Blogi

25.9.2017

Haave sarjakuvapiirtäjän ammatista teki Eerosta kevytyrittäjän – “itselleni juuri sopiva työ”

sarjakuva

Kuka olet?

Olen Eero Oinonen, Tampereella asuva 27-vuotias, kiltti, rauhallinen ja tunteikas persoona.

Mitä teet?

Piirtelen sarjakuvia ja muita piirroksia. Unelmani on tulla ammattisarjakuvapiirtäjäksi ja myydä omia teoksiani.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Päädyin kevytyrittäjäksi, kun kuulin muutamilta ystäviltäni UKKO.fi:stä. He kehottivat minua ryhtymään kevytyrittäjäksi ja lopulta ryhdyinkin. Halusin tehdä sitä mitä parhaiten osaan.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Piirrän kaiken koneella. Käytän piirtämiseen useita tunteja päivässä, vaikka pidän tietysti myös reippaita taukoja välissä. Saatan käydä esimerkiksi ulkona liikkumassa tai oleskella ystävien kanssa.

Eero

Eeron sarjakuvatyö “Dragon”.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Piirtäminen on minusta erittäin mukavaa ja rentouttavaa hommaa – itselleni juuri sopiva työ. Tykkään tehdä omia tarinoita ja otan mieluusti vastaan kuvituksen jonkun toisen henkilön käsikirjoituksesta.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Vielä tällä hetkellä onnistun tekemään yhden sivun (kaksi, jos oikein hyvin käy) viikossa, mikä on omasta mielestäni aika hidasta. Pyrin kuitenkin kehittämään itseäni joka päivä ja samalla harjoittamaan myös nopeuttani.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Tämän haluan sanoa: älkää luovuttako! Kaikki työt ovat aluksi hankalia, mutta jos on intoa ja puhdasta halua hommaan, niin unelmamme toteutuvat varmasti.

Voit tutustua Eeron töihin joko klikkaamalla tänne tai kurkkaamalla Facebookiin! Ethän käytä töitä ilman lupaa. 

Haluatko sinä viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Täytä lomake: Haluatko viikon kevytyrittäjäksi. 

Saara Teirivaara
Kirjoittaja

Saara Teirivaara

Saara tuottaa sanoja, kuvia ja tarpeen tullen melkeinpä mitä tahansa muuta jota markkinoinnin maailmassa saattaa tarvita. Erityisen lähellä tämän some-Picasson sydäntä ovat Instagram, lämmin sää, valkoiset tennarit ja kaikki visuaaliset asiat.

Lisää aiheesta

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksen milloin tahansa.