Blogi

6.7.2020

Tomi Väätäinen pitää auttamisen luonteesta myyntityössään

Olen Tomi, myyntihahmo ja kouluttaja. Viimeiset reilun 12 vuotta olen sukeltanut julkisten hankintojen vesiin ja siellä sangen hyvin viihtynyt.

Puhun taitavasti tamperetta ja asun Kuopiossa, joten kurssilla tai sparrauksissa tuskin tulee tylsää. Tervetuloa mukaan! Alempana linkki LinkedIn-tililleni, verkostoidutaan sielläkin.

Mitä teet?

Päivätyönäni myyn puheentunnistuspalveluita, korkealaatuista kotimaista osaamista. Vapaa-ajallani autan pk-yrityksiä pääsemään paremmin mukaan julkisiin hankintoihin.

Työn ja sivutyön lisäksi minua pitävät liikkeessä erilaiset pallopelit, kuten padel, tennis, squash ja golf. Koronan aikana olen löytänyt itsestäni myös oivallisen kokin – pääosin omasta mielestäni.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Vuosien aikana on tullut sparrailtua monenlaisia yhtiöitä ja yrittäjiä julkisiin hankintoihin liittyen, nyt päätin alkaa tehdä tätä hieman systemaattisemmin ja laskutuksen osalta tarvitsin ratkaisun. Tämä oli todella helppo tapa päästä alkuun!

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Päiväni kuluvat pitkälti asiakkaiden kanssa.

Pohdimme erilaisia ratkaisuja, joilla nykyistä toimintaa on mahdollista kehittää edelleen ja päivittää vastaamaan tämän päivän haasteisiin. Lisäksi iltaisin ja viikonloppuisin rakennan parhaillaan verkkokurssia julkisiin hankintoihin liittyen.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Mahdollisuus auttaa – olipa kyseessä sitten yksilö tai organisaatio. Myynnin luonne on auttamista, on hienoa nähdä yhteistyön hedelmiä, joskus jopa pidemmän kehitystyön tuloksena!

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Maailma muuttuu jatkuvasti. Juuri tällä hetkellä erityisesti markkinointi myynnin osana ja tukena on erityisen kiinnostavaa. Myös verkkokurssien maailma on itselleni verrattain uutta ja siitä opin jatkuvasti enemmän!

Olen muutaman viimeisen vuoden aikana panostanut rahallisesti itseni kouluttamiseen monin eri tavoin, ja lisäksi ostan pääosin ammattilaisen apua saadakseni joko oppimisen tai tekemisen lopputuloksen haluamalleni tasolle. Kuten vaikkapa verkkokurssin osalta: opettelen itse ja haluan ymmärtää, mutta annan silti ammattilaisen hoitaa kaiken viimeistä silausta myöten valmiiksi.

Tärkein oppini on ollut, ettei kaikkea kannata tehdä itse!

Kannustankin ostamaan asiantuntija-apua. Suomessa on valtava määrä eri alojen taitajia – vinkkaan mielelläni muutaman, heihin saa olla yhteydessä.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Paljon tsemppiä ja rohkeasti vaan tarjoamaan omaa osaamistaan ja kontaktoimaan muita osaajia! Muistakaa myös nauttia kesästä ja ladata akkuja.

Ota yhteyttä Tomiin!

Sähköposti:

Verkkosivut: www.saless.fi

salessteachable.com

Sosiaalinen media:

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksemme?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa alta ja käy täyttämässä lomake.

Täytä lomake täällä

Milla Alhanen
Kirjoittaja

Milla-Maria Alhanen

Milla-Maria on Porista kotoisin oleva, sittemmin espoolaistunut kynäniekka, joka inspiroituu vaikuttavista viestinnän ilmiöistä, koukuttavasta tarinankerronnasta sekä lennokkaista keskusteluista. Hän pyrkii pitämään tasapainon luovan tiimityön ja itsenäisen flow-tilan välillä.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Lisää aiheesta

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.