Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Haave sarjakuvapiirtäjän ammatista teki Eerosta kevytyrittäjän – “itselleni juuri sopiva työ”

viikon-kevytyrittaja-Eero-oinonen-sarjakuvat

Olen Eero Oinonen, Tampereella asuva 27-vuotias, kiltti, rauhallinen ja tunteikas persoona.

Mitä teet?

Piirtelen sarjakuvia ja muita piirroksia. Unelmani on tulla ammattisarjakuvapiirtäjäksi ja myydä omia teoksiani.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Päädyin kevytyrittäjäksi, kun kuulin muutamilta ystäviltäni UKKO.fi:stä. He kehottivat minua ryhtymään kevytyrittäjäksi ja lopulta ryhdyinkin. Halusin tehdä sitä mitä parhaiten osaan.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Piirrän kaiken koneella. Käytän piirtämiseen useita tunteja päivässä, vaikka pidän tietysti myös reippaita taukoja välissä. Saatan käydä esimerkiksi ulkona liikkumassa tai oleskella ystävien kanssa.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Piirtäminen on minusta erittäin mukavaa ja rentouttavaa hommaa – itselleni juuri sopiva työ. Tykkään tehdä omia tarinoita ja otan mieluusti vastaan kuvituksen jonkun toisen henkilön käsikirjoituksesta.

Lohikäärmepiirros

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Vielä tällä hetkellä onnistun tekemään yhden sivun (kaksi, jos oikein hyvin käy) viikossa, mikä on omasta mielestäni aika hidasta. Pyrin kuitenkin kehittämään itseäni joka päivä ja samalla harjoittamaan myös nopeuttani.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Tämän haluan sanoa: älkää luovuttako! Kaikki työt ovat aluksi hankalia, mutta jos on intoa ja puhdasta halua hommaan, niin unelmamme toteutuvat varmasti.

Voit tutustua Eeron töihin joko klikkaamalla tänne tai kurkkaamalla Facebookiin! Ethän käytä töitä ilman lupaa.

Haluatko sinä viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Täytä lomake: Haluatko viikon kevytyrittäjäksi.

Kirjoittaja: Saara Teirivaara

Saara tuottaa sanoja, kuvia ja tarpeen tullen melkeinpä mitä tahansa muuta jota markkinoinnin maailmassa saattaa tarvita. Erityisen lähellä tämän some-Picasson sydäntä ovat Instagram, lämmin sää, valkoiset tennarit ja kaikki visuaaliset asiat.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

  • Yrittäjätarinat Viikon kevytyrittäjämme Oona Edelberg kouluttaa ihmisen parhaita ystäviä

    Olen Oona Edelberg, 26-vuotias eläintenkouluttaja Siilinjärveltä. Minulla on viisi koiraa, joiden kanssa harrastan suojelua, tokoa, noseworkkia ja vesipelastusta. Mitä teet? Koulutan koiria ja heidän henkilökuntaansa. Pääsääntöisesti pidän kursseja ja yksityistunteja. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Oman yrityksen perustaminen tuntui vielä liian isolta haasteelta ja halusin turvallisesti kokeilla mitä se on. Kouluttajat lähes poikkeuksetta työskentelevät yrittäjinä alallani. Tekemälleni työlle oli kysyntää ja minun…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Rakkaus viineihin ajoi Emmi Väänäsen toiminimiyrittäjäksi

    Kuka olet ja mitä teet työksesi? Olen Emmi Väänänen, 29 vuotta, tuore yrittäjä sekä vannoutunut viininystävä. Olen kotoisin Oulusta, mutta muutin Helsinkiin vuosi sitten. Sitä ennen asuin ulkomailla (Padovassa, Kööpenhaminassa ja Tukholmassa) yhteensä neljä vuotta. Nyt on ihana olla takaisin kotimaassa lähempänä perhettä ja ystäviä. Olen koulutukseltani Kauppatieteiden Maisteri ja työskentelin aiemmin muun muassa verkkokauppa-alalla, mutta sitten hurahdin viineihin ja…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Ravintolasiivooja Susanna Lahtinen

    Olen Susanna, 41-vuotias nainen ja kahden aikuisen lapsen äiti Lahdesta. Mitä teet? Olen aina rakastanut siivoamista, ja aiemmin tosin työtä tehnyt enemmän myyntialalla, mutta alan työtilanne huono, joten ajauduin “vahingossa” ravintolasiivouksia tekemään. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Ensin siivosin Lahden keskustassa yhtä ravintolaa, minkä jälkeen minulle tarjottiin toista. Nyt minulla on jo kolme ravintolaa siivottavana! Vaikka työni on hyvin fyysistä ja herätykset…

    Lue lisää