Blogi

20.1.2020

Susanne Aalto eli Pahalapsi on persoonallinen somevaikuttaja

Susanne Aalto

Kuka olet?

Termosta pulloon, olen joensuulainen makrovaikuttaja Susanne. Tai siis, Pahalapsi. En kylläkään ole oikeasti paha saati lapsi, kuten taiteilijanimeni perusteella voisi päätellä.

Teen persoonallisia videoita YouTubeen yli yli 180 000 seuraajan kanavalle.

Mitä teet?

Kondiittorin päivätyön ohella teen YouTubeen videoita, jotka ilahduttavat arkea ja inspiroivat katsojaa olemaan parhaita versioita itsestään.

Kevytyrittäjyys on tuntunut helpolta ja aikaa säästävältä tavalta hoitaa keikkojen sekä kampanjoiden laskutusta.

Suosittuja teemoja ovat erilaiset aihevideot, ruoka- ja leivontavideot sekä my day -videot, joissa kuvataan päivittäistä arkea ja elämää. Videotuotannon ohella esiinnyn livekeikoilla ja vierailen niin pienissä kuin suurissakin tapahtumissa sisällöntuottajana.

© Alexändra Sleäze

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Tubettajana saan säännöllisesti tuloja mm. yritysten kanssa laadituista yhteistöistä sekä erilaisista esiintymisistä ja kevytyrittäjyys on tuntunut helpolta ja aikaa säästävältä tavalta hoitaa keikkojen sekä kampanjoiden laskutusta.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Sisällöntuottajan työpäivään sisältyy itse videoiden kuvaamisen lisäksi ideointia, käsikirjoitusta, editointia ja muuta sosiaalisen median sisällöntuotantoa.

Esimerkiksi Instagram-storyjen päivittäminen ja aktiivisen Facebook-yhteisön kanssa vuorovaikuttaminen ovat osa työtäni. Työ ei ole aina konkreettista, vaan kyse on elämäntavasta.

Parasta sisällöntuottajan työssä on siis ehdottomasti ihmisten aito kohtaaminen.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Monille seuraajalle kehittyy videoiden kautta sellainen tunne, että he tuntevat minut. Videoiden kautta olemme seuraajieni kanssa ikään kuin kavereita, vaikka he eivät ole välttämättä koskaan oikeasti tavanneet minua.

Se kannustaa jatkamaan, kun nettikommenteille ja kymmenille tuhansille katselijoille saa kasvot ja videoiden positiivisen vaikutuksen pääsee konkreettisesti näkemään. Parasta sisällöntuottajan työssä on siis ehdottomasti ihmisten aito kohtaaminen.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Sisällöntuotanto on työnä kokoaikaista kehittymistä ja kehittämistä, sillä ala muovautuu trendien ja nuorisokulttuurin mukana koko ajan.

Kehitän itseäni tubettajana sekä sosiaalisen median asiantuntijana joka päivä, sillä olen pompannut someen sekä videoeditoinnin maailmaan ilman alan koulutusta. Käytän viikoittain paljon aikaa videoiden hiomiseen ja sisältömarkkinoinnin itseopiskeluun.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille ja sellaisiksi aikoville?

Älä anna muiden mielipiteiden horjuttaa tekemiäsi valintoja, kun muovaat omaa polkuasi!

Kiinnostuitko? Lisää Pahalapsi seuraamiisi somekanaviin!

Kotisivu
Instagram
Facebook
Linkedin

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

 

 

Liity kevytyrittäjäksi

 

 

pauliina
Kirjoittaja

Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Avainsanat: , ,

Lisää aiheesta

Kommentit

  1. Francis sanoo:

    Kiva ja mielenkiintoinen juttu!

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksen milloin tahansa.