Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Tietojenkäsittelyn tradenomi Saga Moisio loi itselleen oman näköisen työn

yrittaja-tarina_saga_moisio

Saga Moisio on työskennellyt yrittäjänä alle puoli vuotta, mutta tuona aikana hän on oppinut hallitsemaan kokonaisuuksia ja johtamaan omaa työtään. Sagalla on rohkeutta tarttua asiakkaidensa haasteisiin ja hänen tehtävänään on auttaa heitä hyödyntämään dataa liiketoiminnan päätöksenteossa.

Alussa ajattelin, että yrittäjyys liittyy paljolti paperitöihin, joista en pidä ollenkaan, ja mietin, että yrittäjyys ei ole minun juttuni. Sitten tuli vastaan projekti, joka sopi minulle täydellisesti, ja kevytyrittäjyys oli juuri oikea ratkaisu tähän tilanteeseen, Saga kertoo.

Oman projektin läpivienti on antanut Sagalle itsevarmuutta ja luottamusta omaan osaamiseen.

Yrittäjyyden palkitsevin puoli on ollut käytännön kokemuksen hankkiminen ja uusien taitojen oppiminen, erityisesti laajemman projektin organisoinnissa. Kun ratkaisuja on keksittävä, niitä kyllä löytyy, Saga sanoo.

Saga on ylpeä siitä, että uskalsi lähteä yrittäjäksi opintojensa aikana. Asiakkaat ovat kiitelleet häntä hyvästä kommunikaatiostaan ja kyvystään hallita kokonaisuuksia – hänen työnsä lopputulos on auttanut asiakkaita heidän omassa työssään.

Koulutus ja opiskelu ovat antaneet Sagalle hyvän pohjan yrittäjyyteen ja projektitöiden edistämiseen asiakkaiden kanssa. Haastavinta yrittäjyydessä ovat olleet pienet paperityöt, sopimuskysymykset ja oman työn hinnoittelu. Alussa byrokratia ja paperityöt tuntuivat pelottavilta, mutta Saga oli onnellinen saadessaan apua näihin asioihin UKKO.fi:ltä.

Yrittäjyys on tuonut Sagalle vapauden tehdä työtä omassa aikataulussaan riippumatta ajasta ja paikasta. Jopa kesän nauttiminen on ollut mahdollista, sillä hän on onnistunut sovittamaan työnsä ja vapaa-aikansa yhteen.

Kokeile kevytyrittäjyyttä jo tänään!

Kevytyrittäjyys on helpoin tapa aloittaa oma yrittäjämäinen toiminta. Voit myydä omaa työtäsi jo tänään, Y-tunnuksella tai ilman. Rekisteröityminen 0 €, ei kuukausimaksuja.
Lue lisää kevytyrittäjyydestäAskarruttaako jokin? Jätä meille yhteydenottopyyntö

Ensi vuoden aikana Saga valmistuu, ja hän näkee tulevaisuudessa itsensä osa-aikaisena yrittäjänä. Hän on harkinnut jopa täyspäiväistä yrittäjyyttä. Ala tarjoaa hyviä työmahdollisuuksia, ja ennen kokopäiväiseksi yrittäjäksi siirtymistä nuori ammattilainen haluaa kerätä kokemusta yrityspuolelta.

Yrittäjyys Suomessa on muuttunut hänen näkökulmastaan merkittävästi – yrittäjyyteen suhtaudutaan positiivisesti ja 90-luvun ankea mielikuva yrittäjyyteen on hälvennyt. Aikaisemmin hänellä oli käsitys, että suomalainen yrittäjyys oli vaikeaa ja byrokratia pelottavaa. Kuitenkin nykyään kevytyrittäjyys on selkeästi helpottanut asioita ja madaltanut kynnystä yrittäjyyden aloittamiseen.

Saga näkee, että hänen kädenjälkensä yrittäjänä on auttaa yrityksiä tekemään parempia päätöksiä ja tukea liiketoimintoja datan avulla.

Mikäli haluat verkostoitua Sagan kanssa, löydät hänet LinkedInistä

Lue lisää:

Yrittäjämäinen ajattelu vie opiskelijan pidemmälle – ”Tosielämän työtehtävät eivät ole koulumaailman kaltaisia tehtävänantoja”

Tommi hankkii lisätuloja tuliesityksillä – “UKKO.fin tiimilaskutus toimii näppärästi”

Tilaa Yrittäjyyskoulun suosituimmat artikkelit suoraan sähköpostiisi

  Netta Siljanen

  Kokenut viestinnän moniosaaja. Innostuu ongelmanratkaisusta, hyvistä tarinoista, uuden innovoinnista ja organisaatioiden kehittämisestä. Vapaa-ajallaan kerää inspiraatiota ja elämyksiä lukemalla, kokkailemalla, liikkumalla luonnossa ja hyvän musiikin äärellä.

  Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

  • Yrittäjätarinat Yritteliään Joonas Kukkosen ja unelman välissä on vain 10 000 euroa – ”olisi sääli jättää matka kesken näin lähellä määränpäätä”

   Voimistelija Joonas Kukkosen, 25, tarinasta moni yrittäjä voisi ottaa mallia. Se on tarina itsensä voittamisesta ja siitä, että unelmat on aina asetettava korkealle. Nyt matka seuraavaan saavutukseen on enää kymppitonnin päässä ja senkin voimistelija aikoo kasata sponsoreilta itse. Moni Kukkosen tilalla olisi luovuttanut jo monta kertaa, mutta Kukkonen ei itse kuulu luovuttajiin. Oikeastaan koko luovuttaja-sana ei edes kuulu hänen repertuaariinsa.…

   Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Aija on ponnistanut menestyvään liiketoimintaan rumpuopena

   Olen Aija Peltola, 26-vuotias tradenomi ja rumpujensoiton opettaja. Olen kotoisin Jyväskylästä, mutta asun Espoossa. Valmistuin tradenomiksi keväällä 2019. Mitä teet? Työskentelen puolet viikosta markkinoinnin mittaamiseen keskittyvässä Startup-yrityksessä ja puolet kevytyrittäjänä opettaen rumpujensoittoa yksityistunneilla kaikenikäisille Helsingin Malminkartanossa. Minulla on tällä hetkellä 17 oppilasta, joista suurin osa käy tunneilla viikoittain. Rumpuopettajan työ saattaa nopeasti ajateltuna kuulostaa siltä, että rumpuopettaja opettaa rumpujensoittoa. Vaikka…

   Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Maarit Liukolampi: ”Keikkatöissä minulla on utelias ja tutkiva suhtautuminen töihin”

   Maarit on tehnyt pitkän työuran toimimalla 29 vuotta yrittäjänä puhtaus- ja kiinteistöpalvelualalla. Hän kokee kyseisen alan itselleen merkitykselliseksi, ja pitää sen kehittämistä tärkeänä. Nykyisin Maarit on päätoimisena työnään opettajana ammattioppilaitoksessa. Hän ei ole kuitenkaan halunnut jättää kenttätyötä täysin, ja hyvä ratkaisu päätyön ja sivutoimiston kiinteistöpalvelualan töihin löytyi kevytyrittäjyydestä. Työssäkäyntiä tasapainottavat urheiluharrastukset ja sivutoimiset työt. ”Olisi mahtavaa, jos voisi tuplata päivät…

   Lue lisää