Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Viikon kevytyrittäjämme Oona Edelberg kouluttaa ihmisen parhaita ystäviä

viikon-kevytyrittaja-oona-edelberg-koirien-kouluttaja

Olen Oona Edelberg, 26-vuotias eläintenkouluttaja Siilinjärveltä. Minulla on viisi koiraa, joiden kanssa harrastan suojelua, tokoa, noseworkkia ja vesipelastusta.

Mitä teet?

Koulutan koiria ja heidän henkilökuntaansa. Pääsääntöisesti pidän kursseja ja yksityistunteja.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Oman yrityksen perustaminen tuntui vielä liian isolta haasteelta ja halusin turvallisesti kokeilla mitä se on.

Kouluttajat lähes poikkeuksetta työskentelevät yrittäjinä alallani.

Tekemälleni työlle oli kysyntää ja minun oli siis keksittävä nopea ratkaisu työnteon aloittamiselle. Kevytyrittäjyys on helppo, nopea ja turvallinen ratkaisu. Nyt tarjoan palveluitani usealle eri koirayritykselle ja minulla on omaa asiakaskuntaani.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Työskentelen usein iltaisin ja viikonloppuisin.

Saatan myös pitää pari tuntia aamulla töitä, pitää päivällä vapaata ja mennä taas illaksi töihin.

Työpäiväni voisi koostua vaikka seuraavanlaisesti:

 • kello 16–17 yksityistunti, näyttelyiden kehäkäyttäytymisen opettelua
 • kello 17–17.30 yksityistunti, kynsienleikkuuseen ja hoitotoimenpiteisiin opettelua
 • kello 17.30–18 yksityistunti, hihnakäytöksen opettelua
 • kello 18–19 pentukurssi
 • kello 19–20 tottelevaisuuskurssi
 • kello 20–21 nosework-kurssi

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa työssäni on muun muassa asiakkaiden kohtaaminen, onnistumisen riemu, koirakoiden eteenpäin vieminen, yhdessä kehittyminen ja työn vaihtelevuus.

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin olla tehokkaampi aikatauluttaja. Haluaisin myös saada lisää asiantuntevia kokemuksia eri harrastelajeista.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille ja kevytyrittäjiksi aikoville?

Rohkeasti ja avoiminmielin eteenpäin, Jokainen päivä on mahdollisuus onnistua!

Oona kouluttaa pääosin koiratarvikeliikkessä Har-Min Farmissa. Har-min Farmiin pääset tutustumaan täältä. Katso myös liikkeen Facebook-sivut täältä.

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Kesäiset kevytyrittäjät: Susanna Leinonen johdattaa asiakkaansa Tampereen kattojen ylle

  Toinen kesäinen kevytyrittäjämme Susanna Leinonen ryhtyi elämysoppaaksi, kun hänen työnhakunsa keskeytyivät koronakevään aikana. Tämän ohessa hän toimii somemarkkinoijana ja suorittaa viimeistä opiskeluvuottaan. Susanna kehottaa kaikkia nauttimaan rankan kevään jälkeen täysin rinnoin Suomen kesästä ja hyödyntämään kotimaisten yrittäjien palveluita. Olen Susanna, 33-vuotias kevytyrittäjä Ylöjärveltä. Teen elämysoppaan töitä Tampereen Finlaysonilla Roofwalkilla sekä somemarkkinointia Niitty-Seppälän kesätorille. Tällä hetkellä teen töitä Tampereen lisäksi Pälkäneellä.…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Sonja Suomela jakaa ihonhoitorutiinejaan ja esittelee tuotteita blogissaan nimeltä Purkkisirkus

  Olen hyvinkääläinen kosmetiikkabloggaaja. Blogini on vajaa kaksi vuotta vanha kosmetiikkaintoilijan purkkishow. Blogin kantavia teemoja ovat ihonhoito ja korealainen kosmetiikka sekä meikki- ja hiusjutut. Varsinainen päivätyöni on leikkaussalissa anestesiasairaanhoitajana. Mitä teet? Kirjoitan kosmetiikkablogia, jossa on esillä kosmetiikkauutuudet sekä vinkkejä oman ihonhoitoon ja meikkaukseen. Suuret intohimoni kosmetiikka ja ihonhoito näkyvät vahvasti blogissani. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Olen sen verran alussa bloggaajan taipaleellani, etten…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Myyjä Kari Tuohimaa: ”Usko itseesi ja päätöksiisi, joita olet huolella pohtinut.”

  Jyväskyläläinen kevytyrittäjämme Kari kertoo olleensa hyvin myyntihenkinen lapsuudestaan saakka, ja hänen urapolulleen on mahtunut paljon kohtaamisia, tarinoita ja naurua. ”Olen joskus miettinyt, että voisin kirjoittaa kirjankin kokemuksistani!” Kari vannoo itsensä työllistämisessä perusteellisuuden ja hyvän valmistautumisen nimeen. Hänen luottamuksensa omaan osaamiseensa ja tietotaitoonsa ei hellittänyt koronatilanteen keskelläkään, ja kovalla työllä olikin erinomaiset tulokset. Myyjän toimintaansa Kari aloitteli niinkin varhain kuin 10-vuotiaana.…

  Lue lisää