Blogi

3.9.2018

Kevytyrittäjä Aatu Itkonen, 17 – “Koen tekemäni työn merkitykselliseksi”

Aatu Itkonen kevytyrittäjä UKKO.fi

Kuka olet?

Olen Aatu Itkonen, nuori 17-vuotias esiintyjä. Olen esiintynyt 13-vuotiaasta asti, ensin Kaakkois-Suomessa mutta nykyään ympäri Suomea. 

Synnyin Lappeenrannassa, mutta muutimme sittemmin Kouvolaan ja näin ollen koen olevani kouvolalainen.

Mitä teet?

Teen taikurin, juontajan sekä yrittäjyysluennoitsiijan töitä. Olen esiintynyt isommissa ja pienemmissä tilaisuuksissa ja tapahtumissa noin neljän vuoden ajan sekä taikurina että juontajana. Tästä esimerkkinä muun muassa valtakunnallinen Suomen lasten itsenäisyysjuhla viime vuoden joulukuussa tai tuleva 5.9. järjestettävä Ylivieskan yrittäjän päivän -tapahtuma.

Nykyään teen myös paljon yhteistöitä yritysten ja mediankin kanssa. Tästä hyviä esimerkkejä ovat vaikka somejulkaisuni ja keikkatilaajat sekä TV-vierailut/media-artikkelit. Yrittäjyyspuhujana keikkailen kouluissa (peruskoulut, lukiot, ammattikoulut) ja aikuistenkin koulutustilaisuuksissa.

Puolessa vuodessa kerkesin moikata tuhansia nuoria!

Luennossa kerron tarinaani ja jaan vinkkejä muun muassa markkinoinnista, somesta, julkisuudesta ja aikataulutuksesta sekä priorisoinnista.

Tämän kaiken lisäksi opiskelen vielä Tampereella media-alaa.

Aatu Itkonen kevytyrittäjä UKKO.fi

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Päädyin kevytryrittäjäksi noin 15-vuotiaana, sillä yritykset alkoivat vaatia keikoista laskua.

Koska minulla oli tässä kohtaa vielä peruskoulu kesken, olisi toiminimen perustaminen ollut liian iso pala.

On vieläkin, sillä hommaa on aika paljon ilman paperitöitäkin.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallinen työpäiväni (esimerkiksi taikashow-keikkapäivä) alkaa heräämisellä ja parilla kupilla kahvia. Siitä siirryn sähköpostien ja “toimistohommien” kimppuun. Tämän jälkeen valmistaudutaan keikkaan pakkamaalla tavarat ja silittämällä ehkä esiintymisvaateet.

Sitten hyppään autoon, jota ajamaan olen palkannut kaksi vuorottelevaa kuski-valokuvaajaa keikoilleni.

Keikkapaikalleni saavuttuani katsastan tilaajan kanssa tilanteen ja laitan ehkä äänentoiston ja valot kuntoon. Tämän jälkeen hyppään lauteille ja noin 30 minuuttinen humoristinen stand-up-taikashow pääsee vauhtiin!

Tämän jälkeen jään yleensä vielä hetkeksi alueelle, jonka jälkeen alan suuntaamaan kotiin. Kotona puran kamerasta keikkakuvani tietokoneelle ja postaan someen! Juonto- ja yrittäjyyspuhujakeikkapäivät ovat sitten toinen lukunsa.

Aatu Itkonen kevytyrittäjä UKKO.fi

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa työssäni on nähdä kuinka ihmiset viihtyvät, sillä tykkään viihdyttää. Yleisöllehän tätä tehdään

Koen tekemäni työn merkitykselliseksi.

Joskus suurimman avun asiakas saa siitä, että on kuunteleva korva. Yleensä aina saan itselleni siitä hyvän mielen lisäksi paljon oppia ja viisaita neuvoja.

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Kärsivällisyydessä.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Suosittelen kevytyrittäjyyttä, sillä siten itsellesi jää aikaa paperitöiltä kaikelle muulle. Varsinkin, jos olet myös opiskelija, on kevytyrittäjyys oiva ratkaisu!

Tutustu Aatuun suoraan kotisivuilla tai seuraa Facebookissa tai InstagramissaSieltä löydät kootusti myös kaikki tulevat keikat. 

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Saara Teirivaara
Kirjoittaja

Saara Teirivaara

Saara tuottaa sanoja, kuvia ja tarpeen tullen melkeinpä mitä tahansa muuta jota markkinoinnin maailmassa saattaa tarvita. Erityisen lähellä tämän some-Picasson sydäntä ovat Instagram, lämmin sää, valkoiset tennarit ja kaikki visuaaliset asiat.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Lisää aiheesta

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.