Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Tietojenkäsittelyn tradenomi Saga Moisio loi itselleen oman näköisen työn

yrittaja-tarina_saga_moisio

Saga Moisio on työskennellyt yrittäjänä alle puoli vuotta, mutta tuona aikana hän on oppinut hallitsemaan kokonaisuuksia ja johtamaan omaa työtään. Sagalla on rohkeutta tarttua asiakkaidensa haasteisiin ja hänen tehtävänään on auttaa heitä hyödyntämään dataa liiketoiminnan päätöksenteossa.

Alussa ajattelin, että yrittäjyys liittyy paljolti paperitöihin, joista en pidä ollenkaan, ja mietin, että yrittäjyys ei ole minun juttuni. Sitten tuli vastaan projekti, joka sopi minulle täydellisesti, ja kevytyrittäjyys oli juuri oikea ratkaisu tähän tilanteeseen, Saga kertoo.

Oman projektin läpivienti on antanut Sagalle itsevarmuutta ja luottamusta omaan osaamiseen.

Yrittäjyyden palkitsevin puoli on ollut käytännön kokemuksen hankkiminen ja uusien taitojen oppiminen, erityisesti laajemman projektin organisoinnissa. Kun ratkaisuja on keksittävä, niitä kyllä löytyy, Saga sanoo.

Saga on ylpeä siitä, että uskalsi lähteä yrittäjäksi opintojensa aikana. Asiakkaat ovat kiitelleet häntä hyvästä kommunikaatiostaan ja kyvystään hallita kokonaisuuksia – hänen työnsä lopputulos on auttanut asiakkaita heidän omassa työssään.

Koulutus ja opiskelu ovat antaneet Sagalle hyvän pohjan yrittäjyyteen ja projektitöiden edistämiseen asiakkaiden kanssa. Haastavinta yrittäjyydessä ovat olleet pienet paperityöt, sopimuskysymykset ja oman työn hinnoittelu. Alussa byrokratia ja paperityöt tuntuivat pelottavilta, mutta Saga oli onnellinen saadessaan apua näihin asioihin UKKO.fi:ltä.

Yrittäjyys on tuonut Sagalle vapauden tehdä työtä omassa aikataulussaan riippumatta ajasta ja paikasta. Jopa kesän nauttiminen on ollut mahdollista, sillä hän on onnistunut sovittamaan työnsä ja vapaa-aikansa yhteen.

Kokeile kevytyrittäjyyttä jo tänään!

Kevytyrittäjyys on helpoin tapa aloittaa oma yrittäjämäinen toiminta. Voit myydä omaa työtäsi jo tänään, Y-tunnuksella tai ilman. Rekisteröityminen 0 €, ei kuukausimaksuja.
Lue lisää kevytyrittäjyydestäAskarruttaako jokin? Jätä meille yhteydenottopyyntö

Ensi vuoden aikana Saga valmistuu, ja hän näkee tulevaisuudessa itsensä osa-aikaisena yrittäjänä. Hän on harkinnut jopa täyspäiväistä yrittäjyyttä. Ala tarjoaa hyviä työmahdollisuuksia, ja ennen kokopäiväiseksi yrittäjäksi siirtymistä nuori ammattilainen haluaa kerätä kokemusta yrityspuolelta.

Yrittäjyys Suomessa on muuttunut hänen näkökulmastaan merkittävästi – yrittäjyyteen suhtaudutaan positiivisesti ja 90-luvun ankea mielikuva yrittäjyyteen on hälvennyt. Aikaisemmin hänellä oli käsitys, että suomalainen yrittäjyys oli vaikeaa ja byrokratia pelottavaa. Kuitenkin nykyään kevytyrittäjyys on selkeästi helpottanut asioita ja madaltanut kynnystä yrittäjyyden aloittamiseen.

Saga näkee, että hänen kädenjälkensä yrittäjänä on auttaa yrityksiä tekemään parempia päätöksiä ja tukea liiketoimintoja datan avulla.

Mikäli haluat verkostoitua Sagan kanssa, löydät hänet LinkedInistä

Lue lisää:

Yrittäjämäinen ajattelu vie opiskelijan pidemmälle – ”Tosielämän työtehtävät eivät ole koulumaailman kaltaisia tehtävänantoja”

Tommi hankkii lisätuloja tuliesityksillä – “UKKO.fin tiimilaskutus toimii näppärästi”

Tilaa Yrittäjyyskoulun suosituimmat artikkelit suoraan sähköpostiisi

  Netta Siljanen

  Kokenut viestinnän moniosaaja. Innostuu ongelmanratkaisusta, hyvistä tarinoista, uuden innovoinnista ja organisaatioiden kehittämisestä. Vapaa-ajallaan kerää inspiraatiota ja elämyksiä lukemalla, kokkailemalla, liikkumalla luonnossa ja hyvän musiikin äärellä.

  Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

  • Yrittäjätarinat Tuore yrittäjä Jake: “Rohkeutta on heittäytyä uusiin tilanteisiin”

   Kuvat: Jouni Ranta / Hotei Productions Helsinkiläinen Jake Vilmusenaho on entinen kevytyrittäjämme, joka on vastikään siirtynyt toiminimiyrittäjäksi. Tähän tilanteeseen hän on päätynyt seuraten omia intohimojaan seuraamalla omia unelmia ja kulkemalla päättäväisesti kohti omia tavoitteitaan. Jake huomasi jo nuorena haluavansa työskennellä itsenäisesti ja päästä toteuttamaan omia unelmiaan. Koska IT-ala oli kiinnostanut häntä lapsesta asti, hän lähti opiskelemaan datanomiksi. 20 ikävuoden kieppeillä…

   Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Vaarallisten aineiden kuljetusten turvallisuustarkastaja Antero von Bagh

   Antero kuvassa oikealla. Olen 71-vuotias eläkeläinen, takana kokemusta toisen palveluksessa, työtä omalla toiminimellä ja nyt UKKO.fi:n kautta edelleen työn syrjässä kiinni. Mitä teet? Teen vaarallisten aineiden kuljetusten turvallisuustarkastuksia, joita olen tehnyt yli 20 vuotta. Työ edellyttää ISO-9001 ja ISO 14001 serifiointiarvioinnin kokemusta pääarvioijana, voimassa olevaa vaarallisten aineiden turvallisuusneuvonantajapätevyyttä ja kokemusta logistiikkaketjusta. Lopullisen silauksen antaa CEFICin antama SQAS -arvioijakoulutus ja myöntämä…

   Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Floristi Marika teki intohimostaan sivutyön: “Ilo ja mielenkiinto pysyvät näin yllä!”

   Marika Kettunen koki floristin ammattinsa palkitsevana, mutta kuormittavana. Niinpä hän kouluttautui pari vuotta sitten vähemmän kuluttavaan päivätyöhön. Palo kukkien parissa työskentelyä kohtaan jäi kuitenkin kytemään. Marika päätti tehdä kompromissin: toimia projektisihteerin töissä päivisin, ja floristina iltaisin sekä viikonloppuisin. Jälkimmäinen toimi onnistuu mainiosti kevytyrittäjänä. Kaikki alkoi kymmenisen vuotta sitten, kun Marika muutti takaisin synnyinseudulleen Kirkkonummelle työpaikkaa etsien. Paikallinen kukkakauppa haki samaan…

   Lue lisää