yrittäjäksi:

– Yksi saa yritysidean yhtäkkiä ja firma on rekisteröity jo seuraavana päivänä. Joku toinen – kuten minä – etenee hitaammin ja varovaisemmin, aloittaa sivutoimisena kevytyrittäjänä ja esimerkiksi opintovapaan kautta lipuu palkkatyöstä yrittäjyyteen.

– Hyvä inspiroitumisen lähde ovat muiden tarinat ja kertomukset, niistä kannattaa poimia mukaan itseä puhuttelevat asiat ja hylätä muut, neuvoo Veera.

Koska tietoa ja koulutusta yrittäjyydestä on tarjolla paljon, kannattaa niistäkin Veeran mukaan ottaa kaikki hyöty irti.

– Lopulta tärkeintä on kuitenkin vain ruveta tekemään, sillä liiketoimintasuunnitelma ja muut suunnitelmat ovat vain teoriaa, tärkeintä on saada asiakkaita ja tulovirtaa.

Veeran blogia Rikasta elämää pääsee lukemaan täältä.  Veeraan voi tutustua myös hänen LinkedIn-profiilinsa kautta. Tarvittaessa Veeran tavoitat puhelimitse numerosta 050 546 9043 ja mailitse osoitteella veera.saloheimo@gmail.com.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Tietojenkäsittelyn tradenomi Saga Moisio loi itselleen oman näköisen työn

  Saga Moisio on työskennellyt yrittäjänä alle puoli vuotta, mutta tuona aikana hän on oppinut hallitsemaan kokonaisuuksia ja johtamaan omaa työtään. Sagalla on rohkeutta tarttua asiakkaidensa haasteisiin ja hänen tehtävänään on auttaa heitä hyödyntämään dataa liiketoiminnan päätöksenteossa. Alussa ajattelin, että yrittäjyys liittyy paljolti paperitöihin, joista en pidä ollenkaan, ja mietin, että yrittäjyys ei ole minun juttuni. Sitten tuli vastaan projekti, joka…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Miikka toteutti unelmansa – kevytyrittäjyydestä vauhtia omaan puusepänverstaaseen

  Joensuulainen Miikka Kotilainen päätyi monen mutkan kautta perustamaan oman puusepänverstaan. Yrittäjä Miikasta tuli kevytyrittäjyyden ja yrityshautomon kautta. Miikan mielestä yrittäjyydessä on parasta omien ja asiakkaiden visioiden toteuttaminen konkreettiseksi kalusteeksi tai rakenteeksi. "Se on parasta, että saa itse pitää lankoja omissa käsissä ja tähdätä korkeammalle, kun mikä tuntuu edes mahdolliselta. Hienoa on myös vastuun jälkeinen vapaus tehdä mitä haluaa." Puualassa nimenomaan käytännön tekeminen on kiehtonut…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Floristi Marika teki intohimostaan sivutyön: “Ilo ja mielenkiinto pysyvät näin yllä!”

  Marika Kettunen koki floristin ammattinsa palkitsevana, mutta kuormittavana. Niinpä hän kouluttautui pari vuotta sitten vähemmän kuluttavaan päivätyöhön. Palo kukkien parissa työskentelyä kohtaan jäi kuitenkin kytemään. Marika päätti tehdä kompromissin: toimia projektisihteerin töissä päivisin, ja floristina iltaisin sekä viikonloppuisin. Jälkimmäinen toimi onnistuu mainiosti kevytyrittäjänä. Kaikki alkoi kymmenisen vuotta sitten, kun Marika muutti takaisin synnyinseudulleen Kirkkonummelle työpaikkaa etsien. Paikallinen kukkakauppa haki samaan…

  Lue lisää