Toiminimiyrittäjyys

– Kun kevytyrittäjyys ei ole mahdollista

Perusta toiminimi ilmaiseksi

Toiminimi – tee töitä aloilla, joilla kevytyrittäjyys ei ole mahdollista

Kevytyrittäminen on hyvä tapa testata oman idean toimivuutta. Se ei kuitenkaan sovellu kaikille toimialoille ja -tavoille, esimerkiksi luvanvaraisissa töissä vaaditaan yleensä y-tunnus. Tällöin toiminimiyrittäminen astuu kuvaan, sillä se antaa sinulle mahdollisuuden työskennellä näillä aloilla. Toiminimiyrittäjänä pääset myös hyötymään alarajahuojennuksesta sekä yrittäjävähennyksestä. Tämä siis tarkoittaa sitä, että sinulle jää enemmän rahaa toiminnastasi.

UKKO Toiminimiyrittäjyys tarjoaa turvallisen ja helpon tavan sinulle tehdä sitä mitä haluat. Toiminimen perustaminen käy nopeasti ja helposti UKKO-palvelun kautta, rekisteröinti kestää vain muutaman minuutin ja saat y-tunnuksen heti kauttamme ilmaiseksi. Kirjanpito ja muu byrokratia hoituu samalla palvelussamme, joten sinä voit keskittyä asiakkaiden hankintaan ja työn tekemiseen. Olemme turvanasi liiketoimintasi perustamisessa ja kasvattamisessa sekä aina kun sinulla on kysymyksiä talousasioihin tai palveluumme liittyen.

Toiminimi - nainen istuu lattialla ja miettii

Miksi ryhtyä toiminimiyrittäjäksi?

 • Olet oikeutettu yrittäjävähennykseen, joka on 5% tuloistasi
 • Sinulla on oikeus vähentää verotuksessa kaikki liiketoimintaasi liittyvät kulut, kuten vaikkapa työkone tai puhelin
 • Pääset hyötymään arvonlisäveron alarajahuojennuksesta; riippuen liikevaihdostasi, saat maksamasi alvin kokonaan tai osittain takaisin
 • Sinun ei tarvitse maksaa työnantajamaksuja laskutuksestasi ja saat lähettää kuukausihinnalla rajattoman määrän laskuja
 • Osa toimialoista ja töistä vaatii tekijältään y-tunnuksen
 • Mahdollisuus hakea starttirahaa
Perusta toiminimi kauttamme!

UKKO Toiminimiyrittäjyyden kanssa pääset keskittymään ydinosaamiseesi

Tiedämme, että moni vieroksuu toiminimiyrittäjäksi ryhtymistä paperitöiden vuoksi. Juuri siksi tarjoamme helppoa yrittäjyyttä palvelumme kautta. Me UKKO Toiminimiyrittäjyydessä hoidamme yrityksen perustamisen puolestasi ja tarjoamme käyttöösi kaikki tärkeimmät taloushallinnon palvelut, kuten kirjanpidon, ALV- ja veroilmoitukset, sekä laskujen lähettämisen, vastaanottamisen ja arkistoinnin. Palvelumme on hinnoittelultaan aloittavaa yrittäjää tukeva: maksat palvelusta vasta kun saat ensimmäisen maksun asiakkaaltasi!

Lisäksi tarjoamme UKKO Kevytyrittäjyys asiakkaille, jotka eivät voi toimia kevytyrittäjinä, 10% alennuksen palvelun kuukausimaksusta. Voit lisätä UKKOFI alennuskoodin järjestelmään rekisteröinnin jälkeen palvelun asetukset-sivulta. Koodi on voimassa 12 kuukautta sen lunastamisesta.

UKKO Toiminimiyrittäjyys

 • Ei avausmaksuja tai muita ylimääräisiä kuluja
 • Saat ilmaisen y-tunnuksen heti käyttöösi
 • Maksat palvelusta vain liikevaihdon mukaan
 • Laskujen kätevä ja rajaton lähettäminen, vastaanottaminen ja arkistointi
 • Helppokäyttöinen asiakas- ja tuoterekisteri
 • Automatisoitu kirjanpito tehostaa työtäsi
 • Taloushallintomme tarkistaa kaikki järjestelmään lisäämäsi kuitit
 • Teemme ALV- ja veroilmoitukset
 • Haemme sinulle arvonlisäveron alarajahuojennuksen
 • Zettle maksut suoraa kirjanpitoosi
 • Ajopäiväkirja käytössäsi
 • Tarvittaessa saat henkilökohtaista opastusta asiakaspalvelustamme

Valmiina yrittäjyyteen?

Perusta toiminimi ja ota käyttöösi kaikki tarvitsemasi palvelut!

Toiminimiyrittäjyys lyhyesti

Toiminimiyrittäjä eli yksityinen elinkeinoharjoittaja on varsinaisista yritysmuodoista byrokratian kannalta helpoin ratkaisu. Tietyillä aloilla toimiessa myös vaaditaan y-tunnus, eikä niin kutsuttu kevytyrittäjyys ole mahdollista. Näissä tapauksissa toiminimen perustaminen on oivallinen ja helppo ratkaisu harjoittaa toimintaa. Toiminimi sopii erityisen hyvin pienimuotoiseen yritystoimintaan etkä tarvitse erillisiä perustamisasiakirjoja, tai pääomaa yrityksen toiminnan aloittamiseen. Toimit itse yrityksen puolesta, eli et tarvitse yritykselle myöskään erillistä hallintoa. Kun alat toiminimiyrittäjäksi, lasketaan käytännössä henkilökohtainen taloutesi mukaan toiminimiyrityksen talouteen. Verotus on samankaltainen kuin yksityishenkilön verotus.

