Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Tietojenkäsittelyn tradenomi Saga Moisio loi itselleen oman näköisen työn

yrittaja-tarina_saga_moisio

Saga Moisio on työskennellyt yrittäjänä alle puoli vuotta, mutta tuona aikana hän on oppinut hallitsemaan kokonaisuuksia ja johtamaan omaa työtään. Sagalla on rohkeutta tarttua asiakkaidensa haasteisiin ja hänen tehtävänään on auttaa heitä hyödyntämään dataa liiketoiminnan päätöksenteossa.

Alussa ajattelin, että yrittäjyys liittyy paljolti paperitöihin, joista en pidä ollenkaan, ja mietin, että yrittäjyys ei ole minun juttuni. Sitten tuli vastaan projekti, joka sopi minulle täydellisesti, ja kevytyrittäjyys oli juuri oikea ratkaisu tähän tilanteeseen, Saga kertoo.

Oman projektin läpivienti on antanut Sagalle itsevarmuutta ja luottamusta omaan osaamiseen.

Yrittäjyyden palkitsevin puoli on ollut käytännön kokemuksen hankkiminen ja uusien taitojen oppiminen, erityisesti laajemman projektin organisoinnissa. Kun ratkaisuja on keksittävä, niitä kyllä löytyy, Saga sanoo.

Saga on ylpeä siitä, että uskalsi lähteä yrittäjäksi opintojensa aikana. Asiakkaat ovat kiitelleet häntä hyvästä kommunikaatiostaan ja kyvystään hallita kokonaisuuksia – hänen työnsä lopputulos on auttanut asiakkaita heidän omassa työssään.

Koulutus ja opiskelu ovat antaneet Sagalle hyvän pohjan yrittäjyyteen ja projektitöiden edistämiseen asiakkaiden kanssa. Haastavinta yrittäjyydessä ovat olleet pienet paperityöt, sopimuskysymykset ja oman työn hinnoittelu. Alussa byrokratia ja paperityöt tuntuivat pelottavilta, mutta Saga oli onnellinen saadessaan apua näihin asioihin UKKO.fi:ltä.

Yrittäjyys on tuonut Sagalle vapauden tehdä työtä omassa aikataulussaan riippumatta ajasta ja paikasta. Jopa kesän nauttiminen on ollut mahdollista, sillä hän on onnistunut sovittamaan työnsä ja vapaa-aikansa yhteen.

Kokeile kevytyrittäjyyttä jo tänään!

Kevytyrittäjyys on helpoin tapa aloittaa oma yrittäjämäinen toiminta. Voit myydä omaa työtäsi jo tänään, Y-tunnuksella tai ilman. Rekisteröityminen 0 €, ei kuukausimaksuja.
Lue lisää kevytyrittäjyydestäAskarruttaako jokin? Jätä meille yhteydenottopyyntö

Ensi vuoden aikana Saga valmistuu, ja hän näkee tulevaisuudessa itsensä osa-aikaisena yrittäjänä. Hän on harkinnut jopa täyspäiväistä yrittäjyyttä. Ala tarjoaa hyviä työmahdollisuuksia, ja ennen kokopäiväiseksi yrittäjäksi siirtymistä nuori ammattilainen haluaa kerätä kokemusta yrityspuolelta.

Yrittäjyys Suomessa on muuttunut hänen näkökulmastaan merkittävästi – yrittäjyyteen suhtaudutaan positiivisesti ja 90-luvun ankea mielikuva yrittäjyyteen on hälvennyt. Aikaisemmin hänellä oli käsitys, että suomalainen yrittäjyys oli vaikeaa ja byrokratia pelottavaa. Kuitenkin nykyään kevytyrittäjyys on selkeästi helpottanut asioita ja madaltanut kynnystä yrittäjyyden aloittamiseen.

Saga näkee, että hänen kädenjälkensä yrittäjänä on auttaa yrityksiä tekemään parempia päätöksiä ja tukea liiketoimintoja datan avulla.

Mikäli haluat verkostoitua Sagan kanssa, löydät hänet LinkedInistä

Lue lisää:

Yrittäjämäinen ajattelu vie opiskelijan pidemmälle – ”Tosielämän työtehtävät eivät ole koulumaailman kaltaisia tehtävänantoja”

Tommi hankkii lisätuloja tuliesityksillä – “UKKO.fin tiimilaskutus toimii näppärästi”

Tilaa Yrittäjyyskoulun suosituimmat artikkelit suoraan sähköpostiisi

  Netta Siljanen

  Kokenut viestinnän moniosaaja. Innostuu ongelmanratkaisusta, hyvistä tarinoista, uuden innovoinnista ja organisaatioiden kehittämisestä. Vapaa-ajallaan kerää inspiraatiota ja elämyksiä lukemalla, kokkailemalla, liikkumalla luonnossa ja hyvän musiikin äärellä.

  Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

  • Yrittäjätarinat Juhani on taiteilija ja unelmatyössään – “sitä pitää muistaa arvostaa”

   Kuka olet? Olen Juhani Perälä, 32-vuotias Järvenpäässä asuva taiteilija ja muotoilija. Mitä teet? Olen kehittänyt omanlaisen tavan tehdä muotokuvia. Teen muotokuvia tilauksesta myyntiin ja näyttelyihin. Teoksissani korostuu rohkea värien käyttö ja kokeileva ote materiaaleihin ja tekniikkoihin. Omanlainen tapani tehdä teoksia on syntynyt vuosien varrella tekemieni kokeilujen sekä opintojen aikana. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Toin aikoinaan muutaman teoksen esille eräässä yhteisnäyttelyssä, jossa…

   Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Bloggaaja Janina toimi kolme vuotta kevytyrittäjänä ennen seuraavaa siirtoa - "yrittäjyydessä kaikki oli alkuun uutta minulle"

   Espoolainen bloggaaja Janina Koskenniska siirtyi loppuvuodesta 2020 kevytyrittäjästä sivutoimiseksi yrittäjäksi. Jotkut yrittäjyyteen liittyvät asiat tuntuivat alkuun hankalilta – mutta ne alkoivat selkiytyä Janinalle nopeasti, kun hän otti niistä selvää soittelemalla ja neuvoa kysymällä. "Apua kannattaakin aina pyytää; tyhmiä kysymyksiä ei olekaan!" Janina K. -blogissaan Janina Koskenniska, 23, kirjoittaa muun muassa omasta arjestaan ja ajatuksistaan erilaisiin aiheisiin liittyen. Sen lisäksi hän…

   Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Eläinlääkäri ja koulutettu hieroja Kirsi Zibelina Armassalo

   Viikon kevytyrittäjämme, eläinlääkäri Kirsi Zibelina Armassalo, hoitaa suurella sydämellä niin pienet kuin suuretkin eläinpotilaat! Kuka olet? Olen eläinlääkäri-koulutettu hieroja Kirsi Zibelina Armassalo. Toimin kevytyrittäjänä pisteessä Konitohtori Nalle Karhulassa, Kotkassa. Olen terveydenhuoltoeläinlääkäri usealle sikalalle. Teen mielelläni kotikäyntejä niin pien- kuin suureläimille. Mitä teet? Hoidamme Konitohtorin puolesta kaikkia eläimiä, niin isoja kuin pieniäkin. Repertoaariimme kuuluu kaikki perushoidot ja -leikkaukset sekä lisäksi fysioterapeuttiset…

   Lue lisää