Blogi

7.6.2016

Vaarallisten aineiden kuljetusten turvallisuustarkastaja Antero von Bagh

Viikon Kevytyrittäjä Antero von Bagh kuvassa oikealla.

Kuka olet?

Olen 71-vuotias eläkeläinen, takana kokemusta toisen palveluksessa, työtä omalla toiminimellä ja nyt UKKO.fi:n kautta edelleen työn syrjässä kiinni.

Mitä teet?

Teen vaarallisten aineiden kuljetusten turvallisuustarkastuksia, joita olen tehnyt yli 20 vuotta. Työ edellyttää ISO-9001 ja ISO 14001 serifiointiarvioinnin kokemusta pääarvioijana, voimassa olevaa vaarallisten aineiden turvallisuusneuvonantajapätevyyttä ja kokemusta logistiikkaketjusta. Lopullisen silauksen antaa CEFICin antama SQAS -arvioijakoulutus ja myöntämä pätevyys, jota ylläpidetään jatkuvilla kokeilla. Yhden yrityksen arviointi kestää 2-3 päivää, riippuen arvioitavasta kokonaisuudesta ja yrityksen koosta.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Yli kymmenen vuoden jälkeen toimittuani toiminimellä, totesin, että on helpompaa käyttää UKKO.fi-palvelua, kuin hoitaa kaikki kirjanpito ja verotusasiat. Erityisesti ennakkovero aiheutti ongelmia, kun verottaja haluaa rahansa paljon ennen kuin yhtäkään vuosittaista toimeksiantoa on tullut. UKKO.fi-palvelussa ei tarvitse pitää rahastoa toiminnan rahavirran turvaamiseksi ja kun lopetan lopullisesti työt, on se yksinkertainen toimenpide.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa on tehdä sitä työtä, jota osaa ja olla ihmisten kanssa tekemisisssä monenlaisissa ympäristöissä, sekä kotimaassa, että ulkomailla.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Työpäivä alkaa kukonlaulun aikaan ja sitten mennään tukka putkella kaksi vuorokautta yhtä menoa. Työ edellyttää useamman päivän valmistelua ja lopuksi raportointi ja laskutustiedot UKKO.fi:lle.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Tässä iässä on aika alkaa jäähdyttelemään ja antaa tilaa nuoremmille.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille

Tämä laskutuskanava on ainakin toiminimeä huomattavasti vaivattomampi.

Yhteystiedot

https://www.facebook.com/groups/SQAS.assessment/

sanna
Kirjoittaja

Sanna Laitinen

Sanna työskentelee UKKO.fi:ssä markkinoinnin ja asiakaskokemuksen kehittämisen parissa.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet!

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.

Lisää aiheesta