Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Luova prosessi on parasta valokuvaaja-Laurin työssä

viikon-kevytyrittaja-lauri-majamaa

Kuva: Mai Angelica Puttonen

Olen Lauri Majamaa, 39-vuotias helsinkiläinen valokuvaaja ja graafinen suunnittelija.

Mitä teet?

Työhöni kuuluu kuvauksia aina potreteista mainoskuvauksiin, sekä bändien ja artistien promokuvat, levyn kansien kuvaukset sekä musiikkivideoiden ja muiden still-kuvaukset.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Pitkään yrittäjänä toimiessani valokuvaajana ja graafikkona halusin hieman vaihtelua yrittäjyyteen niin sanotun normaalin päivätyön kautta, jolloin voisin tehdä kuvauskeikkoja ja graafista suunnittelua ehkä hieman vapaammin ja valikoidummin.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Niin sanottu tavallinen työpäivä on varmaankin sellainen utopia, jota luovan alan työntekijät ehkä hieman jopa pyrkivät välttämään.

Itselläni jokainen kuvauskeikka on aina täysin erilainen riippuen siitä, kuvataanko henkilökuvia tai vaikka mainoskuvauksia. Jokaisella keikalla on paljon muuttujia ja melkein mitä tahansa voi sattua ja tapahtua – ja melkein kaikkea mahdollista onkin vuosien mittaan sattunut.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Ehdottomasti hienointa työssäni on luova prosessi. Pääsääntöisesti asiakkaani antavat minulle vapaat kädet toteuttaa taiteellisia visioita ja luottavat näkemyksiini kuvaajana.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin kehittää itseäni luovan prosessin tehostamisessa.

Luova prosessi, ennen edes varsinaista kuvaamista ja usein myös sen jälkeen kuvien jälkikäsittelyssä, on usein paljon energiaa vievää.

Luovan prosessin kehittäminen tehokkaammaksi etenkin suunnitteluvaiheessa helpottaisi suuresti työtä myös loppuvaiheessa, kun esimerkiksi mainoskuvia kasataan useista eri kuvista yhdeksi kokonaisuudeksi, jotta lopputulos olis asiakkaalle aina hieman parempaa kuin mitä edellinen työ on ollut.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Uskaltakaa tehdä sitä mitä rakastatte ja opetelkaa myymään itsenne hyvin.

Monien ihmisten kanssa jutellessani olen usein törmännyt asiaan, ettei uskalleta tehdä jotain, vain koska pelätään epäonnistumista. Suomalaiseen luonteeseen selkeästi kuuluvana piirteenä moni luovan alan työntekijä myy itsensä liian halvalla ja vähättelee osaamistaan.

Kun luottaa omaan osaamiseensa, se näkyy asiakkaalle ja myy. Se että on hyvä siinä mitä tekee – sen voi ja saa sanoa myös ääneen!

Rakastankin sanontaa: ”You’re overthinkin’ again – You got this!”

Uskaltakaa siis yrittää. Kevytyrittäjänä homman testaaminen on mahtava mahdollisuus!

Käy kurkkaamassa Laurin Instagram ja inspiroidu sinäkin työllistämään itsesi intohimoasi noudattaen!

lauri_majamaa

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Parturi-kampaaja Karita valitsi UKKO Kevytyrittäjyyden – ”Helppous innosti yrittämään!”

  Sosionomiksi opiskeleva Karita Rantanen ylläpitää aiemmin hankkimaansa ammattitaitoa UKKO Kevytyrittäjänä. – En halunnut sitoutua tiettyyn paikkaan ja perustaa omaa yritystä, mutta halusin pitää parturi-kampaajan taidot vielä näpeissä, vaikka lähdin opiskelemaan uutta alaa. Kotkassa asuva Karita Rantanen, 21, sai idean kevytyrittäjäksi ryhtymisestä pian hiusalalta valmistumisensa jälkeen. Tällä hetkellä hän varaa parturi-kampaajan töille 2-4 päivää kuukaudessa sosionomiopintojensa ohella. ”Kevytyrittäjyydessä minua kiinnosti sen…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Meikkaaja-maskeeraaja Aarni Mikkola

  Kuka olet? Olen 23-vuotias, elämäniloa täynnä oleva Meikkaaja-Maskeeraaja Helsingistä joka tekee töitä omassa unelma-ammatissaan ja nauttii siitä täysin voimin! Mitä teet? Teen töitä Freelancer Meikkaaja-Makeeraajana mm. mainoskuvauksien, teatterin, television, muodin sekä artistitöiden parissa. Toimin myös Freelancer Makeup- Artistina Make Up For Ever Finlandilla sekä Svenska Teaternilla. Koulutukseltani valmistuin ensin Parturi-Kampaajaksi Lahdesta 2011 ja Meikkaaja-Maskeeraajaksi 2015 Helsingistä. Suomessa nämä alat kulkevat…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Joogaopettaja Henriikka: Kevytyrittäjänä saan tehdä mitä rakastan!

  Henriikka Konki toteuttaa intohimoaan joogaopettajana. Hän kokee saavansa toimia tässä arvojensa mukaisesti, ja nauttii saadessaan piristää opetettaviensa päivää. Henriikkalla on lisäksi kunnianhimoisia tulevaisuudensuunnitelmia työnsä suhteen! Olen Henriikka Konki, 28-vuotias turkulainen. Kevytyrittäjänä olen joogaopettaja; ohjaan skumppajoogaa polttareissa ja kesätapahtumissa, opetan puistojoogaa ja tuotan joogavideoita online-kursseille ja -kirjastoihin. Opetan suomeksi ja englanniksi sanskrit-lisämausteella. Opetan pääasiassa Turun seudulla ja lähikunnissa, mutta opettaminen myös…

  Lue lisää