Vaarallisten aineiden kuljetusten turvallisuustarkastaja Antero von Bagh

Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

viikon-kevytyrittaja-antero-von-bagh

Antero kuvassa oikealla.

Olen 71-vuotias eläkeläinen, takana kokemusta toisen palveluksessa, työtä omalla toiminimellä ja nyt UKKO.fi:n kautta edelleen työn syrjässä kiinni.

Mitä teet?

Teen vaarallisten aineiden kuljetusten turvallisuustarkastuksia, joita olen tehnyt yli 20 vuotta. Työ edellyttää ISO-9001 ja ISO 14001 serifiointiarvioinnin kokemusta pääarvioijana, voimassa olevaa vaarallisten aineiden turvallisuusneuvonantajapätevyyttä ja kokemusta logistiikkaketjusta.

Lopullisen silauksen antaa CEFICin antama SQAS -arvioijakoulutus ja myöntämä pätevyys, jota ylläpidetään jatkuvilla kokeilla. Yhden yrityksen arviointi kestää 2-3 päivää, riippuen arvioitavasta kokonaisuudesta ja yrityksen koosta.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Yli kymmenen vuoden jälkeen toimittuani toiminimellä, totesin, että on helpompaa käyttää UKKO.fi-palvelua, kuin hoitaa kaikki kirjanpito ja verotusasiat. Erityisesti ennakkovero aiheutti ongelmia, kun verottaja haluaa rahansa paljon ennen kuin yhtäkään vuosittaista toimeksiantoa on tullut.

UKKO.fi-palvelussa ei tarvitse pitää rahastoa toiminnan rahavirran turvaamiseksi ja kun lopetan lopullisesti työt, on se yksinkertainen toimenpide!

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa on tehdä sitä työtä, jota osaa ja olla ihmisten kanssa tekemisisssä monenlaisissa ympäristöissä, sekä kotimaassa, että ulkomailla.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Työpäivä alkaa kukonlaulun aikaan ja sitten mennään tukka putkella kaksi vuorokautta yhtä menoa. Työ edellyttää useamman päivän valmistelua ja lopuksi raportointi ja laskutustiedot UKKO.fi:lle.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Tässä iässä on aika alkaa jäähdyttelemään ja antaa tilaa nuoremmille.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille

Tämä laskutuskanava on ainakin toiminimeä huomattavasti vaivattomampi.

Yhteystiedot

https://www.facebook.com/groups/SQAS.assessment/

Kirjoittaja: Sanna Laitinen

Sannalla on kokemusta useilta eri markkinoinnin osa-alueilta, mutta erityisesti Sannaa kiinnostaa digitaalinen markkinointi ja asiakaskokemuksen kehittäminen. Vapaa-ajalla Sanna tykkää rauhoittua luonnon hiljaisuudessa, tappaa viherkasveja ja tutkia uusia paikkoja kameran linssin läpi.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Yrittäjätarina: Hellevi Karppinen oikolukee ja tuottaa tekstejä

  Kuka olet ja mitä teet työksesi? Olen Hellevi Karppinen, 54-vuotias entinen äidinkielen opettaja Rovaniemeltä. Teen toiminimellä Kielikeino ”tekstiduunia” eli erilaisia töitä suomen kielen ja kirjallisuuden parissa, esimerkiksi kielentarkistusta, editointia, sisällöntuottoa ja kustannustoimitusta. Kutsun itseäni mielelläni tekstityöläiseksi. Palvelen kaikkia kirjoittajia. Asiakkaina on ollut yrittäjiä, harrastajakirjoittajia, kirjailijoita, tutkijoita, opiskelijoita, kustantamoja, käännöstoimistoja ja mainostoimistoja. Miten päädyit yrittäjäksi? Jäin pois työelämästä tapaturman vuoksi v. 2015…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Sisällöntuottaja Anna-Katariina: "Uskon, että jokainen kevytyrittäjänä laskutettu työ vie haavettani kohti"

  Kevytyrittäjistämme esittäytyy tällä kertaa Anna-Katariina Maksimoff, joka asiakasviestinnän päivätöidensä ohessa toimii sisällöntuottajana ja toimittajana. Muille alan freelancer-töistä kiinnostuneille hän haluaa huomauttaa, että eteen saattaa tulla keikkoja miltä aihealueelta tahansa; siksi kannattaakin varautua jatkuvaan taustatyöhön, asioiden selvittelyyn ja uuden opetteluun. Hei! Olen Anna-Katariina, 29-vuotias tamperelainen sisällöntuottaja, jonka juuret ovat journalismissa ja mieli tiukasti markkinoinnissa. Päivätyönäni teen asiakasviestintää, ja kevytyrittäjänä työni koostuvat…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Marikasta kuoriutui yrittäjä ja sisustussuunnittelija

  Marika Ritala-Mäkisestä tuli sisustusalan yrittäjä osittain sattuman kautta, vaikka kaikki aiemmin tapahtunut onkin koko ajan vienyt naista kohti yrittäjyyttä. Esittelimme Marikan blogissamme vajaa vuosi sitten, sillä tuolloin hän oli viikon kevytyrittäjämme. Tarina saa nyt jatkoa: kerromme, kuinka Marikasta tuli yrittäjä. Kaikki alkoi vuonna 2010, jolloin Marika ja hänen miehensä suunnittelivat yhdessä heidän ensimmäistä omakotitaloansa. Vaikka molemmat lähtivät projektiin itseluottamusta uhkuen…

  Lue lisää