IT-ammattilainen Petro Kainulainen

Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

viikon-kevytyrittaja-petro-kainulainen

Viikon kevytyrittäjä IT-ammattilainen Petro Kainulainen tarjoaa monipuolisia IT-palveluita asiakkailleen.

Kuka olet?

Olen Petro Kainulainen, pian 4 v täyttävän tytön iskä. Jalkapallo ja metallimusiikki ovat lähellä sydäntä sekä ennen kaikkea Liverpool FC.

Mitä teet?

Teen kustomoituja tietokoneita kuluttajille sekä pk-yrityksille. Tarjoan myös IT-tuki ja IT-huoltopalveluita ja täyttelen lasertulostimien värikasetteja uusilla väreillä sekä tarjoan edullisia järjestelmäratkaisuita kuten asiakkuudenhallintajärjestelmät (CRM).

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Valmistuin IT-tukihenkilöksi vuonna 2002 ja sen jälkeen olen tehnyt paljon IT-alan pätkätöitä vuokratyöfirmojen kautta. Pääsääntöisesti olen tehnyt työasematukea suurien pörssiyhtiöiden tiloissa sekä myyntityötä aina silloin, kun ei ole IT-alan töitä ole ollut tarjolla.

IT-alalla varsinkin tuen puolella on ollut varsin heikot ajat jo pitkään. Pian valmistumiseni jälkeen puhkesi IT-lama, josta ei olla vieläkään toivuttu. Nyt kun trendi on vielä se, että ohjelmia suoritetaan enemmän ja enemmän cloudista työasemien sijaan, ei perinteisille työasematuille ole enää tarvetta samassa mittakaavassa kuin ennen.

Rupesin kevytyrittäjäksi, koska palkkatyöt ovat kivenalla. Kevytyrittäjyys tuntui riskittömältä ja kivuttomalta vaihtoehdolta perinteiseen yrittämiseen verrattuna. Nähtäväksi jää estääkö nykyhallitus vuodenvaihteessa tämänkin mahdollisuuden työllistää itseään.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Omassa työssä hienointa ovat työt, joista saa palkkaa ja asiakkaat, joita voin työlläni ilahduttaa. Jokaisesta työtilauksesta tulee aina hyvä mieli ja teen aina kaikkeni ollakseni asiakkaan luottamuksen arvoinen.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallista työpäivää ei oikeastaan ole lainkaan, on vain loputon kasa tekemättömiä töitä. Asiakastyöt teen aina ensimmäisenä, mutta on myös paljon työtä, josta ei saa palkkaa suoraan, kuten www-sivujen optimointi, markkinointi, järjestelmien kehitys, levykuvatiedostojen päivitykset ja itsensä kehittäminen.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Olen pyrkinyt aina kehittämään itseäni. Palkkatöissä ollessani olen suorittanut useita IT-alan sertifikaatteja. Tällä hetkellä kehitän itseäni Linux-palvelimien kanssa itse opiskellen.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille

Tsemppiä vaan kaikille arkeen! Vinkkinä kevytyrittäjille voisin sanoa, että tilatkaa kustomoitu tietokone. Osat voidaan tilata Saksasta, jossa alv on vain 19% ja voitte hakea työstäni verottajalta kotitalousvähennystä. Kiinalaisten kasaamista markettimikroista kotitalousvähennystä ei voi hakea ja ne ovat suomalaisen alv 24% alla.

Yhteystiedot

Haluatko Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n uusi blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Jos haluat kertoa oman tarinasi, niin täytä seuraava lomake: Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Kirjoittaja: Taneli Pasanen

Muuttuva työelämä, viestintä, digitaalinen markkinointi ja itsensä brändääminen täyttävät teemoina työpäiväni. Vapaa-ajalla kovia juttuja ovat tennis, geokätköily ja seinäkiipeily unohtamatta tietenkään Netflixiä.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Kuukauden yrittäjämme Moona Kansanen tarjoaa kestävää designia kierrätysfarkuista

  Kuka olet ja mitä teet työksesi? Olen Moona Kansanen ja olen toiminut yrittäjänä tämän vuoden tammikuusta lähtien Piece of Jeans yrityksessäni. Yritykseni tarjoaa kestävää muotia ja asusteita naisille. Materiaalina käytämme kierrätettyjä farkkuja. Yrityksessäni hoidan ompelijoiden koordinointia, vaatesuunnittelua, asiakaspalvelua, markkinointia sekä verkkosivujen ja verkkokaupan ylläpitoa. Opiskelen tällä hetkellä myös Tampereen yliopistossa arkkitehdiksi ja yritystoimintani lisäksi työskentelen arkkitehtitoimistossa. Miten päädyit yrittäjäksi? Ajauduin…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat 7 vuotta kevytyrittäjänä ennen toiminimen perustamista – viihdealan yrittäjä Aatu, 20, kertoo, miksi oikea aika uudelle yritysmuodolle oli juuri nyt

  Taikuri, juontaja ja media-alan ammattilainen Aatu Itkonen menetti keväällä 2020 kymppitonnin edestä työkeikkoja. Nuori yrittäjä käytti kuitenkin korona-ajan uuden ideointiin ja tulevan suunnitteluun – ja rakentaa nyt Tampereelle valo- ja videokuvausstudioa omalla toiminimellä. Aatun nimi saattaa kuulostaa monen korvaan tutulta. Aatu on nähty aiemmin Talent Suomessa, monen median haastatteluissa ja täällä UKKO-sivustollakin. Joku saattaa muistaa nähneensä Aatun myös patsaana, eikä…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Kuukauden yrittäjämme Terhi Lahti on markkinoinnin monitaituri

  Kuka olet ja mitä teet työksesi? Olen Terhi Lahti, 35-vuotias Kalliossa asuva yksinyrittäjä. Yritykseni Heartive Marketing tarjoaa erilaisia markkinoinnin palveluja. Suurin osa työajastani kuluu tuottaessa sisältöä asiakkaiden sosiaaliseen mediaan ja muihin markkinointikanaviin. Teen myös monipuolisesti muita markkinointitöitä, kuten tuotan markkinointimateriaaleja ja sparrailen asiakkaitani markkinoinnin kokonaisuuden suunnittelussa. Miten päädyit yrittäjäksi? Ajattelin aina ennen, että minusta ei tule koskaan yrittäjää. Mieleen oli…

  Lue lisää