Looking for courier specific details?

Kauneudenhoitoalan ammattilainen

Tee sitä mitä rakastat!

Young,Make-up,Artist,With,Brushes,On,Grey,Background

Meikkaa, maskeeraa, hoida ja huolittele – mutta älä stressaa paperitöistä

Kauneudenhoitoala vaatii yrittäjähenkisyyttä ja kykyä palvella monenlaisia asiakkaita. Yrittäjähenkisyys ei kuitenkaan edellytä kirjanpitotaitoja, sillä UKKO.fi:n kautta voit helposti laskuttaa meikkaukset, kampaukset ja muut kauneudenhoitoalan työt. Me huolehdimme byrokratiasta, jotta sinä voit keskittyä tekemään sitä, mitä rakastat!

Kauneudenhoitoalan yrittäjät ovat keskimäärin erittäin tyytyväisiä UKKO.fi-palveluihin. Esimerkiksi jopa kolme neljästä parturi-kampaajasta suosittelisi UKKO.fitä muillekin itsenäisille yrittäjille.*

Kauneudenhoitoalalla on töitä monenlaisille osaajille:

 • Meikkitaiteilija eli meikkaaja neuvoo asiakkaitaan kullekin sopivan meikkityylin teossa tavaratalon meikkipisteellä ja loihtii kauniita juhlameikkejä häihin ja muihin tilaisuuksiin.
 • Maskeeraaja osaa lisäksi tehdä tehdä niin teatterivalaistukseen toimivan meikin kuin elokuvan kohtaukseen sopivat tekoruhjeet ja vammat.
 • Kosmetologit ovat ihonhoidon asiantuntijoita, joiden työnkuvaan kuuluu kasvohoitojen lisäksi asiakkaiden opastamista hyvinvoivan ihon lähteille.
 • Juhlavat kampaukset ja trendikkäät hiustyylit syntyvät kampaajan käsistä, joka voi työskennellä oman liikkeensä lisäksi esimerkiksi muotinäytöksen takahuoneessa.
 • Kauneutta auttavat vaalimaan myös toinen toistaan upeampia kynsiä loihtivat kynsiteknikot ja kynsiartistit, joilla pitää olla hallussaan visuaalisuuden lisäksi lukuisat erilaiset, jatkuvasti kehittyvät tekniikat ja materiaalit.

* Luku perustuu 1.4.-30.9.2022 UKKO.fi-palvelussa käyttäjiltä kerättyihin vastauksiin.

Kokeile kevytyrittäjyyttä jo tänään!

Kevytyrittäjyys on helpoin tapa aloittaa oma yrittäjämäinen toiminta. Voit myydä omaa työtäsi jo tänään, Y-tunnuksella tai ilman. Rekisteröityminen 0 €, ei kuukausimaksuja.
Lue lisää kevytyrittäjyydestäAskarruttaako jokin? Jätä meille yhteydenottopyyntö

Toiminimiyrittäjyys voi olla myös helppoa

Kirjanpito, laskutus ja kuittivarasto kiinteällä kuukausihinnalla. Perustamme toiminimen ilmaiseksi ja saat Y-tunnuksen heti käyttöösi.
Lue lisää toiminimiyrittäjyydestäAskarruttaako jokin? Jätä meille yhteydenottopyyntö

 

662

Helpoin tapa laskuttaa kauneudenhoitoalan töistä

Kauneudenhoitoalan ammattilaiselta vaaditaan sosiaalisia taitoja niin asiakkaiden ja mallien kanssa kuin yhteistyökykyä stylistien, puvustajien ja kuvaajien kanssa sekä joustavuutta mukautua kuvauksien aikatauluihin. Taloushallinnosta et kuitenkaan tarvitse kokemusta, sillä UKKO.fi hoitaa kaikki paperityöt puolestasi.

Haluatko myydä omaa osaamistasi palveluiden muodossa? Se onnistuu helposti kevytyrittäjänä. Sinun ei tarvitse perustaa yritystä eikä miettiä yrittäjän vastuita. Pääset luomaan laskuja heti ja voit tehdä töitä juuri silloin, kun sinulle sopii. Kevytyrittäjyys sopii mainiosti esimerkiksi meikkaajan, kampaajan tai kynsiteknikon keikkatöihin. Tee vain työt, lähetä lasku ja nosta palkka!

Kevytyrittäjyyden plussat

 • Et tarvitse omaa y-tunnusta, eikä sinun tarvitse hakeutua ennakko- eikä arvonlisäverorekisteriin.
 • Päätä itse, milloin työsi teet, kenelle teet ja mihin hintaan.
 • Saat palkkaa etkä ole kirjanpitovelvollinen.
 • Ei sitoumuksia – voit aloittaa jo tänään ja lopettaa milloin tahansa.

