Vaarallisten aineiden kuljetusten turvallisuustarkastaja Antero von Bagh

viikon-kevytyrittaja-antero-von-bagh

Antero kuvassa oikealla.

Olen 71-vuotias eläkeläinen, takana kokemusta toisen palveluksessa, työtä omalla toiminimellä ja nyt UKKO.fi:n kautta edelleen työn syrjässä kiinni.

Mitä teet?

Teen vaarallisten aineiden kuljetusten turvallisuustarkastuksia, joita olen tehnyt yli 20 vuotta. Työ edellyttää ISO-9001 ja ISO 14001 serifiointiarvioinnin kokemusta pääarvioijana, voimassa olevaa vaarallisten aineiden turvallisuusneuvonantajapätevyyttä ja kokemusta logistiikkaketjusta.

Lopullisen silauksen antaa CEFICin antama SQAS -arvioijakoulutus ja myöntämä pätevyys, jota ylläpidetään jatkuvilla kokeilla. Yhden yrityksen arviointi kestää 2-3 päivää, riippuen arvioitavasta kokonaisuudesta ja yrityksen koosta.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Yli kymmenen vuoden jälkeen toimittuani toiminimellä, totesin, että on helpompaa käyttää UKKO.fi-palvelua, kuin hoitaa kaikki kirjanpito ja verotusasiat. Erityisesti ennakkovero aiheutti ongelmia, kun verottaja haluaa rahansa paljon ennen kuin yhtäkään vuosittaista toimeksiantoa on tullut.

UKKO.fi-palvelussa ei tarvitse pitää rahastoa toiminnan rahavirran turvaamiseksi ja kun lopetan lopullisesti työt, on se yksinkertainen toimenpide!

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa on tehdä sitä työtä, jota osaa ja olla ihmisten kanssa tekemisisssä monenlaisissa ympäristöissä, sekä kotimaassa, että ulkomailla.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Työpäivä alkaa kukonlaulun aikaan ja sitten mennään tukka putkella kaksi vuorokautta yhtä menoa. Työ edellyttää useamman päivän valmistelua ja lopuksi raportointi ja laskutustiedot UKKO.fi:lle.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Tässä iässä on aika alkaa jäähdyttelemään ja antaa tilaa nuoremmille.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille

Tämä laskutuskanava on ainakin toiminimeä huomattavasti vaivattomampi.

Yhteystiedot

https://www.facebook.com/groups/SQAS.assessment/

Kirjoittaja: Sanna Laitinen

Sannalla on kokemusta useilta eri markkinoinnin osa-alueilta, mutta erityisesti Sannaa kiinnostaa digitaalinen markkinointi ja asiakaskokemuksen kehittäminen. Vapaa-ajalla Sanna tykkää rauhoittua luonnon hiljaisuudessa, tappaa viherkasveja ja tutkia uusia paikkoja kameran linssin läpi.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Viikon kevytyrittäjä Jukka Postila puunaa autoja sivutyönään

  Kuka olet? Olen Jukka Postila, perheenisä ja ammatiltani lähihoitaja. Olen innostunut autoista, erityisesti sähköisistä kulkupeleistä ja autojen puunaaminen on yksi arjen iloni. Taloudestamme löytyykin yksi ladattava hybridi ja yksi täyssähköauto. Mitä teet? Helpompi autopesu on konsepti, jossa haen auton pestäväksi ja palautan auton pestynä. Pesun voin tehdä esimerkiksi asiakkaan työpäivän aikana. Asiakkaan ei tarvitse tällöin miettiä, milloin ehtisi pesemään tai…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Vili-koira on vaikuttaja ja toiminimiyrittäjä: "Kaduttaa, etten aloittanut someyritystä jo pentuna"

  Touhukas havannankoira Vili on koiravaikuttaja – ala, jota Suomessa ei vielä toistaiseksi tunneta kovinkaan hyvin! Hän tekee sosiaalisessa mediassa kaupallisia yhteistöitä omalla toiminimellään omistajansa Emilian avustuksella, ja hänellä on oma Instagram-tili vilithehavanese. Vilin yhteistyökumppaneihin kuuluu niin suuria yrityksiä kuin pienyrittäjiä, ja heiltä hän edellyttää positiivisuutta sekä pientä hiilitassunjälkeä. Kiinnostaako sinua somevaikuttaminen? Lue lisää täältä: Saitko yhteistyöpyynnön? Näin otat sen helposti…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Kesäiset kevytyrittäjät: joogaopettaja Henriikka Konki saa tehdä sitä mitä rakastaa!

  Esittelemme heinäkuun aikana pari kevytyrittäjäämme, jotka tekevät työkseen jotain hauskaa ja kesäistä! Ensimmäisenä on vuorossa Henriikka Konki, joka toteuttaa intohimoaan joogaopettajana. Henriikka kokee saavansa toimia tässä arvojensa mukaisesti, ja nauttii saadessaan piristää opetettaviensa päivää. Hänellä on lisäksi kunnianhimoisia tulevaisuudensuunnitelmia työnsä suhteen! Olen Henriikka Konki, 28-vuotias turkulainen. Kevytyrittäjänä olen joogaopettaja; ohjaan skumppajoogaa polttareissa ja kesätapahtumissa, opetan puistojoogaa ja tuotan joogavideoita online-kursseille…

  Lue lisää