Haave sarjakuvapiirtäjän ammatista teki Eerosta kevytyrittäjän – “itselleni juuri sopiva työ”

Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

viikon-kevytyrittaja-Eero-oinonen-sarjakuvat

Olen Eero Oinonen, Tampereella asuva 27-vuotias, kiltti, rauhallinen ja tunteikas persoona.

Mitä teet?

Piirtelen sarjakuvia ja muita piirroksia. Unelmani on tulla ammattisarjakuvapiirtäjäksi ja myydä omia teoksiani.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Päädyin kevytyrittäjäksi, kun kuulin muutamilta ystäviltäni UKKO.fi:stä. He kehottivat minua ryhtymään kevytyrittäjäksi ja lopulta ryhdyinkin. Halusin tehdä sitä mitä parhaiten osaan.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Piirrän kaiken koneella. Käytän piirtämiseen useita tunteja päivässä, vaikka pidän tietysti myös reippaita taukoja välissä. Saatan käydä esimerkiksi ulkona liikkumassa tai oleskella ystävien kanssa.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Piirtäminen on minusta erittäin mukavaa ja rentouttavaa hommaa – itselleni juuri sopiva työ. Tykkään tehdä omia tarinoita ja otan mieluusti vastaan kuvituksen jonkun toisen henkilön käsikirjoituksesta.

Lohikäärmepiirros

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Vielä tällä hetkellä onnistun tekemään yhden sivun (kaksi, jos oikein hyvin käy) viikossa, mikä on omasta mielestäni aika hidasta. Pyrin kuitenkin kehittämään itseäni joka päivä ja samalla harjoittamaan myös nopeuttani.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Tämän haluan sanoa: älkää luovuttako! Kaikki työt ovat aluksi hankalia, mutta jos on intoa ja puhdasta halua hommaan, niin unelmamme toteutuvat varmasti.

Voit tutustua Eeron töihin joko klikkaamalla tänne tai kurkkaamalla Facebookiin! Ethän käytä töitä ilman lupaa.

Haluatko sinä viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Täytä lomake: Haluatko viikon kevytyrittäjäksi.

Kirjoittaja: Saara Teirivaara

Saara tuottaa sanoja, kuvia ja tarpeen tullen melkeinpä mitä tahansa muuta jota markkinoinnin maailmassa saattaa tarvita. Erityisen lähellä tämän some-Picasson sydäntä ovat Instagram, lämmin sää, valkoiset tennarit ja kaikki visuaaliset asiat.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Kesäiset kevytyrittäjät: Susanna Leinonen johdattaa asiakkaansa Tampereen kattojen ylle

  Toinen kesäinen kevytyrittäjämme Susanna Leinonen ryhtyi elämysoppaaksi, kun hänen työnhakunsa keskeytyivät koronakevään aikana. Tämän ohessa hän toimii somemarkkinoijana ja suorittaa viimeistä opiskeluvuottaan. Susanna kehottaa kaikkia nauttimaan rankan kevään jälkeen täysin rinnoin Suomen kesästä ja hyödyntämään kotimaisten yrittäjien palveluita. Olen Susanna, 33-vuotias kevytyrittäjä Ylöjärveltä. Teen elämysoppaan töitä Tampereen Finlaysonilla Roofwalkilla sekä somemarkkinointia Niitty-Seppälän kesätorille. Tällä hetkellä teen töitä Tampereen lisäksi Pälkäneellä.…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Tuija Vaittinen on luontaishoitojen ammattilainen

  Moikka! Olen Tuija Vaittinen – vyöhyketerapeutti, kosmetologi ja lähihoitaja. Kotoisin olen Pohjois-Karjalasta, mutta sittemmin muutin Hattulaan, Hämeenlinnan kupeeseen. Mitä teet? Olen työskennellyt aiemmin kosmetologina sekä myynnillisissä että hoidollisissa tehtävissä ja lähihoitajana vanhusten parissa. Useiden sattumien (ja omasta mielestäni myös kohtalon) kautta päädyin opiskelemaan vyöhyketerapeutiksi, joksi valmistuin marraskuussa. Koin, että UKKO.fi on helppo tapa ottaa askel kohti omia unelmia! Vyöhyketerapialla voidaan…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Urheiluselostaja Toni Saukkola muutti hauskan ajanvietteen mielekkääksi työksi

  Urheilu ja selostaminen kuuluivat helsinkiläisen Toni Saukkolan suurimpiin kiinnostuksen kohteisiin jo hyvin nuorena. Tuolloin hän ei kuitenkaan aavistanut, että vielä joskus loisi itselleen työn niihin liittyen. "Lapsena pelailin usein pleikkarilla NHL:ää omassa huoneessani koulun jälkeen, ja selostin samalla niitä pelejä. Silloin se tuntui tietysti vain hauskalta ajanvietteeltä. Harrastin nuorempana useita eri lajeja ja unelmoin ammattijääkiekkoilijan urasta, mutta monien pettymykseksi minusta…

  Lue lisää