Toiminimiyrittäjyys

– Kun kevytyrittäjyys ei ole mahdollista

Toiminimi – väylä toteuttaa haaveet

Kevytyrittäminen on hyvä tapa testata oman idean toimivuutta. Se ei kuitenkaan sovellu kaikille toimialoille ja -tavoille, esimerkiksi luvanvaraisissa töissä vaaditaan y-tunnus. Tällöin toiminimiyrittäminen astuu kuvaan, sillä se antaa sinulle mahdollisuuden tehdä sitä mitä haluat. Toiminimiyrittäjänä pääset myös hyötymään alarajahuojennuksesta sekä yrittäjävähennyksestä. Tämä siis tarkoittaa sitä, että sinulle jää enemmän rahaa toiminnastasi.

Tarjoamme turvallisen ja helpon tavan sinulle tehdä sitä mitä haluat. Toiminimen perustaminen käy nopeasti ja helposti UKKO Toiminimiyrittäjyyden kautta, rekisteröinti kestää vain muutaman minuutin ja saat y-tunnuksen heti kauttamme ilmaiseksi. Kirjanpito ja muu byrokratia hoituu samalla kauttamme, joten sinä voit keskittyä asiakkaiden hankintaan ja työn tekemiseen. Olemme turvanasi liiketoimintasi perustamisessa ja kasvattamisessa sekä aina kun sinulla on kysymyksiä talousasioihin tai palveluumme liittyen.

Uutena yrittäjänä voit myös hakea starttirahaa yrityksen toiminnan tukemiseen mikäli yritystoiminta on päätoimista. Lisätietoa löydät aiemmin julkaisemastamme Starttirahasta apua uudelle yrittäjälle -artikkelista. Starttirahahakemus on hyvä tehdä ennen yrityksen toiminnan aloittamista.

Toiminimi - nainen istuu lattialla ja miettii

Miksi ryhtyä toiminimiyrittäjäksi?

 • Olet oikeutettu yrittäjävähennykseen, joka on 5% tuloistasi
 • Sinulla on oikeus vähentää verotuksessa kaikki liiketoimintaasi liittyvät kulut, kuten vaikkapa työkone tai puhelin
 • Pääset hyötymään arvonlisäveron alarajahuojennuksesta; riippuen liikevaihdostasi, saat maksamasi alvin kokonaan tai osittain takaisin
 • Sinun ei tarvitse maksaa työnantajamaksuja laskutuksestasi eikä sinulta veloiteta palvelumaksua laskutuksesta
 • Osa toimialoista ja töistä vaatii tekijältään y-tunnuksen
 • Mahdollisuus hakea starttirahaa

UKKO Toiminimiyrittäjyyden kanssa pääset keskittymään ydinosaamiseesi

Tiedämme, että moni vieroksuu yrittäjäksi ryhtymistä paperitöiden vuoksi. Juuri siksi tarjoamme helppoa yrittäjyyttä palvelumme kautta. Me UKKO Toiminimiyrittäjyydessä hoidamme yrityksen perustamisen puolestasi ja tarjoamme käyttöösi kaikki tärkeimmät taloushallinnon palvelut, kuten kirjanpidon, ALV- ja veroilmoitukset, sekä laskujen lähettämisen, vastaanottamisen ja arkistoinnin. Palvelumme on hinnoittelultaan erittäin huokea kun liiketoimintasi on pientä. Kalleimmillaankin palvelu maksaa vain 60 euroa + alv kuukaudessa. Lisäksi tarjoamme UKKO.fi asiakkaille, jotka eivät voi toimia kevytyrittäjinä, 10% alennuksen palvelun kuukausimaksusta. Voit lisätä UKKOFI alennuskoodin järjestelmään rekisteröinnin jälkeen palvelun asetukset -sivulta.

UKKO Toiminimiyrittäjyys

 • Ei avausmaksuja tai muita ylimääräisiä kuluja
 • Maksat palvelusta vain liikevaihdon mukaan
 • Laskujen kätevä ja rajaton lähettäminen, vastaanottaminen ja arkistointi
 • Helppokäyttöinen asiakas- ja tuoterekisteri
 • Automatisoitu kirjanpito tehostaa työtäsi
 • Taloushallintomme tarkistaa kaikki järjestelmään lisäämäsi kuitit
 • Teemme ALV- ja veroilmoitukset
 • Haemme sinulle arvonlisäveron alarajahuojennuksen
 • Saat kauttamme ilmaisen y-tunnuksen heti käyttöösi
 • Zettle maksut suoraa kirjanpitoosi
 • Ajopäiväkirja käytössäsi
 • Tarvittaessa saat henkilökohtaista opastusta asiakaspalvelustamme

Valmiina yrittäjyyteen?

Perusta toiminimi ja ota käyttöösi kaikki tarvitsemasi palvelut!
Aloita toiminimiyrittäjyys jo tänään!Aloita jo tänään!

