Blogi

12.11.2013

Erilainen tie yrittäjäksi


Jatta Salmi oli vielä alkuvuonna työttömänä, mutta yrittäjyys oli jo kauan kiinnostanut häntä. Siitä todisteena on esimerkiksi puolitoista vuotta sitten suoritettu yrittäjyyskurssi.

Jatan tuttavapiirissä oli myös entuudestaan paljon yrittäjätuttuja, minkä vuoksi yrittäjyys oli aina ollut myös Jatan mielenkiinnon kohteena.

Muuttuva työelämä antaa myös mahdollisuuksia

Jatan mielestä työelämä on jatkuvassa murroksessa. “Nykyään ihmiset eivät ole töissä samassa organisaatiossa 40 vuotta. Nuorten ei myöskään ei tarvitse tietää vielä 16-vuotiaina, mitä he haluavat tehdä elämällään. Itsensä työllistäminen on myös vahvasti kasvussa ja se avaa uusia mahdollisuuksia työllistymiseen”, Jatta pohtii.

“Jos ei uskalla kokeilla, ei voi onnistuakaan.”

Toukokuussa 2013 Jatta tutustui ja liittyi UKKO.fi-palveluun ja alkoi laskuttaa tekemiänsä saneeraustöitä kyseisen palvelun kautta. “Yrittäjämäinen työskentely oli helpompaa aloittaa ensin UKKO.fi:n kautta ja toiminimen voisin perustaa sitten myöhemmin. Ajattelin, että elän vain kerran ja haluan tehdä sitä mikä minua oikeasti kiinnostaa. Jos ei uskalla kokeilla, ei voi onnistuakaan”, Jatta kertoo kevään tunnelmistaan.

Jatta oli myös kohdannut valitettavasti harmaata taloutta rakennusalalla, joten asioiden hoitaminen oikein oli Jatalle tärkeätä. “Kun tietää, että asiat hoidetaan oikein, on itselläkin helpompi olla.”

Ajatus yrittäjyydestä alkoi kasvaa

Kesän aikana ajatus yrittäjyydestä alkoi muhia yhä enemmän Jatan mielessä ja päätös toiminimen perustamisesta syntyi lopulta syyskuussa. Taustatyötä hän oli tehnyt jo vuoden verran, joten varsinainen päätöksenteko syntyi nopealla aikataululla. Jatta päätyi toiminimeen, koska se tuntui loogisimmalta vaihtoehdolta omalle toiminnalle.

Jatan repertuaariin kuuluvat myös käsityökorujen tekeminen, joten saneeraustyöt saavat hyvää vastapainoa korujen teosta, koska hommat eroavat niin paljon toisistaan. “Korut tuovat myös hieman varmuutta taloudellisestikin, jos rakennusala kohtaa tulevaisuudessa notkahduksia”, Jatta kertoo ja pohtii tulevia töitään.

Mitä Jatalle kuuluu nyt?

Tällä hetkellä Jatta on erittäin tyytyväinen tekemäänsä valintaan ja työnteko tuntuu erittäin mieluisalta. “En ole hetkeen ollut näin onnellinen. Aamulla töiden aloittaminen ei ole ollut vielä kertaakaan vastenmielistä. Itselleni tärkeintä on kuitenkin vapaus tehdä sitä mitä haluan.”

“Sinun kannattaa suhtautua avoimesti uusiin haasteisiin.”

Ensisijaisena tavoitteena Jatalla on työllistää itsensä, mutta hän ei näe ollenkaan mahdottomana asiana työntekijöiden palkkaamisen tulevaisuudessa. “Palkanmaksun kun voisi kätevästi hoitaa vaikkapa UKKO.fi:n kautta”, Jatta miettii ja peilailee samalla tulevaisuuden kuvaansa.

IMG_3700 copy 2

Jatta haluaa lähettää terveisiä muille yrittäjyyttä suunnitteleville, että rohkeus on avainasemassa. “On pakko uskaltaa kokeilla siipiään. Sinun kannattaa suhtautua avoimesti uusiin haasteisiin. Myös omat verkostot ovat erttäin tärkeitä”, Jatta painottaa. Jatta on itsekin saanut paljon apua ongelmatilanteisiin omien verkostojen kautta. Jo pelkkä vertaistuki toisilta yrittäjiltä on lämmittänyt Jatan mieltä monta kertaa.

Tässä vielä tarkemmat tiedot Jatasta, jos tarvitset hänen palveluitaan:

Jatan yritys on nimeltään By JattaS
Jattaan voit ottaa yhteyttä sähköpostitse: 
Jatan Facebook-sivut löydät tästä.

Jatan tarina on hyvä esimerkki siitä mitä omalla päättäväisyydellä voi saavuttaa. Ole siis rohkea ja usko itseesi, mitä vain voi tapahtua!

UKKO.fi onnittelee Jattaa hienosta saavutuksesta!

Taneli Pasanen
Kirjoittaja

Taneli Pasanen

Muuttuva työelämä, viestintä, digitaalinen markkinointi ja itsensä brändääminen täyttävät teemoina työpäiväni. Vapaa-ajalla kovia juttuja ovat tennis, geokätköily ja seinäkiipeily unohtamatta tietenkään Netflixiä.

Lisää aiheesta

Vieraskynä: 5 vinkkiä uramuutokseen

UKKO.fi:n vieraskynä-blogeissa eri alojen asiantuntijat kirjoittavat muun muassa yrittäjyydestä, työelämästä ja hyvinvoinnista oman erikoisalansa näkökulmasta. Tässä kirjoituksessa Muutostoimisto Tulevan Johanna Valovirta kertoo keinoja, joilla...
22.12.2020 Lue lisää »

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksen milloin tahansa.