Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Viikon kevytyrittäjämme Oona Edelberg kouluttaa ihmisen parhaita ystäviä

viikon-kevytyrittaja-oona-edelberg-koirien-kouluttaja

Olen Oona Edelberg, 26-vuotias eläintenkouluttaja Siilinjärveltä. Minulla on viisi koiraa, joiden kanssa harrastan suojelua, tokoa, noseworkkia ja vesipelastusta.

Mitä teet?

Koulutan koiria ja heidän henkilökuntaansa. Pääsääntöisesti pidän kursseja ja yksityistunteja.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Oman yrityksen perustaminen tuntui vielä liian isolta haasteelta ja halusin turvallisesti kokeilla mitä se on.

Kouluttajat lähes poikkeuksetta työskentelevät yrittäjinä alallani.

Tekemälleni työlle oli kysyntää ja minun oli siis keksittävä nopea ratkaisu työnteon aloittamiselle. Kevytyrittäjyys on helppo, nopea ja turvallinen ratkaisu. Nyt tarjoan palveluitani usealle eri koirayritykselle ja minulla on omaa asiakaskuntaani.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Työskentelen usein iltaisin ja viikonloppuisin.

Saatan myös pitää pari tuntia aamulla töitä, pitää päivällä vapaata ja mennä taas illaksi töihin.

Työpäiväni voisi koostua vaikka seuraavanlaisesti:

 • kello 16–17 yksityistunti, näyttelyiden kehäkäyttäytymisen opettelua
 • kello 17–17.30 yksityistunti, kynsienleikkuuseen ja hoitotoimenpiteisiin opettelua
 • kello 17.30–18 yksityistunti, hihnakäytöksen opettelua
 • kello 18–19 pentukurssi
 • kello 19–20 tottelevaisuuskurssi
 • kello 20–21 nosework-kurssi

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa työssäni on muun muassa asiakkaiden kohtaaminen, onnistumisen riemu, koirakoiden eteenpäin vieminen, yhdessä kehittyminen ja työn vaihtelevuus.

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin olla tehokkaampi aikatauluttaja. Haluaisin myös saada lisää asiantuntevia kokemuksia eri harrastelajeista.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille ja kevytyrittäjiksi aikoville?

Rohkeasti ja avoiminmielin eteenpäin, Jokainen päivä on mahdollisuus onnistua!

Oona kouluttaa pääosin koiratarvikeliikkessä Har-Min Farmissa. Har-min Farmiin pääset tutustumaan täältä. Katso myös liikkeen Facebook-sivut täältä.

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Mari Tastula laittaa yrityksen kerralla kuntoon

  Olen erilaisissa hankkeissa, kansainvälisissä ja kotimaisissa yrityksissä, myynnin ja markkinoinnin parissa työkokemuksensa hankkinut “hands-on”-nainen. Monessa liemessä minua on keitetty ja pitkään marinoitu markkinoinnin ja liiketoiminnan saralla. Saan asioita tapahtumaan ja vedän herkästi muut hyvään flow:hun mukaan. Olen tiimipelaaja, arvostan toisten ammattitaitoa ja pyrin jalostamaan hiilestä timantin. Mitä teet? Toimin “anna Marin hoitaa!” – konseptilla eli teen markkinoinnin, yritysviestinnän ja liiketoiminnan…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Miska Karhu muuttaa maailmaa runo kerrallaan

  Kuka olet? Olen Miska Karhu, kirjoittaja, runoilija, opiskelija, taiteilija ja aktivisti. Päätoimisesti opiskelen uskontotiedettä yliopistossa, ja opiskelualani vaikuttaa myös taiteeseeni. Sen lisäksi toimin vapaaehtoisena mm. Setalla – ihmisoikeudet ovatkin kulkeutuneet myös taiteeseeni, enkä pelkää olla kantaaottava. En halua tehdä töitä pimeästi, mutta toisaalta en koe olevani valmis perustamaan itse kokonaista yritystä – kevytyrittäjyys oli tarttunut sanavarastooni, ja rupesin googlailemaan. Mitä…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Viikon kevytyrittäjä Jarno Sutinen suunnittelee graafiset työt asiakkaan etu mielessä

  Kuka olet? Olen Jarno Sutinen, Kuopiosta kotoisin oleva, maailmalle lähtenyt savolainen, joka etsii jatkuvasti uusia haasteita. Nyt olen opiskelija ja valmistun keväällä graafiseksi suunnittelijaksi Prahassa. Neljä vuotta Tsekin huikeassa pääkaupungissa viettäneenä olen kohta valmis astumaan täysipäiväiseen työn tekemiseen, mutta tulevaisuuden tie on auki mahdollisuuksineen. Ikää minulle on kertynyt 30 auringonkierrosta, mutta se ei ole lopettanut poltetta nähdä ja kokea niin…

  Lue lisää