Blogi

23.10.2017

”Kevytyrittäjyys oli loistava vaihtoehto” – KoruPiira valmistaa kaiken käsityönä

KoruPiira - Anu

Kuka olet?

Olen Anu, 24-vuotias tyvär Iistä. Olen kotoisin Peräpohjolasta, Ranualta. Olen jalometallialan opiskelija, ja saan opintoni päätökseen maaliskuussa.

Mitä teet?

Tällä hetkellä käyn Oulun seudun ammattiopistossa jalometallialaa. Koulua on jäljellä enää muutama kuukausi, jonka jälkeen olen valmistunut koruartesaaniksi.

Valmistan kierrätyshopeasta ja -kullasta pieniä koruja, joihin lisään usein erilaisia pintoja sekä jonkun irtonaisen, koruun ääntä tuottavan osan.

KoruPiira

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Pääsin perustamaan kesäyrityksen, jossa kevytyrittäjyys oli yksi vaihtoehto. Halusin kokeilla, miten tämä yritysmuoto sopii itselleni. En ole ihan vielä valmis perustamaan omaa yritystäni, joten kevytyrittäjyys oli minulle loistava vaihtoehto.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Useimmiten aloitan työni kello 9–10 aikaan omalla pienellä pajallani. Jokainen työpäivä on erilainen; jonain päivänä teen korusuunnittelua ja toisena taas valmistan itse koruja. Valmistan kaikki korut täysin käsityönä.

Korujen valmistukseen kuuluu mm. sahaus, juottaminen, korun siistiminen ja pinnan viimeistely. Myös kivien istutus kuuluu asiaan, mikäli koruun tulee kiviä.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa on se, että saan sekä ilmaista että haastaa itseäni. Se tuo onnistumisen tunteita, vaikka toisinaan tietysti menee myös hermot. Valmiin korun näkeminen on lopulta kuitenkin aina yhtä hienoa.

Saan innostukseni koruihin Suomen ja Skandinavian luonnosta. Myös Kalevala toimii suurena innoituksena, aivan kuten viikinkien Edda. Haluan jakaa näitä mielenkiintoisia tarinoita ja myyttejä korumuodossa eteenpäin.

KoruPiira

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin kehittää omaa markkinointitaitoani. Yrittäjyydessä markkinointi on mielestäni melko tärkeää ja haluaisin osata tätä vähän paremmin ennen kuin pistän oman yritykseni pystyyn. Vielä on paljon oppimista!

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Uskokaa itseenne! Unelmat eivät tule toteen kertarysäyksellä ja unelman toteuduttua oman unelman polkua on varmasti mahtava katsella taaksepäin.
Tee sitä mistä pidät, olet hyvä siinä!

Anuun ja hänen töihinsä voit tutustua KoruPiiran kotisivuilla sekä Facebookissa. Löydät KoruPiiran myös Instagramista

Rekisteröidy käyttäjäksi

Haluatko sinä viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Saara Teirivaara
Kirjoittaja

Saara Teirivaara

Saara tuottaa sanoja, kuvia ja tarpeen tullen melkeinpä mitä tahansa muuta jota markkinoinnin maailmassa saattaa tarvita. Erityisen lähellä tämän some-Picasson sydäntä ovat Instagram, lämmin sää, valkoiset tennarit ja kaikki visuaaliset asiat.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet!

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.

Lisää aiheesta