Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Vaarallisten aineiden kuljetusten turvallisuustarkastaja Antero von Bagh

viikon-kevytyrittaja-antero-von-bagh

Antero kuvassa oikealla.

Olen 71-vuotias eläkeläinen, takana kokemusta toisen palveluksessa, työtä omalla toiminimellä ja nyt UKKO.fi:n kautta edelleen työn syrjässä kiinni.

Mitä teet?

Teen vaarallisten aineiden kuljetusten turvallisuustarkastuksia, joita olen tehnyt yli 20 vuotta. Työ edellyttää ISO-9001 ja ISO 14001 serifiointiarvioinnin kokemusta pääarvioijana, voimassa olevaa vaarallisten aineiden turvallisuusneuvonantajapätevyyttä ja kokemusta logistiikkaketjusta.

Lopullisen silauksen antaa CEFICin antama SQAS -arvioijakoulutus ja myöntämä pätevyys, jota ylläpidetään jatkuvilla kokeilla. Yhden yrityksen arviointi kestää 2-3 päivää, riippuen arvioitavasta kokonaisuudesta ja yrityksen koosta.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Yli kymmenen vuoden jälkeen toimittuani toiminimellä, totesin, että on helpompaa käyttää UKKO.fi-palvelua, kuin hoitaa kaikki kirjanpito ja verotusasiat. Erityisesti ennakkovero aiheutti ongelmia, kun verottaja haluaa rahansa paljon ennen kuin yhtäkään vuosittaista toimeksiantoa on tullut.

UKKO.fi-palvelussa ei tarvitse pitää rahastoa toiminnan rahavirran turvaamiseksi ja kun lopetan lopullisesti työt, on se yksinkertainen toimenpide!

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa on tehdä sitä työtä, jota osaa ja olla ihmisten kanssa tekemisisssä monenlaisissa ympäristöissä, sekä kotimaassa, että ulkomailla.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Työpäivä alkaa kukonlaulun aikaan ja sitten mennään tukka putkella kaksi vuorokautta yhtä menoa. Työ edellyttää useamman päivän valmistelua ja lopuksi raportointi ja laskutustiedot UKKO.fi:lle.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Tässä iässä on aika alkaa jäähdyttelemään ja antaa tilaa nuoremmille.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille

Tämä laskutuskanava on ainakin toiminimeä huomattavasti vaivattomampi.

Yhteystiedot

https://www.facebook.com/groups/SQAS.assessment/

Kirjoittaja: Sanna Laitinen

Sannalla on kokemusta useilta eri markkinoinnin osa-alueilta, mutta erityisesti Sannaa kiinnostaa digitaalinen markkinointi ja asiakaskokemuksen kehittäminen. Vapaa-ajalla Sanna tykkää rauhoittua luonnon hiljaisuudessa, tappaa viherkasveja ja tutkia uusia paikkoja kameran linssin läpi.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Jani Pulkkinen: ”Nyt saan tehdä työtä, johon tunnen intohimoa”

  Kehonrakennuksesta tuttu Jani Pulkkinen toimi aiemmin personal trainerina toiminimellä, mutta joutui jättämään toimen arkityönsä vuoksi. Intohimo valmentamiseen kuitenkin kyti edelleen, ja Jani rohkaistuikin jättämään palkkatyönsä ja palaamaan takaisin työhön kevytyrittäjänä. -Aluksi tietty jännitti paljon lähteä pois normaalista työelämästä. Vaati rohkeutta ryhtyä hommiin, kun tulonlähteestä ei ollut täyttä varmuutta, eikä tiennyt, miten työt lähtevät kulkemaan. Onneksi kaikki on mennyt kuitenkin hyvin!…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Tutkijasta joogayrittäjäksi - Stephanie Freeman

  Yliopistossa tutkijana työskenteleminen on omanlaista yrittäjyyttään. Apurahojen hankkiminen on rankkaa myyntityötä. Tämän on omakohtaisesti saanut kokea Stephanie Freeman. Nämä kokemukset ovat kuitenkin ainoastaan valmistaneet häntä nykyiseen yrittäjän arkeen. Stephanie kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 91. Hän haki neljä kertaa Jyväskylän liikuntatieteelliseen, mutta jäi aina pisteen tai parin päähän opiskelupaikasta. Samaan aikaan hän teki psykologian avoimia opintoja ja opetti hiphop-henkisiä tunteja. Koko Stephanien…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Elmeri Härkönen, eli Dr. Bokeh, järjestää valokuvausretkiä

  Olen Elmeri Härkönen, valokuvaaja, kirjailija, elokuvakäsikirjoittaja, graafikko ja jatkuvasti itseäni kehittävä suhteellisen onnellinen ihminen, oikea persoona. Mitä teet? Olen toiminut media-alalla jo yli 25 vuotta. Perustin taannoin muutamia hyvin ja huonosti menestyneitä IT- ja pelialan yrityksiä. Pidin seitsemän vuoden tauon yrittämisestä, jolloin itseopiskelin muun muassa mediaa, elokuvakäsikirjoitusta ja valokuvausta. Nyt olen kevytyrittäjä. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Kaikista harrastuksistani valokuvaus on avannut…

  Lue lisää