IV-nuohooja ja teollisuussiivooja Jani Kivinen

viikon-kevytyrittaja-jani-kivinen

Olen 40-vuotias kolmen lapsen isä Helsingistä. Olen työskennellyt niin nuohoojana, ilmanvaihtokanavien puhdistajana, laivatyöntekijänä kuin ravintolan yrittäjänäkin.

Yrittäjyys on minulla veressä ja mieluummin työskentelen itselleni kuin toisen yrityksen työntekijänä.

Mitä teet?

Päätoimisesti toimin alihankkijana teollisuussiivoojana eräällä isolla laivatelakalla. Pääpaino on kuitenkin ilmanvaihtokanavien puhdistuksessa. Näiden ohella tarvittaessa poistan naakanpesiä talojen piipuista sekä teen erilaisia siivoustöitä. Tällä hetkellä yritän mainostaa kovasti jotta saisin lisää näkyvyyttä ja asiakasmääriä kasvamaan.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Työskentelin erään laivavarustamon ravintolaosastolla useamman vuoden ja etenemismahdollisuudet työssäni oli heikot. Mietin aina että olisi hienoa jatkaa yrittäjänä joka olen aina ollut henkeen ja vereen. Lähdimme tammikuussa avovaimoni kanssa Thaimaan matkalle 2 viikoksi. Tuon matkan aikana rupesimme suunnittelemaan liikeideaa ja päätimme että rupeamme kevytyrittäjiksi.

Kolmas lapseni kuitenkin ilmoitti tulostaan, joten asia jäi hautumaan mieleemme. Tammikuussa 2016 päätimme asian toteuttaa ja avovaimoni teki internetsivut ja rekisteröidyin Ukkoon.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa omassa työssäni on että voin valita itse omat työaikani, näin saan parhaiten aikaa myös oman perheeni kanssa. Hienoa on myös tutustua erilaisiin ihmisiin joiden kanssa tuleekin keskusteltua melkein mistä vaan maailman asioista töiden lomassa.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Vielä kun asiakasmäärät ovat pieniä kuluu päiväni telakalla erilaisissa siivoustöissä. Kotiin tullessa ja viikonloppuisin onkin sitten aika tehdä niin sanotusti paperihommia ja saada lisää näkyvyyttä. Ilmanvaihtokanavien puhdistus suuntaa auton eri puolille Uuttamaata. Silloin tällöin lähdemme koko perheen voimin myös Varsinais-Suomen alueelle tuottamaan asiakkaille puhtaampaa sisäilmaa.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Markkinointi ei täysin ole vahvimpia puoliani. Suunnitelmissa olisikin jos jossain vaiheessa kävisi joitakin kursseja joista olisi hyötyä yrityksen toiminnassa.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille

Kevytyrittäjyys on hieno ja helppo tapa kokeilla yrittäjänä olemista. Varsinkin kun yritys on uusi ei asiakkaita välttämättä alkuun ole niin paljon mitä haluisi. Kevytyrittänä uuden yrityksen alku on kuitenkin helpompaa kun ei tarvitse miettiä kaikkia työnantajakustannuksia.

Yhteystiedot

www.iv-nuohouskivinen.com

Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Jos haluat kertoa oman tarinasi, täytä seuraava lomake: Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Kirjoittaja: Sanna Laitinen

Sannalla on kokemusta useilta eri markkinoinnin osa-alueilta, mutta erityisesti Sannaa kiinnostaa digitaalinen markkinointi ja asiakaskokemuksen kehittäminen. Vapaa-ajalla Sanna tykkää rauhoittua luonnon hiljaisuudessa, tappaa viherkasveja ja tutkia uusia paikkoja kameran linssin läpi.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Kuukauden yrittäjämme Mia Tarkiainen on apunasi asuntokaupoissa

  Maaliskuun kuukauden yrittäjämme on Mia Tarkiainen. Hän toimii yrittäjänä omassa kiinteistönvälitystoimistossaan Helsingin Lauttasaaressa. Hänen yrityksensä täyttää pian vuoden. Työuransa Mia on aloittanut leikkaussalisairaanhoitajana ja sen jälkeen hän on tehnyt myynti- ja markkinointitöitä 14 vuotta. Sairaanhoitajan työn kautta olen oppinut kohtaamaan erilaisia ihmisiä sekä hoitotyö antoi asioille syvällisemmän merkityksen. Pidän myös ihmisten kanssa työskentelystä ja minulle on luontaista löytää ratkaisu asioihin.…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Viikon kevytyrittäjä Niko Saarela: “Tehkää sellaista työtä mikä antaa matkanne varrelle elämyksiä joista nautitte.”

  Kuka olet? Olen Niko Saarela, intohimoinen kamppailu-urheilija, tietokirjailija, SLU:n koulutettu valmentaja, sekä kahvakuulatreeni.com:n sertifioitu kahvakuulaohjaaja. Lisäksi toimin itsenäisenä jälleenmyyjänä Pm International:in hyvinvointi- ja ravintolisien parissa. Liikunta ja urheilu on kuulunut elämääni jo lähes kahden vuosikymmenyksen ajan. Kokeilujen myötä lajien kirjo ja oman tiensä löytäminen on ollut huikea matka minuuteen, jolla on jokainen päivä jotain uutta annettavaa ja opittavaa loppu elämään. Harrastuksina…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Mariko Härkönen luo ihastuttavia tarinoita kirjojen ja animaatioiden muodossa

  Olen Mariko Härkönen, lastenkirjailija, miniatyyrien rakentaja ja animaatio-ohjaaja. Koulutukseltani olen elokuvataiteen maisteri ja visualisti. Mitä teet? Kirjoitan ja kuvitan pienoismallikuvauksella toteutettuja lastenkirjoja ja ohjaan animaatioelokuvia. Lisäksi opetan visuaalista tarinankerrontaa ja toimin dramaturgina. Olen erikoistunut komediaan ja mykkäkerrontaan. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Olen aiemmin toiminut osuuskuntayrittäjänä, mutta tällä hetkellä kevytyrittäjyys sopii tarpeisiini parhaiten. Kevytyrittäjyys mahdollistaa lyhyiden työkeikkojen tekemisen oman taiteellisen työn ohella.…

  Lue lisää