Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

IV-nuohooja ja teollisuussiivooja Jani Kivinen

viikon-kevytyrittaja-jani-kivinen

Olen 40-vuotias kolmen lapsen isä Helsingistä. Olen työskennellyt niin nuohoojana, ilmanvaihtokanavien puhdistajana, laivatyöntekijänä kuin ravintolan yrittäjänäkin.

Yrittäjyys on minulla veressä ja mieluummin työskentelen itselleni kuin toisen yrityksen työntekijänä.

Mitä teet?

Päätoimisesti toimin alihankkijana teollisuussiivoojana eräällä isolla laivatelakalla. Pääpaino on kuitenkin ilmanvaihtokanavien puhdistuksessa. Näiden ohella tarvittaessa poistan naakanpesiä talojen piipuista sekä teen erilaisia siivoustöitä. Tällä hetkellä yritän mainostaa kovasti jotta saisin lisää näkyvyyttä ja asiakasmääriä kasvamaan.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Työskentelin erään laivavarustamon ravintolaosastolla useamman vuoden ja etenemismahdollisuudet työssäni oli heikot. Mietin aina että olisi hienoa jatkaa yrittäjänä joka olen aina ollut henkeen ja vereen. Lähdimme tammikuussa avovaimoni kanssa Thaimaan matkalle 2 viikoksi. Tuon matkan aikana rupesimme suunnittelemaan liikeideaa ja päätimme että rupeamme kevytyrittäjiksi.

Kolmas lapseni kuitenkin ilmoitti tulostaan, joten asia jäi hautumaan mieleemme. Tammikuussa 2016 päätimme asian toteuttaa ja avovaimoni teki internetsivut ja rekisteröidyin Ukkoon.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa omassa työssäni on että voin valita itse omat työaikani, näin saan parhaiten aikaa myös oman perheeni kanssa. Hienoa on myös tutustua erilaisiin ihmisiin joiden kanssa tuleekin keskusteltua melkein mistä vaan maailman asioista töiden lomassa.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Vielä kun asiakasmäärät ovat pieniä kuluu päiväni telakalla erilaisissa siivoustöissä. Kotiin tullessa ja viikonloppuisin onkin sitten aika tehdä niin sanotusti paperihommia ja saada lisää näkyvyyttä. Ilmanvaihtokanavien puhdistus suuntaa auton eri puolille Uuttamaata. Silloin tällöin lähdemme koko perheen voimin myös Varsinais-Suomen alueelle tuottamaan asiakkaille puhtaampaa sisäilmaa.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Markkinointi ei täysin ole vahvimpia puoliani. Suunnitelmissa olisikin jos jossain vaiheessa kävisi joitakin kursseja joista olisi hyötyä yrityksen toiminnassa.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille

Kevytyrittäjyys on hieno ja helppo tapa kokeilla yrittäjänä olemista. Varsinkin kun yritys on uusi ei asiakkaita välttämättä alkuun ole niin paljon mitä haluisi. Kevytyrittänä uuden yrityksen alku on kuitenkin helpompaa kun ei tarvitse miettiä kaikkia työnantajakustannuksia.

Yhteystiedot

www.iv-nuohouskivinen.com

Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Jos haluat kertoa oman tarinasi, täytä seuraava lomake: Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Kirjoittaja: Sanna Laitinen

Sannalla on kokemusta useilta eri markkinoinnin osa-alueilta, mutta erityisesti Sannaa kiinnostaa digitaalinen markkinointi ja asiakaskokemuksen kehittäminen. Vapaa-ajalla Sanna tykkää rauhoittua luonnon hiljaisuudessa, tappaa viherkasveja ja tutkia uusia paikkoja kameran linssin läpi.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Kuusi inspiroivaa naisyrittäjän tarinaa naisten päivänä

  8.3. naisten päivän kunniaksi jaamme muutaman inspiroivan yrittäjätarinan naispuolisilta kevytyrittäjiltämme! Jokainen heistä on aiemmin esitelty myös Viikon kevytyrittäjä -artikkelisarjassamme. Tarinat näyttävät, kuinka erilaisissa elämäntilanteissa ja töissä kevytyrittäät voivat toimia. Toivomme, että ne innostavat muitakin olemaan rohkeita, seuraamaan omia intohimojaan ja rakentamaan omaa polkuaan niitä noudattaen. Tutustu siis Katjaan, Susanneen, Ailaan, Millaan, Wicked Violettaan ja Emiliaan! ”Ollaan me kevytyrittäjät paljon yhteydessä…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Marikasta kuoriutui yrittäjä ja sisustussuunnittelija

  Marika Ritala-Mäkisestä tuli sisustusalan yrittäjä osittain sattuman kautta, vaikka kaikki aiemmin tapahtunut onkin koko ajan vienyt naista kohti yrittäjyyttä. Esittelimme Marikan blogissamme vajaa vuosi sitten, sillä tuolloin hän oli viikon kevytyrittäjämme. Tarina saa nyt jatkoa: kerromme, kuinka Marikasta tuli yrittäjä. Kaikki alkoi vuonna 2010, jolloin Marika ja hänen miehensä suunnittelivat yhdessä heidän ensimmäistä omakotitaloansa. Vaikka molemmat lähtivät projektiin itseluottamusta uhkuen…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Digimarkkinoija Heidi Hentula aloitti liiketoimintansa kevytyrittäjänä – "Näin saan tuntumaa yrittäjyyteen"

  Kuka olet? Olen Heidi Hentula, digimarkkinoinnin ammattilainen joka asustelee Helsingissä. Olen toiminut erilaisissa markkinoinnin tehtävissä noin kymmenen vuotta. Mitä teet? Toimin tällä hetkellä osa-aikaisena digimarkkinoinnin strategina pilvipalveluyrityksessä ja palkkatyön ohessa teen digimarkkinoinnin konsultointia ja pidän digimarkkinoinnin koulutuksia. Digimarkkinoinnin kanavat, joissa olen auttanut asiakkaitani, ovat mm. hakusanamainonta, Facebook-, Twitter- ja LinkedIn-mainonta. Kevytyrittäjyys sopi tähän kokeiluun erinomaisesti, sillä vielä tässä vaiheessa minun…

  Lue lisää