Toiminimiyrittäjyys lyhyesti

Toiminimiyrittäjä eli yksityinen elinkeinoharjoittaja on varsinaisista yritysmuodoista byrokratian kannalta helpoin ratkaisu. Tietyillä aloilla toimiessa myös vaaditaan y-tunnus, eikä niin kutsuttu kevytyrittäjyys ole mahdollista. Näissä tapauksissa toiminimen perustaminen on oivallinen ja helppo ratkaisu harjoittaa toimintaa. Toiminimi sopii erityisen hyvin pienimuotoiseen yritystoimintaan etkä tarvitse erillisiä perustamisasiakirjoja, tai pääomaa yrityksen toiminnan aloittamiseen. Toimit itse yrityksen puolesta, eli et tarvitse yritykselle myöskään erillistä hallintoa. Kun alat toiminimiyrittäjäksi, lasketaan käytännössä henkilökohtainen taloutesi mukaan toiminimiyrityksen talouteen. Verotus on samankaltainen kuin yksityishenkilön verotus.

Toiminimiyrittäjyys nainen istuu koneen edessä

Miten pääset alkuun helposti ja edullisesti? Seuraa näitä ohjeita

 • Perusta toiminimi. UKKO Toiminimiyrittäjyys -palvelun rekisteröitymisen yhteydessä perustat toiminimen helposti ja nopeasti. Sinun tarvitse täyttää lomakkeeseen vain perustiedot, kuten nimi, osoite ja henkilötunnus, sekä valita perustettavan yrityksen toimiala. Tunnistaudu verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, ja voit aloittaa palvelun käytön. Toiminimen perustaminen kauttamme on täysin ilmaista ja saat y-tunnuksen heti käyttöösi.
 • Tee työt ja lähetä lasku. Luot laskut myös kätevästi puhelimellasi. Rajaton laskutus kuuluu kuukausihintaan.
 • Vastaanota ostolaskut ja lisää ostokuitit palveluun. Me pidämme huolen, että kaikki menee oikein. UKKO Toiminimiyrittäjyys tekee myös ALV- sekä veroilmoitukset puolestasi ja lähettää ne Verottajalle

Tämän vaivattomammaksi oman työpanoksen myyminen ei voisi enää muuttua. Saat kaikki tarvitsemasi palvelut saman katon alta edulliseen kuukausihintaan. Olet itsenäinen, riippumaton yrittäjä. Päätät itse yritystoimintasi sisällöstä, voit keskittyä työsi tekemiseen täydellä teholla ja nauttia työsi tuloksista ilman, että sinun tarvitsee vaivata päätäsi kuittien ja laskujen arkistoinnilla.

UKKO Toiminimiyrittäjyys -palvelun käytössä ei ole toimialakohtaisia rajoitteita eivätkä palvelun kustannukset kohoa yli 60 euron +alv kuukausihintaa korkeammiksi, vaikka liiketoimintasi jatkaisikin kasvamistaan.

1. Avaa lomake2. Täytä tiedot3. Saat heti y-tunnuksen

Perusta toiminimi ilmaiseksiPerusta toiminimi

Mitä tehdä kun yritys on perustettu?

Toiminimiyrittäjänä sinulla on velvollisuus huolehtia yrityksesi kirjanpidosta. Jotta yrittäjyytesi olisi mutkatonta, täytyy sinulla olla järkevät työkalut myös taloudenhallintaan. UKKO Toiminimiyrittäjyys on suunniteltu erityisesti toiminimiyrittäjille ja tehty mahdollisimman helppokäyttöiseksi. Palvelu kokoaa samaan ohjelmaan laskutuksen ja kirjanpidon. Palvelussa lähetetyt ja vastaanotetut laskut siirtyvät automaattisesti kirjanpitoon ja sinun tehtäväksi jää kuittien kuvaaminen ja lataamanin järjestelmään joko puhelimella tai tietokoneella. Näin kirjanpitosi on aina ajan tasalla ja kuitit ovat tallessa digitaalisessa kuittivarastossa.

UKKO Toiminimiyrittäjyyden hinnoittelu perustuu kertyneeseen liikevaihtoon, alkaen 0€/ kuukausi ja päättyen maksimissaan 60 € +alv/kuukausi. Lisätietoa hinnoittelusta löydät Hinnasto -sivultamme.

Liikevaihdosta riippumatta, palveluun sisältyy kaikki ominaisuudet, mitä toiminimen kirjanpitoon tarvitset. Palvelun kuukausihintaan kuuluu myös alv- ja veroilmoitukset, mistä muut palveluntarjoajat ottavat lähes poikkeuksetta lisähintaa!

UKKOPro työpöytä

Toiminimi helposti kauttamme

Meidän kauttamme saat toiminimen täysin ilmaiseksi
Perusta toiminimi nyt!Perusta toiminimi!