Sampo on kevytyrittäjänä toimiva sähkömies – “työssä voi kehittyä jatkuvasti”

Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

sahkomies-sampo

Kuka olet?

Olen Sampo, luotettava, sosiaalinen ja iloinen sähkömies Lapista. Muutin Etelä-Suomeen työn perässä noin seitsemän vuotta sitten.

Mitä teet?

Olen sähköasentaja eli teen isoja ja pieniä sähkötöitä yrityksille aliurakointina. Lisäksi teen jonkin verran töitä myös yksityisellä puolella. Kohteena voi olla esimerkiksi keittiöt, liikehuoneistot, asunnot, kylpyhuoneet tai vaikka kokonaiset omakotitalot.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Halusin kokeilla kevytyrittäjyyttä ennen oman yrityksen perustamista. Uskon, että näin saan aluksi rauhassa miettiä oman yrityksen perustamiseen liittyviä asioita ilman paineita. Myös riskit kokeilla omaa toimintaa ovat näin alkuun pienemmät.

Kevytyrittäjyydestä on ollut myös apua omien töiden suunnittelun suhteen. Päivät ja työkeikat voi suunnitella omien menojen mukaan.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Työpäiväni vaihtelevat paljon työmaan mukaan. Toisinaan päivä voi olla perinteinen, esimerkiksi kello seitsemästä kolmeen. Välillä päivät voivat kuitenkin venähtää pidemmiksi, jolloin työmaalla kuluu parhaimmillaan jopa 15 tuntia.

Toisinaan samassa kohteessa menee viikko tai kaksi, kun taas joskus jo yhteen päivään saattaa sisältyä 5–10 eri kohdettakin.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Kaikkein hienointa on, että nautin työstäni päivittäin – saan tehdä juuri sitä mitä haluankin tehdä. Lisäksi on hienoa, että työssäni voi kehittyä jatkuvasti.

En koskaan aamulla tiedä mitä päivä tulee pitämään sisällään, sillä kaikki työt ja asiakkaat ovat erilaisia. Se pitää sähköalalla intoa yllä.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Omia sähköalan tietoja ja taitoja on tärkeää päivittää koko ajan. Suunnitelmissani on perustaa tulevaisuudessa vielä oma yritys, joten haluan koko ajan kehittyä ja päivittää tietoja myös kaikessa yrittämiseen liittyvässä.

Tähän kevytyrittäjyys tuo hyvää pohjaa ja kynnys oman yrityksen perustamiseen laskee, kun saa vähän esimakua kevytyrittäjyyden kautta.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Tekevälle löytyy aina töitä!

Haluatko sinä viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Jos haluat kertoa oman tarinasi, täytä seuraava lomake: Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Kirjoittaja: Saara Teirivaara

Saara tuottaa sanoja, kuvia ja tarpeen tullen melkeinpä mitä tahansa muuta jota markkinoinnin maailmassa saattaa tarvita. Erityisen lähellä tämän some-Picasson sydäntä ovat Instagram, lämmin sää, valkoiset tennarit ja kaikki visuaaliset asiat.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Näin syntyi tapahtuma-alan yritys Luxonia - Nicolas haistoi markkinaraon keskellä pahinta korona-aikaa

  Yrittäjä Nicolas Björk viimeistelee opintojaan Oulun Kauppakorkeakoulussa, auttaa kevytyrittäjiä päivätyössään UKKO.fin asiakaspalvelussa ja toimii esiintyvänä artistina ja musiikin tuottajana. Björk paljastaa blogissaan, miten tapahtuma-alan yritys Luxonia sai alkunsa ja kuinka hän jakaa aikansa yrittäjyyden, palkkatyön ja opiskeluiden kesken. Mikä sai minut mukaan menemään perustamaan osakeyhtiötä kolmen kaverini kanssa on kysymys, johon törmään usein. Vastaukseni on tietenkin intohimo tapahtuma-alaa ja musiikkia…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Kymmenien vuosien saliharrastus vaihtui Mika Nyyssölällä kevytyrittäjyydeksi

  Salitreenaaminen ja ihmisten auttaminen ovat kuuluneet kehonrakentaja ja valmentaja Mika Nyyssölän elämään jo lähes 20 vuoden ajan. Mika kokee työnsä kuntosalivalmennuksen parissa antoisana ja erityisesti tyytyväiset asiakkaat lisäävät intohimoa töitä kohtaan. Kuntosali ja fitnesslajit ovat tällä hetkellä todella suosittuja Suomessa. Kiinnostusta on ja se luultavasti kasvaa vielä entisestään salitreenaamista, terveellisiä elämäntapoja ja oikeanlaista syömistä kohtaan, Mika toteaa. -Terveysbuumi on kasvanut…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Miikka toteutti unelmansa – kevytyrittäjyydestä vauhtia omaan puusepänverstaaseen

  Joensuulainen Miikka Kotilainen päätyi monen mutkan kautta perustamaan oman puusepänverstaan. Yrittäjä Miikasta tuli kevytyrittäjyyden ja yrityshautomon kautta. Miikan mielestä yrittäjyydessä on parasta omien ja asiakkaiden visioiden toteuttaminen konkreettiseksi kalusteeksi tai rakenteeksi. "Se on parasta, että saa itse pitää lankoja omissa käsissä ja tähdätä korkeammalle, kun mikä tuntuu edes mahdolliselta. Hienoa on myös vastuun jälkeinen vapaus tehdä mitä haluaa." Puualassa nimenomaan käytännön tekeminen on kiehtonut…

  Lue lisää