Blogi

19.8.2020

Viikon kevytyrittäjä Päivi opastaa asiakkaitaan kirjalliseen maailmaan

Hei! Olen Päivi Kosonen, kirjallisuusterapeutti ja kirjallisuusterapiakouluttaja.

Mitä teet?

Toimin kirjallisuusterapeuttina ja Suomen kirjallisuusterapiayhdistys ry:n kirjallisuusterapiakouluttajana. Otan vastaan yksilöasiakkaita ja ohjaan lukemiseen, luovaan omaelämäkerralliseen kirjoittamiseen ja päiväkirjakirjoittamiseen painottuvia kirjallisuusterapeuttisia ryhmiä.

Tällä hetkellä olen mukana myös kertomuksiin keskittyvässä Suomen Akatemian tutkimusprojektissa Turun yliopistossa, jossa olemme luoneet kollegoideni kanssa erilaisia lukupiirimalleja.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Mietin pitkään, miltä pohjalta voisin ohjata ja laskuttaa kirjoittamis- ja lukemisryhmiäni, kun kiinnekohtani oli kuitenkin erilaisissa koulutusorganisaatioissa, yliopistossa sekä Turussa esimerkiksi Kirjan talolla.

En ole ollut valmis enkä vielä halukaskaan perustamaan omaa yritystä, joten kevytyrittäjyys alkoi näyttää hyvältä vaihtoehdolta!

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Pyrin pitämään työpäivät – joihin sisältyy ryhmät, asiakkaat, kirjoitustyöt ja koulutusten valmistelut – ihan normaaliin työaikaan yhdeksästä viiteen. Monesti kirjoitusryhmiä on kuitenkin myös iltaisin ja koulutuksia viikonloppuisin; tällöin yritän muistaa pitää arkena vapaata.

Korona-aika on toki tuonut haasteensa myös omiin työpäiviini, kun on paljon etäkokouksia.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa työssäni on saada tehdä työtä ihmisten ja asioiden kanssa, joita rakastan ja jotka ovat oikeasti merkityksellisiä: ensinnäkin kaikki elävät ihmiset, joita kohtaan työssäni ja kaikki heidän tarinansa.

Toiseksi lukemassamme kirjallisuudessa kuvitellut ihmiset ja heidän tarinansa, ja kolmanneksi vielä ne tarinat, joita luomme yhdessä kirjoittamalla!

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Paljon on henkilökohtaisia ja ammatillisia kehityskohteita itsessä. UKKO.fi on mahdollistanut laskutusasioiden sujuvaa hoitoa, mutta näissä asioissa voisin vielä olla jämptimpi. Kuuntelemisen taidoissa on myös paljon kehitettävää.

Terveisiä ja vinkkejäsi muille kevytyrittäjille

Kevytyrittäminen on antanut mahdollisuuden ja rauhan miettiä mitä puolia ammatissaan haluaa viljellä ja mitkä jättää kesannolle. Katsotaan, palveleeko se minua loppuelämäni!

Kurkkaa Päivin kotisivuille!

Ajatusmatka.fi

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksemme?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa alta ja käy täyttämässä lomake.

Täytä lomake täällä

Milla Alhanen
Kirjoittaja

Milla-Maria Alhanen

Milla-Maria on Porista kotoisin oleva, sittemmin espoolaistunut kynäniekka, joka inspiroituu vaikuttavista viestinnän ilmiöistä, koukuttavasta tarinankerronnasta sekä lennokkaista keskusteluista. Hän pyrkii pitämään tasapainon luovan tiimityön ja itsenäisen flow-tilan välillä.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Lisää aiheesta

blogin kirjoittaminen

10 + 1 vinkkiä blogin kirjoittamiseen

Miten kirjoitetaan erinomaista blogia? Ja miksi blogipostauksia kannattaa ylipäänsä kirjoittaa? Blogit voivat tuoda osaamisesi helposti ihmisten tietoisuuteen. Ihmiset ovat luonnostaan uteliaita ja jos annat...
19.11.2019 Lue lisää »

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.