Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Viikon Kevytyrittäjämme Heidi on paitsi muistihoitaja, myös ammattijärjestäjä – mitä se oikein tarkoittaa?

vky-arjenlomatila

Kuka olet?

Olen Heidi, 25-vuotias lähihoitaja, muistihoitaja ja ammattijärjestäjä. Arjenlomatila on sivutyöni henkilökohtaisen avustajan työn rinnalla.

Mitä teet?

Arjenlomatila-palveluni tarjontaan kuuluu kotiapu- ja ammattijärjestäjäpalvelut. Autan ihmisiä luopumaan turhasta tavarasta ja järjestelemään jäljelle jääneet tavarat ja esineet.

Autan paitsi kodin tekemättömien töiden kanssa, myös ikäihmisiä arjen sujumisessa mm. siivouksessa, ulkoilussa ja peseytymisessä. Tämän lisäksi toimin someassistenttina pienille yrityksille/yrittäjille. Autan heitä sosiaalisen median kanssa

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Aloitin työt kevytyrittäjänä lokakuussa 2015. Silloin vuoden ikäisen lapsen kotiäitinä. Nyt lapsia on kaksi ja töitä teen lähinnä iltaisin ja viikonloppuisin. Kevytyrittäjyys mahdollistaa pienet lisäansiot hoitovapaan aikana.

Lisäksi tekemäni työt ovat kotitalousvähennys kelpoisia, joten työnosuudesta saa -50% kotitalousvähennyksen.

Ennen ja jälkeen kuvat inspiroivat usein itseänikin kokeilemaan. Mitä sinä saisit aikaan 5 minuutissa?

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Työpäivät ovat keikkaluontoisia. Joskus asiakas tarvitsee apua kodin järjestelemisessä ja pois vietävien tavaroiden kuljetuksessa. Joskus autan vaihtamaan lamput tai laittamaan tauluja seinälle. Olen tehnyt myös viriketuokioita vanhuspalveluissa.

Ammattijärjestäjä. Keittiö sekainen ja siisti.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa on, että saan auttaa ihmisiä. Koen tekemäni työn merkitykselliseksi.

Joskus suurimman avun asiakas saa siitä että on kuunteleva korva. Yleensä aina saan itselleni siitä hyvän mielen lisäksi paljon oppia ja viisaita neuvoja.

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Joka päivä on mahdollisuus kehittymiseen.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Rohkeasti vain yrittämään! Sinulla on taito ja osaaminen – varusta ne rohkeudella ja hitusella hulluutta, niin voit menestyä.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

  • Yrittäjätarinat Valokuvaaja Mikael inspiroituu viestimisestä niin visuaalisen kuin kirjoitetun tarinan kautta

    Kuvaaja: Tommi Katajisto Luovuus ja taiteellisuus näkyivät porilaisessa Mikael Leppäniemessä jo lapsena, ja nämä ominaisuudet ovat olleet vahvasti läsnä hänen toimissaan koko elämän. Tämä on vaikuttanut hänen mielenkiinnon kohteisiinsa, harrastuksiinsa ja myöhemmin myös työhönsä. ”On oikeastaan vaikeaa vetää raja siihen, milloin olen alkanut suhtautua valokuvaamiseen työnä enkä vain harrastuksena”, hän toteaa. Valo- ja videokuvaus ovat ollut Mikaelin intohimoja jo 15…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat 15-vuotias taikuri Aatu Itkonen on viikon kevytyrittäjä

    Kuka olet? Olen 15-vuotias Kouvolassa asusteleva taikuri. Käyn tälllä hetkellä Kouvolan yhteiskoulussa 9M-(musiikki)luokkaa. Olen esiintynyt aktiivisesti ympäri Kymenlaaksoa ja Etelä-Karjalaa jo kolmen vuoden ajan. Nykyään kierrän taikurina erilaissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa eri puolilla Suomea. Mitä teet? Teen taikurikeikkoja nykyään jo ihan ympäri Suomea. Esiintymispaikkoihini kuuluvat muun muassa syntymäpäivät, kauppakeskukset, yhdistysten juhlat, kaupunkitapahtumat, festivaalit, isot yleisötapahtumat ja ravintolat. Isoimmat keikkani ovat…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Elina Vepsäläinen on herkkien Ellu&Allu -sarjakuvien piirtäjä

    Kuka olet? Olen Elina Vepsäläinen, 37-vuotias nainen Jyväskylästä. Opiskelen Jyväskylän yliopistossa kieliasiantuntijaksi (suomen kieli), ja olen opintojeni loppupuolella. Taustat minulla ovat graafisen viestinnän parista ja työkokemusta on kertynyt monipuolisesti myös muilta aloilta. Minulla on pitkä kokemus kuvitusten tekijänä, mutta oman valinnan kautta olen pitänyt piirtämisen lähinnä harrastuspohjaisena ja tehnyt leipäni enemmän muilla töillä. Harrastan lukemista, kirjoittamista ja kaikenlaista taiteilua. Rakastan…

    Lue lisää