Toiminimiyrittäjyys nainen istuu koneen edessä

Miten pääset alkuun helposti ja edullisesti? Seuraa näitä ohjeita

 • Perusta toiminimi. UKKO Toiminimiyrittäjyys -palvelun rekisteröitymisen yhteydessä perustat toiminimen helposti ja nopeasti. Sinun tarvitse täyttää lomakkeeseen vain perustiedot, kuten nimi, osoite ja henkilötunnus, sekä valita perustettavan yrityksen toimiala. Tunnistaudu verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, ja voit aloittaa palvelun käytön. Toiminimen perustaminen kauttamme on täysin ilmaista ja saat y-tunnuksen heti käyttöösi.
 • Tee työt ja lähetä lasku. Luot laskut myös kätevästi puhelimellasi. Rajaton laskutus kuuluu kuukausihintaan.
 • Vastaanota ostolaskut ja lisää ostokuitit palveluun. Me pidämme huolen, että kaikki menee oikein. UKKO Toiminimiyrittäjyys tekee myös ALV- sekä veroilmoitukset puolestasi ja lähettää ne Verottajalle

Tämän vaivattomammaksi oman työpanoksen myyminen ei voisi enää muuttua. Saat kaikki tarvitsemasi palvelut saman katon alta edulliseen kuukausihintaan. Olet itsenäinen, riippumaton yrittäjä. Päätät itse yritystoimintasi sisällöstä, voit keskittyä työsi tekemiseen täydellä teholla ja nauttia työsi tuloksista ilman, että sinun tarvitsee vaivata päätäsi kuittien ja laskujen arkistoinnilla.

Mikäli toimit luvanvaraisella toimialalla, muista hommata tarvittavat luvat kuntoon sekä tarvittaessa ilmoittautua Kaupparekisteriin. Kaupparekisteriin voi ilmoittautua myös y-tunnuksen saannin jälkeen YTJ:n kautta tekemällä muutosilmoituksen.

UKKO Toiminimiyrittäjyys -palvelun käytössä ei ole toimialakohtaisia rajoitteita eivätkä palvelun kustannukset kohoa yli 80 euron + alv kuukausihintaa korkeammiksi, vaikka liiketoimintasi jatkaisikin kasvamistaan.

Reilu kuukausihinta ilman yllätyksiä

Kiinteä kuukausihinta sisältää toiminimen kirjanpidon, laskutuksen, viranomaisilmoitukset ja muita näppäriä ominaisuuksia, jotka helpottavat laskutusta, tositteiden lisäystä ja taloutesi seurantaa.

Aloittava yrittäjä: maksat palvelusta vasta kun saat ensimmäisen maksun asiakkaaltasi

Haluamme hinnoittelumme tukevan aloittavia pienyrittäjiä. Uutena yrittäjänä maksat palvelusta vasta kun saat ensimmäisen maksun asiakkaaltasi, tapahtui se sitten kahden tai neljän kuukauden päästä. Me haluamme kannustaa yrittäjiä ja olemme siksi tehneet alkutaipaleen mahdollisimman helpoksi yrittäjille.

30 päivän ilmainen kokeilu kaikille

Kokeile palveluamme 30 päivää maksutta. Totea itse kuinka helposti asioita voidaan tehdä kun pienyrittäjä on ollut palvelun suunnittelun keskiössä.

Mitä tehdä kun yritys on perustettu?

Toiminimiyrittäjänä sinulla on velvollisuus huolehtia yrityksesi kirjanpidosta. Jotta yrittäjyytesi olisi mutkatonta, täytyy sinulla olla järkevät työkalut myös taloudenhallintaan. UKKO Toiminimiyrittäjyys on suunniteltu erityisesti toiminimiyrittäjille ja tehty mahdollisimman helppokäyttöiseksi. Palvelu kokoaa samaan ohjelmaan laskutuksen ja kirjanpidon. Palvelussa lähetetyt ja vastaanotetut laskut siirtyvät automaattisesti kirjanpitoon ja sinun tehtäväksi jää kuittien kuvaaminen ja lisääminen järjestelmään joko puhelimella tai tietokoneella. Näin kirjanpitosi on aina ajan tasalla ja kuitit ovat tallessa digitaalisessa kuittivarastossa.

Liikevaihdosta riippumatta, palveluun sisältyy kaikki ominaisuudet, mitä toiminimen kirjanpitoon tarvitset. Palvelun kuukausihintaan kuuluu myös alv- ja veroilmoitukset, mistä muut palveluntarjoajat ottavat lähes poikkeuksetta lisähintaa!

UKKOPro työpöytä

Toiminimi helposti kauttamme

Meidän kauttamme saat toiminimen täysin ilmaiseksi. Kokeile palvelua veloituksetta 30 päivän ajan!