Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

“Kevytyrittäjyys oli loistava vaihtoehto” – KoruPiira valmistaa kaiken käsityönä

Kuka olet?

Olen Anu, 24-vuotias tyvär Iistä. Olen kotoisin Peräpohjolasta, Ranualta. Olen jalometallialan opiskelija, ja saan opintoni päätökseen maaliskuussa.

Mitä teet?

Tällä hetkellä käyn Oulun seudun ammattiopistossa jalometallialaa. Koulua on jäljellä enää muutama kuukausi, jonka jälkeen olen valmistunut koruartesaaniksi.

Valmistan kierrätyshopeasta ja -kullasta pieniä koruja, joihin lisään usein erilaisia pintoja sekä jonkun irtonaisen, koruun ääntä tuottavan osan.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Pääsin perustamaan kesäyrityksen, jossa kevytyrittäjyys oli yksi vaihtoehto. Halusin kokeilla, miten tämä yritysmuoto sopii itselleni. En ole ihan vielä valmis perustamaan omaa yritystäni, joten kevytyrittäjyys oli minulle loistava vaihtoehto.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Useimmiten aloitan työni kello 9–10 aikaan omalla pienellä pajallani. Jokainen työpäivä on erilainen; jonain päivänä teen korusuunnittelua ja toisena taas valmistan itse koruja. Valmistan kaikki korut täysin käsityönä.

Korujen valmistukseen kuuluu mm. sahaus, juottaminen, korun siistiminen ja pinnan viimeistely. Myös kivien istutus kuuluu asiaan, mikäli koruun tulee kiviä.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa on se, että saan sekä ilmaista että haastaa itseäni. Se tuo onnistumisen tunteita, vaikka toisinaan tietysti menee myös hermot. Valmiin korun näkeminen on lopulta kuitenkin aina yhtä hienoa.

Saan innostukseni koruihin Suomen ja Skandinavian luonnosta. Myös Kalevala toimii suurena innoituksena, aivan kuten viikinkien Edda. Haluan jakaa näitä mielenkiintoisia tarinoita ja myyttejä korumuodossa eteenpäin.

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin kehittää omaa markkinointitaitoani. Yrittäjyydessä markkinointi on mielestäni melko tärkeää ja haluaisin osata tätä vähän paremmin ennen kuin pistän oman yritykseni pystyyn. Vielä on paljon oppimista!

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Uskokaa itseenne! Unelmat eivät tule toteen kertarysäyksellä ja unelman toteuduttua oman unelman polkua on varmasti mahtava katsella taaksepäin.
Tee sitä mistä pidät, olet hyvä siinä!

Anuun ja hänen töihinsä voit tutustua KoruPiiran kotisivuilla sekä Facebookissa. Löydät KoruPiiran myös Instagramista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Viikon kevytyrittäjämme Oona Edelberg kouluttaa ihmisen parhaita ystäviä

  Olen Oona Edelberg, 26-vuotias eläintenkouluttaja Siilinjärveltä. Minulla on viisi koiraa, joiden kanssa harrastan suojelua, tokoa, noseworkkia ja vesipelastusta. Mitä teet? Koulutan koiria ja heidän henkilökuntaansa. Pääsääntöisesti pidän kursseja ja yksityistunteja. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Oman yrityksen perustaminen tuntui vielä liian isolta haasteelta ja halusin turvallisesti kokeilla mitä se on. Kouluttajat lähes poikkeuksetta työskentelevät yrittäjinä alallani. Tekemälleni työlle oli kysyntää ja minun…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Viikon kevytyrittäjä Niko Saarela: “Tehkää sellaista työtä mikä antaa matkanne varrelle elämyksiä joista nautitte.”

  Kuka olet? Olen Niko Saarela, intohimoinen kamppailu-urheilija, tietokirjailija, SLU:n koulutettu valmentaja, sekä kahvakuulatreeni.com:n sertifioitu kahvakuulaohjaaja. Lisäksi toimin itsenäisenä jälleenmyyjänä Pm International:in hyvinvointi- ja ravintolisien parissa. Liikunta ja urheilu on kuulunut elämääni jo lähes kahden vuosikymmenyksen ajan. Kokeilujen myötä lajien kirjo ja oman tiensä löytäminen on ollut huikea matka minuuteen, jolla on jokainen päivä jotain uutta annettavaa ja opittavaa loppu elämään. Harrastuksina…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Sonja Siikanen on helposti lähestyttävä valokuvaaja, joka saa kuvattavan rentoutumaan

  Olen Sonja Siikanen, kohta 25-vuotias valokuvaaja ja journalistiopiskelija Turusta. Asun kumppanini kanssa Portsassa, käyn Kupittaalla koulussa ja työkeikoilla ympäri Etelä-Suomen. Mitä teet? Journalistiopinnoista huolimatta olen edelleen ensisijaisesti valokuvaaja. Olen vahvimmillani henkilökuvauksessa ja dokumentaarisessa tapahtumakuvauksessa. Olen saanut paljon palautetta siitä, että kamerani edessä on helppo olla, ja yleensä pahinkin jännittäjä yllättyy myös tuloksista positiivisesti! Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Oman yrityksen perustaminen ei…

  Lue lisää