Jos haluat kasvattaa toimintaasi ja tienata yrittäjänä enemmän, suosittelemme UKKO Toiminimeä.

Toiminimen plussat

 • Voit vähentää verotuksessa liiketoimintaasi liittyvät kulut, kuten meikit ja hiustuotteet.
 • Saat 5% tuloistasi verovapaana yrittäjävähennyksen ansiosta.
 • Saat pitää kaiken laskuttamasi arvonlisäveron, jos laskutuksesi kalenterivuoden aikana on alle 15 000 €.
 • Halutessasi voit laittaa toiminimen tauolle tai lopettaa milloin tahansa.
 • Edullinen kuukausihinta kattaa kirjanpidon lisäksi esimerkiksi alv- ja veroilmoitukset.
 • Voit kokeilla palvelua ilmaiseksi 30 päivän ajan!

* Luku perustuu 1.4.-30.9.2022 UKKO.fi-palvelussa käyttäjiltä kerättyihin vastauksiin.

Kevennä työtaakkaasi ja löydä sopiva tapa yrittää

Onko toimintasi vielä alussa ja haluat päästä lähettämään nopeasti ensimmäiset laskusi? Kevytyrittäjyys mahdollistaa yrittäjämäisen toiminnan ilman omaan yritykseen liittyviä lakisääteisiä velvollisuuksia. Mikäli olet löytänyt jo runsaasti asiakkaita, suunnittelet tuotemyyntiä tai sinulla on olemassaoleva yritys, valitse silloin toiminimiyrittäjyys. Saat Y-tunnuksen heti rekisteröitymisen yhteydessä ja me huolehdimme kirjanpidostasi.

Kevytyrittäjyys vai oma yritys?

Kevytyrittäjyys sopii sinulle kun:

 • Toimintasi on sivutoimista tai keikkaluontoista
 • Haluat testata liikeideaasi
 • Et halua miettiä ennakkoveroja, alveja tai muita ilmoituksia
 • Sinulla on keikka, josta haluat rahat nopeasti tilille
 • Haluat säästyä tilitoimiston kuukausimaksuilta
 • Haluat valita perustatko Y-tunnuksen vai et

Yrittäjyys on sinua varten kun:

 • Aiot toimia yrittäjänä päätoimisesti tai säännöllisesti
 • Sinulla on valmis yritysidea
 • Sinulla on paljon hankintoja, joiden arvonlisäverot haluat vähentää
 • Haluat perustaa toiminimen tai osakeyhtiön tai siirtää kirjanpitosi meille
 • Haluat hakea starttirahaa toimintasi alkuun
 • Tarvitset toimintaasi varten oman Y-tunnuksen tai sinulla on jo sellainen
Askarruttaako jokin? Jätä meille yhteydenottopyyntö >>
KaritaRantanen1

Parturi-kampaaja Karita: "Helppous innosti yrittämään!"

Karita Rantaselle, 21, kevytyrittäjyys on toimiva tapa hankkia lisätuloja ja pitää yllä parturi-kampaajan ammattitaitoa sosionomiopiskeluiden ohella.

Idea kevytyrittäjyydestä tuli aika nopeasti hiusalalta valmistuttuani. Kevytyrittäjyydessä minua kiinnosti sen helppous ja että joku muu hoitaa paperityöt.

Karita ryhtyi kevytyrittäjäksi vuosi sitten. Sitä ennen hän hankki tietoa yrittäjyydestä UKKO.fin Yrittäjyyskoulun artikkeleita lukemalla.

Sivusto on todella selkeä, ja sieltä löytyy melkein kaikkiin kysymyksiin vastaukset. Lisäksi sähköpostitse tulee tietyin väliajoin tietoa koulutuksista ja muuta hyödyllistä infoa, Karita
kiittelee.

kosmetologi yrittaja tekee kasvonaamiota

Keskity ydintyösi tekemiseen

Kauneudenhoitoalan työt ovat vaativia palveluammatteja. Ala vaatii ammattilaiselta sosiaalisuuden lisäksi kykyä työskennellä erilaisten ihmisten, kuten asiakkaiden, mallien, stylistien ja kuvaajien kanssa. Meikkitaiteilijan työpäiviin voi sisältyä muun muassa asiakkaiden meikkityylien neuvontaa ostoskeskuksissa sekä arki- ja juhlameikkien loihtimista eri tilaisuuksiin. Osaamisalueeseen saattaa kuulua myös elokuvien roolimaskeeraukset sekä kampausten ja peruukkien työstäminen. Kosmetologin työpäivään voi kuulua erilaisia hoitoja ja hierontoja, ripsienpidennyksiä, kulmien muotoiluja, kestovärjäyksiä sekä rakennekynsiä.

