Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Luova prosessi on parasta valokuvaaja-Laurin työssä

viikon-kevytyrittaja-lauri-majamaa

Kuva: Mai Angelica Puttonen

Olen Lauri Majamaa, 39-vuotias helsinkiläinen valokuvaaja ja graafinen suunnittelija.

Mitä teet?

Työhöni kuuluu kuvauksia aina potreteista mainoskuvauksiin, sekä bändien ja artistien promokuvat, levyn kansien kuvaukset sekä musiikkivideoiden ja muiden still-kuvaukset.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Pitkään yrittäjänä toimiessani valokuvaajana ja graafikkona halusin hieman vaihtelua yrittäjyyteen niin sanotun normaalin päivätyön kautta, jolloin voisin tehdä kuvauskeikkoja ja graafista suunnittelua ehkä hieman vapaammin ja valikoidummin.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Niin sanottu tavallinen työpäivä on varmaankin sellainen utopia, jota luovan alan työntekijät ehkä hieman jopa pyrkivät välttämään.

Itselläni jokainen kuvauskeikka on aina täysin erilainen riippuen siitä, kuvataanko henkilökuvia tai vaikka mainoskuvauksia. Jokaisella keikalla on paljon muuttujia ja melkein mitä tahansa voi sattua ja tapahtua – ja melkein kaikkea mahdollista onkin vuosien mittaan sattunut.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Ehdottomasti hienointa työssäni on luova prosessi. Pääsääntöisesti asiakkaani antavat minulle vapaat kädet toteuttaa taiteellisia visioita ja luottavat näkemyksiini kuvaajana.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin kehittää itseäni luovan prosessin tehostamisessa.

Luova prosessi, ennen edes varsinaista kuvaamista ja usein myös sen jälkeen kuvien jälkikäsittelyssä, on usein paljon energiaa vievää.

Luovan prosessin kehittäminen tehokkaammaksi etenkin suunnitteluvaiheessa helpottaisi suuresti työtä myös loppuvaiheessa, kun esimerkiksi mainoskuvia kasataan useista eri kuvista yhdeksi kokonaisuudeksi, jotta lopputulos olis asiakkaalle aina hieman parempaa kuin mitä edellinen työ on ollut.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Uskaltakaa tehdä sitä mitä rakastatte ja opetelkaa myymään itsenne hyvin.

Monien ihmisten kanssa jutellessani olen usein törmännyt asiaan, ettei uskalleta tehdä jotain, vain koska pelätään epäonnistumista. Suomalaiseen luonteeseen selkeästi kuuluvana piirteenä moni luovan alan työntekijä myy itsensä liian halvalla ja vähättelee osaamistaan.

Kun luottaa omaan osaamiseensa, se näkyy asiakkaalle ja myy. Se että on hyvä siinä mitä tekee – sen voi ja saa sanoa myös ääneen!

Rakastankin sanontaa: ”You’re overthinkin’ again – You got this!”

Uskaltakaa siis yrittää. Kevytyrittäjänä homman testaaminen on mahtava mahdollisuus!

Käy kurkkaamassa Laurin Instagram ja inspiroidu sinäkin työllistämään itsesi intohimoasi noudattaen!

lauri_majamaa

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Viikon kevytyrittäjämme Krista on Ihmemutsi, joka vloggaa elämän pienistä hyvistä asioista

  Olen Krista Lomas, 36-vuotias keravalainen äiti ja vaimo sekä videovloggaaja sekä varhaiskasvattaja. Sain ensimmäisen yhteistyötarjouksen YouTuben kautta. En alkuun oikein tiennyt mitä tehdä. Otin yhteyttä UKKO.fi:hin ja siitä se sitten lähti! Mitä teet? Teen videoita YouTube-kanavalle nimeltä Ihmemutsi. Kanava on lifestylekanava ja teen videoita asioista, jotka kiinnostavat minua, kuten erityislapsen vanhemmuus, minimalismi, eettinen kuluttaminen sekä henkinen että fyysinen hyvinvointi. Opettelen…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Matilda Komulainen teki lahjakkuudestaan osa-aikaisen työn

  Olen Matilda Komulainen, 19-vuotias juuri lukiosta ylioppilaaksi valmistunut nuori nainen Lahdesta. Mitä teet? Toteutan kaupallisia yhteistöitä pääosin Instagramissa erilaisten yrityksien kanssa. Lisäksi suoritan valokuvauskurssia, joka avaa minulle ovet valokuvaajan ammattiin. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Olen aina ollut luova ja omasta mielestä lahjakas – etenkin tässä valokuvausjutussa. Tykkään tehdä asioita itse ja toteuttaa niitä haluamallani tavalla. Olen panostanut aina kuviini, jotka ensi…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Viikon kevytyrittäjämme Oona Edelberg kouluttaa ihmisen parhaita ystäviä

  Olen Oona Edelberg, 26-vuotias eläintenkouluttaja Siilinjärveltä. Minulla on viisi koiraa, joiden kanssa harrastan suojelua, tokoa, noseworkkia ja vesipelastusta. Mitä teet? Koulutan koiria ja heidän henkilökuntaansa. Pääsääntöisesti pidän kursseja ja yksityistunteja. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Oman yrityksen perustaminen tuntui vielä liian isolta haasteelta ja halusin turvallisesti kokeilla mitä se on. Kouluttajat lähes poikkeuksetta työskentelevät yrittäjinä alallani. Tekemälleni työlle oli kysyntää ja minun…

  Lue lisää