Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

IT-ammattilainen Petro Kainulainen

viikon-kevytyrittaja-petro-kainulainen

Viikon kevytyrittäjä IT-ammattilainen Petro Kainulainen tarjoaa monipuolisia IT-palveluita asiakkailleen.

Kuka olet?

Olen Petro Kainulainen, pian 4 v täyttävän tytön iskä. Jalkapallo ja metallimusiikki ovat lähellä sydäntä sekä ennen kaikkea Liverpool FC.

Mitä teet?

Teen kustomoituja tietokoneita kuluttajille sekä pk-yrityksille. Tarjoan myös IT-tuki ja IT-huoltopalveluita ja täyttelen lasertulostimien värikasetteja uusilla väreillä sekä tarjoan edullisia järjestelmäratkaisuita kuten asiakkuudenhallintajärjestelmät (CRM).

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Valmistuin IT-tukihenkilöksi vuonna 2002 ja sen jälkeen olen tehnyt paljon IT-alan pätkätöitä vuokratyöfirmojen kautta. Pääsääntöisesti olen tehnyt työasematukea suurien pörssiyhtiöiden tiloissa sekä myyntityötä aina silloin, kun ei ole IT-alan töitä ole ollut tarjolla.

IT-alalla varsinkin tuen puolella on ollut varsin heikot ajat jo pitkään. Pian valmistumiseni jälkeen puhkesi IT-lama, josta ei olla vieläkään toivuttu. Nyt kun trendi on vielä se, että ohjelmia suoritetaan enemmän ja enemmän cloudista työasemien sijaan, ei perinteisille työasematuille ole enää tarvetta samassa mittakaavassa kuin ennen.

Rupesin kevytyrittäjäksi, koska palkkatyöt ovat kivenalla. Kevytyrittäjyys tuntui riskittömältä ja kivuttomalta vaihtoehdolta perinteiseen yrittämiseen verrattuna. Nähtäväksi jää estääkö nykyhallitus vuodenvaihteessa tämänkin mahdollisuuden työllistää itseään.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Omassa työssä hienointa ovat työt, joista saa palkkaa ja asiakkaat, joita voin työlläni ilahduttaa. Jokaisesta työtilauksesta tulee aina hyvä mieli ja teen aina kaikkeni ollakseni asiakkaan luottamuksen arvoinen.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallista työpäivää ei oikeastaan ole lainkaan, on vain loputon kasa tekemättömiä töitä. Asiakastyöt teen aina ensimmäisenä, mutta on myös paljon työtä, josta ei saa palkkaa suoraan, kuten www-sivujen optimointi, markkinointi, järjestelmien kehitys, levykuvatiedostojen päivitykset ja itsensä kehittäminen.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Olen pyrkinyt aina kehittämään itseäni. Palkkatöissä ollessani olen suorittanut useita IT-alan sertifikaatteja. Tällä hetkellä kehitän itseäni Linux-palvelimien kanssa itse opiskellen.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille

Tsemppiä vaan kaikille arkeen! Vinkkinä kevytyrittäjille voisin sanoa, että tilatkaa kustomoitu tietokone. Osat voidaan tilata Saksasta, jossa alv on vain 19% ja voitte hakea työstäni verottajalta kotitalousvähennystä. Kiinalaisten kasaamista markettimikroista kotitalousvähennystä ei voi hakea ja ne ovat suomalaisen alv 24% alla.

Yhteystiedot

Haluatko Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n uusi blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Jos haluat kertoa oman tarinasi, niin täytä seuraava lomake: Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Kirjoittaja: Taneli Pasanen

Muuttuva työelämä, viestintä, digitaalinen markkinointi ja itsensä brändääminen täyttävät teemoina työpäiväni. Vapaa-ajalla kovia juttuja ovat tennis, geokätköily ja seinäkiipeily unohtamatta tietenkään Netflixiä.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Jyri Tirroniemi luo uutta ja korjaa vanhaa

  Olen Jyri Tirroniemi, 22-vuotias maanrakennuksen ja LVI-asennuksen ammattilainen. Mitä teet? Työskentelen UKKO.fi-palvelun kautta erilaisissa maanrakennustöissä ja LVI-asentajana. Teen töitä sekä yksityisille asiakkaille että yrityksille. Pääsääntöisesti minun tulee ajettua kaivinkonetta ja pyöräkonetta. LVI-asennuksia suoritan myös pienessä mittakaavassa; teen esimerkiksi tiskikoneiden asennuksia, hanan vaihtoja ja erilaisia korjaustöitä. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Ryhdyin kevytyrittäjäksi, koska haluan olla niin sanotusti oman itseni herra ja tehdä…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Tiina Jakobsson: “Rohkeutta on hypätä uudelle alalle aikuisiällä”

  Tiina Jakobsson on 38-vuotias kevytyrittäjä Turusta. Vanha työ jäi aikuisiän opintojen myöyä. Markkinointiviestinnän ammattitutkintoa suorittaessa Tiinan ensimmäinen työharjoittelu tuli festivaalimaailmasta ja sitä kautta Tiina päätyi tapahtuma-alalle. – Lähdin kaupan kassalta opiskelemaan aikuisiällä. Se oli aika rohkea veto. Itse työ tapahtuma-alalla on myös sen luonteista, että tähän vaaditaan rohkeutta. Ei minulla ole mitään opaskirjaa ollut. Tämä on ollut vähän sellaista, että…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Aki Haikonen on esineiden heittelyn ammattilainen – eli jongleeri

  Olen Aki Haikonen, Etelä-Pohjanmaalta lähtöisin oleva 22-vuotias nuorimies, joka tätä nykyä opiskelee Tukholman tanssi- ja sirkuskorkeakoulussa. Mitä teet? Aloitin jongleerauksen harrastuksena kaveripiirin mukana, kun olin 9-vuotias. Alkuun välineenä toimi diabolo ja myöhemmin mukaan tulivat myös tutummat välineet kuten pallot, renkaat ja keilat. Muutaman vuoden harrastelun jälkeen kavereiden into lajiin lopahti, mutta itse koin kuitenkin suurta motivaatiota jatkaa. Kun 14-vuotiaana kuulin…

  Lue lisää