Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

IT-ammattilainen Petro Kainulainen

viikon-kevytyrittaja-petro-kainulainen

Viikon kevytyrittäjä IT-ammattilainen Petro Kainulainen tarjoaa monipuolisia IT-palveluita asiakkailleen.

Kuka olet?

Olen Petro Kainulainen, pian 4 v täyttävän tytön iskä. Jalkapallo ja metallimusiikki ovat lähellä sydäntä sekä ennen kaikkea Liverpool FC.

Mitä teet?

Teen kustomoituja tietokoneita kuluttajille sekä pk-yrityksille. Tarjoan myös IT-tuki ja IT-huoltopalveluita ja täyttelen lasertulostimien värikasetteja uusilla väreillä sekä tarjoan edullisia järjestelmäratkaisuita kuten asiakkuudenhallintajärjestelmät (CRM).

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Valmistuin IT-tukihenkilöksi vuonna 2002 ja sen jälkeen olen tehnyt paljon IT-alan pätkätöitä vuokratyöfirmojen kautta. Pääsääntöisesti olen tehnyt työasematukea suurien pörssiyhtiöiden tiloissa sekä myyntityötä aina silloin, kun ei ole IT-alan töitä ole ollut tarjolla.

IT-alalla varsinkin tuen puolella on ollut varsin heikot ajat jo pitkään. Pian valmistumiseni jälkeen puhkesi IT-lama, josta ei olla vieläkään toivuttu. Nyt kun trendi on vielä se, että ohjelmia suoritetaan enemmän ja enemmän cloudista työasemien sijaan, ei perinteisille työasematuille ole enää tarvetta samassa mittakaavassa kuin ennen.

Rupesin kevytyrittäjäksi, koska palkkatyöt ovat kivenalla. Kevytyrittäjyys tuntui riskittömältä ja kivuttomalta vaihtoehdolta perinteiseen yrittämiseen verrattuna. Nähtäväksi jää estääkö nykyhallitus vuodenvaihteessa tämänkin mahdollisuuden työllistää itseään.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Omassa työssä hienointa ovat työt, joista saa palkkaa ja asiakkaat, joita voin työlläni ilahduttaa. Jokaisesta työtilauksesta tulee aina hyvä mieli ja teen aina kaikkeni ollakseni asiakkaan luottamuksen arvoinen.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallista työpäivää ei oikeastaan ole lainkaan, on vain loputon kasa tekemättömiä töitä. Asiakastyöt teen aina ensimmäisenä, mutta on myös paljon työtä, josta ei saa palkkaa suoraan, kuten www-sivujen optimointi, markkinointi, järjestelmien kehitys, levykuvatiedostojen päivitykset ja itsensä kehittäminen.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Olen pyrkinyt aina kehittämään itseäni. Palkkatöissä ollessani olen suorittanut useita IT-alan sertifikaatteja. Tällä hetkellä kehitän itseäni Linux-palvelimien kanssa itse opiskellen.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille

Tsemppiä vaan kaikille arkeen! Vinkkinä kevytyrittäjille voisin sanoa, että tilatkaa kustomoitu tietokone. Osat voidaan tilata Saksasta, jossa alv on vain 19% ja voitte hakea työstäni verottajalta kotitalousvähennystä. Kiinalaisten kasaamista markettimikroista kotitalousvähennystä ei voi hakea ja ne ovat suomalaisen alv 24% alla.

Yhteystiedot

Haluatko Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n uusi blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Jos haluat kertoa oman tarinasi, niin täytä seuraava lomake: Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Kirjoittaja: Taneli Pasanen

Muuttuva työelämä, viestintä, digitaalinen markkinointi ja itsensä brändääminen täyttävät teemoina työpäiväni. Vapaa-ajalla kovia juttuja ovat tennis, geokätköily ja seinäkiipeily unohtamatta tietenkään Netflixiä.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

  • Yrittäjätarinat Veera Bianca laajensi työtään vaikuttajana ja selvisi voittajana: ”Uskoin pitkään, että palkkatyö on ainoa oikea tapa tehdä töitä”

    Veera Bianca omaksui jo varhain lähipiiristään ajattelumallin yrittäjyydestä epäonnistumisena. Kun hänestä itsestään tuli myöhemmin bloggausharrastuksen kautta yrittäjä, hän ei vielä tiennyt millaiseen painekattilaan itse joutuisi. Lopulta hän selvisi voittajana tilanteesta, jossa muuttuva maailma vei äkisti kaikki tulot. Matkailualan asiantuntija ja sosiaalisen median vaikuttaja Veera Papinojaa eli Veera Biancaa tilanne suorastaan hirvitti. Aiemmin hän reissasi aiemmin ympäri maailmaa tehden upeita päivityksiä…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Erika Leppäkari tekee työkseen lempiharrastustaan

    Olen Erika, pian 21 vuotta täyttävä tamperelainen. Teen suurin piirtein kaikkea luovaa vapaa-ajallani, mutta en ikinä olisi ajatellut tekeväni niitä työkseni! Mitä teet? Tähän mennessä olen piirtänyt ja paljon. Tämän lisäksi näyttelen, laulan, tanssin, kirjoitan ja valokuvaan. Kevytyrittäjänä on parasta se, että pystyy itse määrittelemään työaikansa, ainakin asiakkaan määräämissä rajoissa. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Sain työtilauksen eräältä tutultani ja sen mahdollistaminen…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Susanna Salon esikoisteos “Ukon Pakka – Kalevalainen tarot” on ulkomaillakin suosittu!

    Kuka olet? Olen Susanna Salo, 35-vuotias Helsinkiläinen kirjailija. Esikoisteokseni käsittelee Kalevalaisia myyttejä ja hahmoja sekä suomalaista vanhaa kansanperinnettä tarot-korttien muodossa. Kirjani ja sen ohessa myytävä tarot pakka julkaistiin vuonna 2017 nimellä Ukon Pakka – Kalevalainen tarot. Se on saavuttanut suuren suosion suomessa ja olen juuri tehnyt siitä italiaan käännössopimuksen. Teokseni julkaistaan Italiassa vuoden 2020 loppupuolella. Aikaisemmin kirjani on julkaistu englanniksi…

    Lue lisää