Blogi

25.2.2019

Viikon kevytyrittäjä Jarno Sutinen suunnittelee graafiset työt asiakkaan etu mielessä

Viikon kevytyrittäjä Jarno Sutinen

Kuka olet?

Olen Jarno Sutinen, Kuopiosta kotoisin oleva, maailmalle lähtenyt savolainen, joka etsii jatkuvasti uusia haasteita.

Nyt olen opiskelija ja valmistun keväällä graafiseksi suunnittelijaksi Prahassa. Neljä vuotta Tsekin huikeassa pääkaupungissa viettäneenä olen kohta valmis astumaan täysipäiväiseen työn tekemiseen, mutta tulevaisuuden tie on auki mahdollisuuksineen. Ikää minulle on kertynyt 30 auringonkierrosta, mutta se ei ole lopettanut poltetta nähdä ja kokea niin paljon kuin pystyn – päinvastoin.

Mitä teet?

Kuten jo sanoinkin, niin opiskelen, mutta kouluni antamat mahdollisuudet ovat vieneet jo minut pitkälle suunnittelun maailman ja alan pikkuhiljaa ymmärtää oman osani visuaalisen viestinnän maailmassa ja siihen panostamalla voin vaikuttaa moneen asiaan. Suunnittelu on avainsana. Tulevaisuuden miettiminen ja asiakkaiden sekä heidän etujen palveleminen ovat etusijalla, oli kyse millaisesta suunnittelusta tahansa.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

UKKO.fi mahdollisti  toimintani pienyrittäjänä harjoittelujaksoni jälkeen. Tein silloin suunnitelmia firmalle, jossa suoritin harjoitteluni. Yllätyin palvelun helppoudesta ja näin opiskelijana on aika tärkeää, että kaikki toimii nopeasti, ja että voi tienata hieman opiskelujen ohessa ilman suurempia ongelmia.

Viikon kevytyrittäjä Jarno Sutinen

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tällä hetkellä työpäiväni muodostuu tehtävistä, jotka asiakas ilmoittaa minulle. Teen tehtävät tiettyyn aikarajaan mennessä, mutta voin silti muodostaa työpäiväni, kuten haluan.

En ole kovin hyvä tekemään töitä kahdeksasta neljään, joten tämä asettelu on minulle huomattavasti parempi. Töitä kyllä riittää, mutta suunnittelu vaatii aina omat huokaisutaukonsa. Mutta välillä taas inspiraatio saattaa pitää minut kiinni tekemisessä useamman päivän putkeen.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Työssäni on hienointa tuottaa asiakkaille suunnitteluja, jotka palvelevat heidän tarvettaan mahdollisimman hyvin. Hienoa on myös onnistua haastavissa tehtävissä ja löytää uusia ratkaisuja ongelmiin, joita minulle annetaan ratkaistavaksi.

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Omassa tekemisessäni. Pyrin olemaan yhä parempi ja tehokkaampi. Ala vaatii jatkuvaa tietoa siitä, mitä huomenna tapahtuu ja tärkeää on se, miten onnistun huomioimaan sen suunnitelmissani.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Tsemppiä! Yrittäminen on välillä vaikeaa, mutta kova työ ja oma osaaminen sekä itseluottamus omaan tekemiseen vie varmasti pitkälle!

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

pauliina
Kirjoittaja

Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Lisää aiheesta

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.