Työpäivän jälkeen saatat olla väsynyt ja kenties kamppailet kirjanpidon paperitöiden, kadonneiden kuittien, verojen, alvien, vähennysten tai vastaavien aikaa vievien asioiden parissa. Tähän kaikkeen on kuitenkin ratkaisu! UKKO.fi hoitaa koko taloushallinnon puolestasi, jolloin sinä voit keskittyä siihen mitä oikeasti osaat.

Toiminimiyrittäjyys kauneusalalla

Me tunnemme kauneudenhoitoalan ja pienyrittäjän tarpeet. Rekisteröidy palveluun ja perusta ilmainen toiminimi helposti ja nopeasti.

Kevytyrittäjyys kauneusalalla

Jos haluat työskennellä kauneudenhoitoalalla satunnaisesti, voit luottaa apuumme. Rekisteröidy ilmaiseksi ja lähetä ensimmäinen laskusi heti!
UKKO Toiminimi palvelu puhelimen ruuduilla

UKKO Toiminimi -palvelu tekee kirjanpidon ja paperityöt puolestasi

Kauneudenhoitoalan yrittäjänä sinulla on velvollisuus huolehtia yrityksesi kirjanpidosta. Jotta yrittäjyytesi olisi mutkatonta, täytyy sinulla olla järkevät työkalut myös taloudenhallintaan. UKKO Toiminimi -palvelu on suunniteltu toiminimiyrittäjille helppokäyttöiseksi.

 • Palveluun kuuluu rajaton laskutusohjelma ja kirjanpitopalvelu ilman tositerajoituksia.
 • Palvelussa lähetetyt ja vastaanotetut laskut siirtyvät automaattisesti kirjanpitoon.
 • Lisäät kuitit helposti kuvina kirjanpitoosi – järjestelmä lukee tiedot kuiteista puolestasi.
 • Palveluun sisältyy kaikki ominaisuudet, mitä toiminimen kirjanpitoon voisi kaivata – saat jopa Zettle-myynnit suoraan kirjanpitoosi.
 • Palvelun kuukausihintaan kuuluu myös alv- ja veroilmoitukset, joista muut palveluntarjoajat ottavat lähes poikkeuksetta lisähintaa!

Tilitoimiston vaihto käy myös helposti. Rekisteröinnin yhteydessä kysymme miten olet aiemmin hoitanut kirjanpitosi. Hoidamme aiemman palvelusi irtisanomisen ja alkusaldojen lisäämisen palveluumme. Mikäli olet hoitanut kirjanpitoasi itse tai se on jäänyt kuluvalta vuodelta tekemättä, voimme hoitaa sen kuntoon rästikirjanpitona hintaan 50€/kk. Keskity asiakastyöhösi ja markkinointiin, me hoidamme talousasiat puolestasi kuntoon.

Reilu kuukausihinta ilman yllätyksiä

Edullinen kuukausihinta sisältää toiminimen kirjanpidon, laskutuksen, viranomaisilmoitukset ja muita näppäriä ominaisuuksia, jotka helpottavat laskutusta, tositteiden lisäystä ja taloutesi seurantaa. Kuukausihinta määräytyy yrityksesi kertyneen liikevaihdon mukaan. Mikäli siis yrityksesi liikevaihto on koko yrityksen historian ajalta 6 000 euroa, maksat tällöin 44 euron kuukausihintaa siihen asti, että liikevaihto saavuttaa 10 000 euron rajapyykin.

30 päivän kokeilujakso

Voit kokeilla toiminimiyrittäjyyttä 30 päivää maksutta ja todeta itse kuinka paljon helpompaa kirjanpidon hoito on palvelumme kautta. Ensimmäiset 30 päivää ovat siis ilmaisia riippumatta siitä kuinka monta laskua luot tai kuinka suuri liikevaihtosi on.

Paljon laskuttaville edullinen määräaikainen sopimus

Mikäli liikevaihtosi on jo ylittänyt 50 000 euron rajan, voit ottaa edullisen 12 kuukauden määräaikaisen sopimuksen käyttöösi, jolloin säästät 228 euroa ja maksat palvelun käytöstä vain 69 € + alv/kk. Sopimuksen saat käyttöösi helposti palvelun asetuksista.

Tutustu hinnastoon tästä!

Säästä aikaa ja rahaa

Keskity osaamiseesi ja anna meidän hoitaa byrokratia puolestasi.

Aloita kevytyrittäjyys jo tänään

Kevytyrittäjänä teet töitä joustavasti ja voit keskittyä ydinosaamiseesi. Aloita Y-tunnuksella tai ilman!