Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Näin lähdin yrittäjäksi

Teemu-Laulajainen

Teemu Laulajainen, 39, oli miettinyt yrityksen perustamista jo aiemmin, mutta vaihtoehtoja mietittäessä Teemu halusi kuitenkin vielä hankkia itselleen enemmän kokemusta ja valmiita asiakkaita ennen virallista yrittäjyyttä.

Teemu oli myös käynyt aiemmin yrittäjyyskurssin ja hän päätti myös hankkia itselleen valokuvaukseen liittyvän tutkinnon. Teemu on kevään aikana saamassa Turun aikuiskoulutuskeskuksesta valokuvaajan ammattitutkinnon, joten valmiudet yrittäjyydelle olivat Teemulla hyvin hallussa.

Miten kaikki alkoi?

Ennen yrittäjäksi lähtemistä Teemu Laulajainen laskutti omia töitään laskutuspalveluiden kautta, viimeisimpänä UKKO.fi:n kautta. "Laskutuspalveluissa on se hyvä puoli, että se ei poissulje starttirahan myöntämistä. Laskutuspalveluiden avulla voi helposti myös testata omaa liikeideaansa ilman sen suurempia prosesseja.", Teemu mainitsee.

Syksyllä Teemu tunsi hetken olevan oikea ja hän päätti hakea starttirahaa ja se hänelle myös onneksi myönnettiin. Starttiraha tuo taloudellisesti paljon turvaa yrittäjyyden alkuvaiheessa. Starttirahan turvin Teemu sai vapauden valokuvaustyölle. Lokakuussa Teemu hankki itselleen toiminimen ja siitä koko homma lähti käyntiin.

Mitä Teemulle kuuluu nyt?

Asiakkaiden hankinta on yrittäjälle aina erittäin tärkeätä. Teemu on onnistunut löytämään itselleen hyvin asiakkaita niin yksityisistä henkilöistä kuin yrityspuoleltakin. Toki asiakkaita ei voi olla koskaan liikaa, mutta yrittäjyys on kuitenkin lähtenyt Teemulla mukavasti käyntiin.

Yrittäjyys on täynnä erilaisia termejä, jotka olisi hyvä tietää. Erilaisten lomakkeiden kanssa voi sormi mennä suuhun. Tämän saman asian myös Teemu huomasi. "Alussa termit ja eri papereiden täyttäminen tuntui välillä todella raskaalta, mutta sain apua verotoimistosta, te-toimistosta ja Prizztech Oy:n aloittavien yrittäjien palvelukeskus Enteristä."

Loppuvuosi on valokuvausalalla hieman hiljaisempaa, joten Teemu on käyttänyt vapaan ajan hyödyksi ja hionut omia taitojaan vielä paremmiksi. Myös kalustoa on päivitelty loppuvuoden aikana.

Teemun terveiset yrittäjyyttä suunnitteleville

Yrittäjyyttä suunnitteleville Teemu haluaa sanoa, että kiirettä yrittäjyyden aloittamiselle ei kannata pitää. "Omia taitoja kannattaa harjoitella, jotta ne vastaavat asiakkaiden tarpeita. Omien taitojen kehittäminen kannattaa aina pitää mielessä. Asiakas maksaa kuitenkin laskusi, joten tämä kannattaa pitää mielessä.", Teemu muistuttaa kaikkia yrittäjyyttä pohtivia.

"Homma voi mennä nopeasti enemmän yrittämiseksi kuin tekemiseksi, jos yrittäjäksi lähtee liian nopeasti. Voit testata ensin laskutuspalveluiden kautta, miten hommat lähtee rullaamaan."

Tässä vielä tarkemmat tiedot Teemusta, mikäli kiinnostuit hänen valokuvauspalveluistaan.

Teemun yritys on nimeltään T:mi Kuvaus Kangastus
Teemuun voit ottaa yhteyttä puhelimitse numeroon 050 464 9083
Teemun nettisivut ovat www.teemulaulajainen.fi

UKKO.fi onnittelee Teemua hienosta saavutuksesta! Tällä inspiroivalla tarinalla on hyvä aloittaa vuosi 2014, tsemppiä kaikille!

Taneli

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Katariina Valkeinen valmentaa pk-yritykset voittoon markkinoinnin haasteissa!

  Kuvaaja: Soluna Image Vuoden 2021 ensimmäinen viikon kevytyrittäjämme on markkinoinnin moniottelija Katariina Valkeinen. Hänellä on pitkä markkinoinnin työkokemus, jota hän nykyisin hyödyntää konsultoiden pieniä ja keskisuuria yrityksiä. Katariinalla on myös oma Ketterä-niminen palvelu, jonka sivuilla hän jakaa hyödyllisiä vinkkejä markkinointiin. Hän kertoo motivoituvansa siitä, kuinka hän pääsee näkemään työnsä tulokset konkreettisesti: “Nautin, kun sain vaikuttaa myynnin kasvuun ja yrityksen menestykseen!”…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Kuukauden yrittäjämme Terhi Lahti on markkinoinnin monitaituri

  Kuka olet ja mitä teet työksesi? Olen Terhi Lahti, 35-vuotias Kalliossa asuva yksinyrittäjä. Yritykseni Heartive Marketing tarjoaa erilaisia markkinoinnin palveluja. Suurin osa työajastani kuluu tuottaessa sisältöä asiakkaiden sosiaaliseen mediaan ja muihin markkinointikanaviin. Teen myös monipuolisesti muita markkinointitöitä, kuten tuotan markkinointimateriaaleja ja sparrailen asiakkaitani markkinoinnin kokonaisuuden suunnittelussa. Miten päädyit yrittäjäksi? Ajattelin aina ennen, että minusta ei tule koskaan yrittäjää. Mieleen oli…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Aila Aaltonen keikkailee kevytyrittäjänä eläkkeellä: “Suomessa on pulaa projektipäälliköistä IT-alalla”

  Aila Aaltonen päätti jäädä eläkkeelle 58-vuotiaana vuonna 2016. Suomessa oli kuitenkin pulaa projektipäälliköistä IT-alalla, joten pyynnöstä hän aloitti osa-aikatyöt kevytyrittäjänä. Olen Aila Aaltonen, turkulainen ICT-konsultointia tarjoava ammattilainen. ICT hommia olen tehnyt ikäni eli aloitin ohjelmointihommista ja viimeiset vuodet olin pörssiyrityksen tietohallintojohtajana. Harrastan kuntosalilla käyntiä ja pelaan lentopalloa kaksi kertaa viikossa sekä kierrämme ikänaisturnauksissa 2–3 kertaa vuodessa. Asun aivan Turun keskustassa…

  Lue lisää