Looking for courier specific details?

Rakennusala ja kevytyrittäjyys

Kevytyrittäjyys on helpoin ja nopein tapa laskuttaa rakennustöistä!
Valttikortti, vakuutukset ja tilaajavastuu hoituu!

Hei! Huomaathan, että emme jatka Internet Explorer -selaimen tukemista rekisteröitymisessä mm. tietoturvasyiden takia. Suosittelemme, että otat käyttöösi jonkun muun selaimen (esim. Microsoft Edge, Chrome, tai Firefox).

Oletko rakennusalan ammattilainen? Kokeile kevytyrittäjyyttä!

Pyysikö tutun tuttusi taas sinulta palvelusta? Ymmärtäähän sen – taitosi ovat korvaamattomat! Älä kuitenkaan tee pimeitä keikkoja, vaan anna UKKO.fi:n hoitaa byrokratia puolestasi.

Kevytyrittäjänä et tarvitse omaa yritystä, vaan voit laskuttaa yksityishenkilönä. Me hoidamme puolestasi verot, vakuutukset, lakisääteiset ilmoitukset ja muut paperityöt.

  • Et tarvitse omaa y-tunnusta, eikä sinun tarvitse hakeutua ennakko- eikä arvonlisäverorekisteriin
  • Päätät itse, milloin työsi teet, kenelle teet ja mihin hintaan
  • Saat rahat palkkana tilillesi
  • Et ole kirjanpitovelvollinen
  • Ei sitoumuksia – voit aloittaa jo tänään ja lopettaa milloin tahansa

Palvelumme käytön aloittaminen on ilmaista, ja maksat 5% palvelumaksua vain palkan nostamisen yhteydessä. Käy tutustumassa hinnastoomme.

Kuulostaako hyvältä? Hienoa, selaa alaspäin ja lue lisää!

Aloita kevytyrittäjänä jo tänään

Laskuta rakennustyöt ilman omaa yritystä. Vaikka jo tänään!

Laske suuntaa-antava arvio paljonko saat tilillesi laskutussummasta

Laskutettava summa (alv 0%)

Veroprosentti

%

Kun laskutat € (alv 0%), saat tilillesi heti:

Kulut ja verot:

Palvelumaksu ( %):

UKKO Turva ( %):

Ennakonpidätys ( %):


Huom: Tämä laskuri on suuntaa-antava. Lopulliseen nettosumman määrään vaikuttavat mm. ikäsi ja ammattisi.
Voit myös kokeilla laajempaa tulolaskuriamme tai saada tarkan laskelman rekisteröitymällä UKKO.fi-palveluun.

Aloita ilman Y-tunnusta

Vakuutukset kunnossa?

Kyllä vain!

UKKO.fi-palvelumaksuun sisältyy UKKO-turva, johon kuuluu tapaturmavakuutus ja vastuuvakuutus (joka sisältää muun muassa konsulttivakuutuksen). Vakuutukset astuvat voimaan heti palveluun rekisteröitymisen yhteydessä.

UKKO vastuuvakuutus kattaa vahingot 2 miljoonaan euroon saakka vakuutusehtojen mukaisesti niin, että käyttäjälle jää omavastuu ja korvauksen ALV-osuus. Vastuuvakuutuksen omavastuu on 1000 euroa.

Entäs valttikortti?

Onnistuu!

Saat tilattua Vastuu Groupin valttikortin kauttamme. Valttikortin tilaukseen kuuluu henkilökortti, jossa on yksilöivä viivakoodi ja sirukortti. Valttikorttitilaus maksaa 55 euroa, jonka laskutamme sinulta tilauksen jälkeen.

Lisätietoja: Valttikortin tilaaminen.

Mites tilaajavastuuasiat?

Hoituu kevytyrittäjänäkin!

Tilaajavastuulain mukaan kevytyrittäjän tulee toimittaa toimeksiantajalle tieto, että veroasiat on hoidettu. Tämän voi toimittaa esimerkiksi sähköpostitse. Sähköpostissa voit myös kertoa ettei sinulla ole Y-tunnusta, eikä siksi verorekisterimerkintöjä tai kaupparekisteriotetta ole saatavilla. Lisätietoja täältä: UKKO.fi ja tilaajavastuulaki.

Kevytyrittäjyys sopii loistavasti rakennusalan toimijoille

Rakennusala kaipaa talouden kasvaessa yhä enemmän osaavia ammattilaisia töihin. Vaikka digitalisaatio muuttaa tätäkin perinteistä alaa, on vielä paljon tehtäviä, joita tekemään tarvitaan päteviä ja taitavia osaajia. Ennusteiden mukaan rakennusalalle avautuukin tulevaisuudessa noin 80 000 työpaikkaa.

Rakennusalalla tehdään paljon töitä alihankintoina – perinteinen työsuhde ei aina olekaan se ainut vaihtoehto työllistyä. Toisaalta yrittäjyys perinteisessä muodossaan vaatii kuitenkin usein paitsi aikaa, myös kiinnostusta papereiden pyörittelyä kohtaan. Jos oman yrityksen perustaminen laskuttamista varten ei houkuta tai ei ole mahdollista, voi kevytyrittäjyys olla sopiva vaihtoehto.

Kevytyrittäjänä lähetät laskun työstäsi, mutta palkanmaksun ja laskutukseen liittyvän byrokratian varmistaa ja hoitaa laskutuspalvelu. Sinulle jää näin enemmän aikaa itse työn tekemiseen.

Rakennusala koostuu eri asiantuntijaosaamisesta ja toimeen tarttuvia käsipareja tarvitaan niin kirvesmiehen, muurarin kuin vaikka elementtiasentajan rooliin. UKKO.fi on Suomen suurin ja tunnetuin laskutuspalvelu ja kauttamme laskuttaa jo tuhansia rakennusalan ammattilaisia.

Laskuta työsuoritteesi suoraan tilillesi – ilman omaa yritystä!

Rekisteröidy tästä

1. Tee työt2. Luo lasku3. Saa palkkaa

Näin helppoa se kevytyrittäjänä on! Me huolehdimme verot, vakuutukset ja paperityöt. Sinä teet sitä minkä osaat parhaiten.
Aloita kevytyrittäjänä nyt!

Yli 170 000 rekisteröitynyttä käyttäjää luottaa UKKO.fi palveluun.


Yhteistyössä:

Rakennusala – millainen se on, kuinka töihin pääsee?

Rakennusala, eli rakentaminen ja rakennustuoteteollisuus, työllistää yhteensä suunnilleen 250 000 henkilöä. Rakennusala pitää sisällään lukuisia eri ammatteja; näitä ovat muun muassa rakennusmies, kirvesmies, mittamies, elementtiasentaja, muurari, maalari, laatoittaja, sähköasentaja, maarakentaja ja LVI-asentaja.

Vaikka monessa työnimikkeessä onkin vanhastaan mies-pääte, työskentelee ammateissa nykyisin paljon naisiakin.

Se, millaisia rakennusalan työt ovat, riippuu hyvin paljon ammatista. Olennaista kaikissa näissä ammateissa on olla oma-aloitteinen, tunnollinen, joustava ja työnjäljestä tinkimätön. Hyvä fyysinen kunto on rakennusalan tekijällä myös keskeistä.

Monissa näissä töissä pääsee työskentelemään niin tiimissä kuin itsenäisesti, joten valmiuksia on oltava kumpaankin; hyvät yhteistyötaidot ovat tärkeitä.

Missä rakennusalaa voi opiskella?

Rakennusalan opintoja löytyy niin ammattikouluista kuin ammattikorkeakouluista useilta eri paikkakunnilta. Rakennusalan perustutkintoa opiskeleva voi valita, haluaako hän kivialan koulutusohjelmaan, maarakennuksen koulutusohjelmaan, maarakennuskoneenkuljetuksen koulutusohjelmaan vai talonrakennuksen koulutusohjelmaan.

Ammattikorkeakouluissa rakennusalaa voi opiskella niin alemmissa kuin ylemmissä AMK-tutkinnoissa. Opinnot kestävät suunnilleen neljä vuotta, ja tutkinnon suorittaneiden nimike on insinööri.

Työllistyminen rakennusalalla

Suomessa rakennetaan paljon ja rakennusteollisuus työllistää yhteensä noin 250 000 henkilöä. Näistä jopa kaksi kolmasosaa työllistyy joko vuokratyöntekijänä tai aliurakoitsijana.

Koska ala on myös hyvin suhdanneherkkä, vaihtelee työllisyys suhtanteiden mukaan. Rakennusalan tekijöiden työympäristöt voivat muuttua paljonkin rakennettavan kohteen mukaan, ja työ saattaa sisältää myös matkustelua.

Alalla toimii myös valtavasti pienyrityksiä. Moni rakennusalan ammattilainen voi toimia myös itsenäisenä yrittäjänä; tällöin hänen on mahdollista osaamistaan useille eri tahoille ja päättää asiakkaistaan itse.

Mietitkö itsesityöllistäjänä oman työsi hinnoittelua? Tutustu alasi palkkasuosituksiin ja käytä apunasi myös palkkalaskuriamme! Löydät sen täältä.

Entä jos ansaitsisitkin työstäsi rakennusalan kevytyrittäjänä?

Oman toiminimen tai yrityksen kautta toimiminen ei siis ole rakennusalalla ollenkaan tavatonta, mutta monelle se ei kuitenkaan ole varsinainen intohimon kohde.

Siksi on tervetullutta vaihtelua pystyä ottamaan töitä vastaan itsenäisellä otteella, kuitenkaan omaa työaikaansa paperitöille menettämättä.

Työllistä itsesi rakennusalan kevytyrittäjänä!

Kevytyrittäjyys on vaivaton tapa laskuttaa työsuoritteestasi ja laskun maksaminen on helppoa myös asiakkaallesi. Molemmille osapuolille on siis erittäin yksinkertaista, kun tarjoat työpanostasi laskua vastaan.

Kevytyrittäjänä sinun ei tarvitse huolehtia byrokratiasta ja viranomaismaksuista, vaan UKKO.fi tekee sen puolestasi. Työnantajasi taas ei tarvitse ottaa palkanmaksuun liittyviä velvollisuuksia, kuten verojen tilitystä omalle kontolleen.

UKKO.fi-laskutuspalvelun avulla voit laskuttaa samaan tapaan kuin yrittäjä, mutta saat rahat suoraan palkkana tilillesi.

Laskuta rakennustyösi nyt Kevytyrittäjänä!

Aloita rakennusalan kevytyrittäjänä!

Se on helppoa ja nopeaa. Rekisteröityminen ei sido, eikä velvoita mihinkään. Voit rauhassa tutustua palveluun. Tee hyvä päätös: