Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Haave sarjakuvapiirtäjän ammatista teki Eerosta kevytyrittäjän – “itselleni juuri sopiva työ”

viikon-kevytyrittaja-Eero-oinonen-sarjakuvat

Olen Eero Oinonen, Tampereella asuva 27-vuotias, kiltti, rauhallinen ja tunteikas persoona.

Mitä teet?

Piirtelen sarjakuvia ja muita piirroksia. Unelmani on tulla ammattisarjakuvapiirtäjäksi ja myydä omia teoksiani.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Päädyin kevytyrittäjäksi, kun kuulin muutamilta ystäviltäni UKKO.fi:stä. He kehottivat minua ryhtymään kevytyrittäjäksi ja lopulta ryhdyinkin. Halusin tehdä sitä mitä parhaiten osaan.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Piirrän kaiken koneella. Käytän piirtämiseen useita tunteja päivässä, vaikka pidän tietysti myös reippaita taukoja välissä. Saatan käydä esimerkiksi ulkona liikkumassa tai oleskella ystävien kanssa.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Piirtäminen on minusta erittäin mukavaa ja rentouttavaa hommaa – itselleni juuri sopiva työ. Tykkään tehdä omia tarinoita ja otan mieluusti vastaan kuvituksen jonkun toisen henkilön käsikirjoituksesta.

Lohikäärmepiirros

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Vielä tällä hetkellä onnistun tekemään yhden sivun (kaksi, jos oikein hyvin käy) viikossa, mikä on omasta mielestäni aika hidasta. Pyrin kuitenkin kehittämään itseäni joka päivä ja samalla harjoittamaan myös nopeuttani.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Tämän haluan sanoa: älkää luovuttako! Kaikki työt ovat aluksi hankalia, mutta jos on intoa ja puhdasta halua hommaan, niin unelmamme toteutuvat varmasti.

Voit tutustua Eeron töihin joko klikkaamalla tänne tai kurkkaamalla Facebookiin! Ethän käytä töitä ilman lupaa.

Haluatko sinä viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Täytä lomake: Haluatko viikon kevytyrittäjäksi.

Kirjoittaja: Saara Teirivaara

Saara tuottaa sanoja, kuvia ja tarpeen tullen melkeinpä mitä tahansa muuta jota markkinoinnin maailmassa saattaa tarvita. Erityisen lähellä tämän some-Picasson sydäntä ovat Instagram, lämmin sää, valkoiset tennarit ja kaikki visuaaliset asiat.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Tapahtuma-ala nousee pandemian jälkeen ja töihin pääsee nopeasti kiinni kevytyrittäjänä

  Koronapandemia hiljensi näytämöt, areenat, takahuoneet ja lavat, mutta pian koittaa aika, jolloin laskuttavia tekijöitä tarvitaan taas nopeasti koolle. Yksi tapahtuma-alan toimijoista on turkulainen muusikko Ilkka Turta. Hän heittää keikkaa kevytyrittäjänä, koska se on vaan niin helppoa. 140 000 on iso luku. Näin monta tilapäistä työpaikkaa jäi Tapahtumateollisuus ry:n mukaan täysin syntymättä, kun erilaisten tapahtumien järjestämistä rajoitettiin voimakkaasti tai ne kiellettiin…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Matilda Komulainen teki lahjakkuudestaan osa-aikaisen työn

  Olen Matilda Komulainen, 19-vuotias juuri lukiosta ylioppilaaksi valmistunut nuori nainen Lahdesta. Mitä teet? Toteutan kaupallisia yhteistöitä pääosin Instagramissa erilaisten yrityksien kanssa. Lisäksi suoritan valokuvauskurssia, joka avaa minulle ovet valokuvaajan ammattiin. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Olen aina ollut luova ja omasta mielestä lahjakas – etenkin tässä valokuvausjutussa. Tykkään tehdä asioita itse ja toteuttaa niitä haluamallani tavalla. Olen panostanut aina kuviini, jotka ensi…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Luova prosessi on parasta valokuvaaja-Laurin työssä

  Kuva: Mai Angelica Puttonen Olen Lauri Majamaa, 39-vuotias helsinkiläinen valokuvaaja ja graafinen suunnittelija. Mitä teet? Työhöni kuuluu kuvauksia aina potreteista mainoskuvauksiin, sekä bändien ja artistien promokuvat, levyn kansien kuvaukset sekä musiikkivideoiden ja muiden still-kuvaukset. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Pitkään yrittäjänä toimiessani valokuvaajana ja graafikkona halusin hieman vaihtelua yrittäjyyteen niin sanotun normaalin päivätyön kautta, jolloin voisin tehdä kuvauskeikkoja ja graafista suunnittelua ehkä…

  Lue lisää