Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Ei enää verokortteja — UKKO.fi on verottajan rajapinnan suurin yrityskäyttäjä 

yrittaja-iloinen-paperityot

Yli 100 000 kevytyrittäjän arkea helpotettiin entisestään alkuvuodesta, kun UKKO.fi-palvelussa luovuttiin verokorttien lähettämisestä. Tammikuussa tehty muutos tarkoittaa sitä, että UKKO.fi-käyttäjien ei tarvitse enää toimittaa verokorttia erikseen. UKKO.fi on verottajan rajapinnan suurin yrityskäyttäjä.

– Tammikuusta alkaen olemme saaneet käyttäjiemme ennakonpidätystiedot suoraan Verohallinnolta automaattisesti. Tämä tarkoittaa, että meille ei tarvitse enää lähettää verokorttia erikseen. Saamme kaikki ajantasaiset tiedot suoraan Verohallinnolta ja itsenäinen yrittäminen helpottuu entisestään, UKKO.fin toimitusjohtaja Ukko Kumpulainen kertoo.

Ajantasaiset ennakonpidätystiedot näkyvät palvelussa automaattisesti, ja jos haluaa muuttaa tietoja, sen voi tehdä helposti Verohallinnon Omavero-sivuilta ja tiedot päivittyvät UKKO.fi-palveluun seuraavan sisäänkirjautumisen yhteydessä. Muutosta lähdettiin tekemään viime vuoden puolella ja tammikuun aikana rajapinta Verohallinnon Omaveron kanssa on saatu toimimaan niin hyvin, että verokorttia on tarvittu vain muutamissa poikkeustilanteissa enää toimittaa käsin.

Yrittäjyyteen liittyvä byrokratia pelottaa

UKKO.fin tekemässä Suuressa kevytyrittäjäkyselyssä kävi ilmi loppuvuonna, että eniten yrittäjyydessä pelottaa siihen liittyvä byrokratia. Yli tuhannen kevytyrittäjän vastauksista näkyi, että yrittäjyys kiinnostaa, ja siitä haaveillaan, mutta yrittäjyyteen liittyvät paperityöt koetaan hankalina ja omat taidot riittämättöminä.

– Oman osaamisen tai palveluiden myyminen, siihen liittyvät verotus, vakuutukset ja itse sen työn laskutus sekä hinnoittelu ovat monimutkaisia asioita, ja koetaan vaikeiksi, mutta meidän tavoitteenamme on helpottaa yrittäjyyttä ja yrittäjän arkea kaikin mahdollisin keinoin. Kehitämme palveluamme jatkuvasti ja haluamme tarjota kevytrittäjille ja kaikille itsenäisille yrittäjille mahdollisimman helpon tavan tehdä omaa työtään, kun me hoidamme paperityöt ja byrokratian, Kumpulainen perustelee.

Lisätietoja:

Verottaja vastaa – Mikä on VeroAPI? >>

Verottajan VeroAPI-rajapinnasta voi lukea lisää täältä >>

Ukko Kumpulainen, toimitusjohtaja, UKKO.fi, p. 040 8429 985

Leena Honkajuuri, viestintäpäällikkö, UKKO.fi, p. 040 1955 943

UKKO.fi olisi ollut vain yksi baarissa keksitty idea muiden joukossa, jos ei olisi yritetty. Kaikki lähti siitä yksinkertaisesta ajatuksesta, että yrittämisestä pitää tehdä helppoa. Nyt UKKO.fi on saattanut jo nyt yli 100 000 kevytyrittäjää yrittämisen polulle ja lisäksi rinnalle syntynyt toiminimipalvelu, joka auttaa silloin, kun on tarve siirtyä seuraavaan vaiheeseen, eli y-tunnuksellisen yrityksen luomiseen. UKKO.fin oma, kaikille avoin Yrittäjyyskoulu tekee yrittämisestä helppotajuista ja avaa yrittäjyyteen liittyvää tietoa kaikillle toimialasta riippumatta. 

Leena Honkajuuri

Leena on kokenut viestijä, joka innostuu tarinoista ja auttaa itsenäisiä yrittäjiä saamaan äänensä esille. Vapaa-ajalla Leenan löytää hevosten parista tallilta tai juoksulenkiltä ja yöpöydällä on aina vähintään kolme keskeneräistä kirjaa. Leena on UKKO.fin viestintäpäällikkö.

Muita artikkeleita aiheesta UKKO-yhtiot: