Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Erilainen tie yrittäjäksi

jatta-salmi

Jatta Salmi oli vielä alkuvuonna työttömänä, mutta yrittäjyys oli jo kauan kiinnostanut häntä. Siitä todisteena on esimerkiksi puolitoista vuotta sitten suoritettu yrittäjyyskurssi.

Jatan tuttavapiirissä oli myös entuudestaan paljon yrittäjätuttuja, minkä vuoksi yrittäjyys oli aina ollut myös Jatan mielenkiinnon kohteena.

Muuttuva työelämä antaa myös mahdollisuuksia

Jatan mielestä työelämä on jatkuvassa murroksessa. "Nykyään ihmiset eivät ole töissä samassa organisaatiossa 40 vuotta. Nuorten ei myöskään ei tarvitse tietää vielä 16-vuotiaina, mitä he haluavat tehdä elämällään. Itsensä työllistäminen on myös vahvasti kasvussa ja se avaa uusia mahdollisuuksia työllistymiseen", Jatta pohtii.

"Jos ei uskalla kokeilla, ei voi onnistuakaan."

Toukokuussa 2013 Jatta tutustui ja liittyi UKKO.fi-palveluun ja alkoi laskuttaa tekemiänsä saneeraustöitä kyseisen palvelun kautta. "Yrittäjämäinen työskentely oli helpompaa aloittaa ensin UKKO.fi:n kautta ja toiminimen voisin perustaa sitten myöhemmin. Ajattelin, että elän vain kerran ja haluan tehdä sitä mikä minua oikeasti kiinnostaa. Jos ei uskalla kokeilla, ei voi onnistuakaan", Jatta kertoo kevään tunnelmistaan.

Jatta oli myös kohdannut valitettavasti harmaata taloutta rakennusalalla, joten asioiden hoitaminen oikein oli Jatalle tärkeätä. "Kun tietää, että asiat hoidetaan oikein, on itselläkin helpompi olla."

Ajatus yrittäjyydestä alkoi kasvaa

Kesän aikana ajatus yrittäjyydestä alkoi muhia yhä enemmän Jatan mielessä ja päätös toiminimen perustamisesta syntyi lopulta syyskuussa. Taustatyötä hän oli tehnyt jo vuoden verran, joten varsinainen päätöksenteko syntyi nopealla aikataululla. Jatta päätyi toiminimeen, koska se tuntui loogisimmalta vaihtoehdolta omalle toiminnalle.

Jatan repertuaariin kuuluvat myös käsityökorujen tekeminen, joten saneeraustyöt saavat hyvää vastapainoa korujen teosta, koska hommat eroavat niin paljon toisistaan. "Korut tuovat myös hieman varmuutta taloudellisestikin, jos rakennusala kohtaa tulevaisuudessa notkahduksia", Jatta kertoo ja pohtii tulevia töitään.

Mitä Jatalle kuuluu nyt?

Tällä hetkellä Jatta on erittäin tyytyväinen tekemäänsä valintaan ja työnteko tuntuu erittäin mieluisalta. "En ole hetkeen ollut näin onnellinen. Aamulla töiden aloittaminen ei ole ollut vielä kertaakaan vastenmielistä. Itselleni tärkeintä on kuitenkin vapaus tehdä sitä mitä haluan."

"Sinun kannattaa suhtautua avoimesti uusiin haasteisiin."

Ensisijaisena tavoitteena Jatalla on työllistää itsensä, mutta hän ei näe ollenkaan mahdottomana asiana työntekijöiden palkkaamisen tulevaisuudessa. "Palkanmaksun kun voisi kätevästi hoitaa vaikkapa UKKO.fi:n kautta", Jatta miettii ja peilailee samalla tulevaisuuden kuvaansa.

Jatta haluaa lähettää terveisiä muille yrittäjyyttä suunnitteleville, että rohkeus on avainasemassa. "On pakko uskaltaa kokeilla siipiään. Sinun kannattaa suhtautua avoimesti uusiin haasteisiin. Myös omat verkostot ovat erttäin tärkeitä", Jatta painottaa. Jatta on itsekin saanut paljon apua ongelmatilanteisiin omien verkostojen kautta. Jo pelkkä vertaistuki toisilta yrittäjiltä on lämmittänyt Jatan mieltä monta kertaa.

Tässä vielä tarkemmat tiedot Jatasta, jos tarvitset hänen palveluitaan:

Jatan yritys on nimeltään By JattaS
Jattaan voit ottaa yhteyttä sähköpostitse: byjattas@gmail.com
Jatan Facebook-sivut löydät tästä.

Jatan tarina on hyvä esimerkki siitä mitä omalla päättäväisyydellä voi saavuttaa. Ole siis rohkea ja usko itseesi, mitä vain voi tapahtua!

UKKO.fi onnittelee Jattaa hienosta saavutuksesta!

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Mikael Multasuo kääntää ja oikolukee kevytyrittäjänä

  Olen Mikael Multasuo, 24-vuotias kieltenopettajaopiskelija Oulusta. Opiskelen tällä hetkellä kuudetta vuotta Oulun yliopistossa, jossa suoritan sekä pohjoismaisen filologian aineenopettajan opintoja että englantilaisen filologian maisterivaiheen opintoja. Ensimmäinen tutkintoni on käytännössä valmistumista vaille valmis, mutta toisen osalta jäljellä on reilu vuosi, ja siksi osa-aikatyö kevytyrittäjyyden kautta on edelleen ajankohtaista ja tarpeellista. Mitä teet? Kävin opetusharjoitteluni vuonna 2017, jonka jälkeen sain idean oman…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Kevytyrittäjä Netta Nevalainen: “Epäonnistumisen pelko on luonnollista, mutta sen ei tulisi estää meitä tekemästä sitä, mitä haluamme”

  Netta Nevalainen on kansainvälinen valmentaja, digiyrittäjä ja yritysviestinnän ammattilainen. Hän asuu tällä hetkellä Portugalissa, mutta asiakkaita hänellä on Suomessa ja muissa Euroopan maissa. "Mitä teet?" Palvelen niin yrityksiä kuin yksityishenkilöitäkin. Ennen omaa yritystoimintaani olen tehnyt monipuolisen uran erilaisissa hallinnon, viestinnän, markkinoinnin ja koulutuksen tehtävissä eri alojen organisaatioissa Suomessa ja Saksassa. Pääasiassa teen yksilöllistä verkkovalmennusta noin 6-8 kerran paketeissa. Kipinä henkilökohtaiseen valmentamiseen…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Viikon kevytyrittäjämme Piritan työt ovat lisääntyneet koronakriisin aikana

  Hei! Olen Piritta, 38-vuotias nainen Oulusta. Olen henkisen puolen osaaja. Teen erilaisia energiahoitoja, asiakkaan ohjausta, kursseja, ja monenlaista auttamistyötä ja liputan ennen kaikkea kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin puolesta. Autan ihmisiä löytämään oman sisäisen rauhan ja tulemaan tietoisemmaksi omasta itsestään, tunnepuolen jutuista, energiasta, ajatuksista, eli millaista loopia mieli pyörittää päivän mittaan. Autan löytämään todellisen voiman ja potentiaalin, mikä jokaisessa ihmisessä on rajaton! Miten…

  Lue lisää