Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Ei enää verokortteja — UKKO.fi on verottajan rajapinnan suurin yrityskäyttäjä 

yrittaja-iloinen-paperityot

Yli 100 000 kevytyrittäjän arkea helpotettiin entisestään alkuvuodesta, kun UKKO.fi-palvelussa luovuttiin verokorttien lähettämisestä. Tammikuussa tehty muutos tarkoittaa sitä, että UKKO.fi-käyttäjien ei tarvitse enää toimittaa verokorttia erikseen. UKKO.fi on verottajan rajapinnan suurin yrityskäyttäjä.

– Tammikuusta alkaen olemme saaneet käyttäjiemme ennakonpidätystiedot suoraan Verohallinnolta automaattisesti. Tämä tarkoittaa, että meille ei tarvitse enää lähettää verokorttia erikseen. Saamme kaikki ajantasaiset tiedot suoraan Verohallinnolta ja itsenäinen yrittäminen helpottuu entisestään, UKKO.fin toimitusjohtaja Ukko Kumpulainen kertoo.

Ajantasaiset ennakonpidätystiedot näkyvät palvelussa automaattisesti, ja jos haluaa muuttaa tietoja, sen voi tehdä helposti Verohallinnon Omavero-sivuilta ja tiedot päivittyvät UKKO.fi-palveluun seuraavan sisäänkirjautumisen yhteydessä. Muutosta lähdettiin tekemään viime vuoden puolella ja tammikuun aikana rajapinta Verohallinnon Omaveron kanssa on saatu toimimaan niin hyvin, että verokorttia on tarvittu vain muutamissa poikkeustilanteissa enää toimittaa käsin.

Yrittäjyyteen liittyvä byrokratia pelottaa

UKKO.fin tekemässä Suuressa kevytyrittäjäkyselyssä kävi ilmi loppuvuonna, että eniten yrittäjyydessä pelottaa siihen liittyvä byrokratia. Yli tuhannen kevytyrittäjän vastauksista näkyi, että yrittäjyys kiinnostaa, ja siitä haaveillaan, mutta yrittäjyyteen liittyvät paperityöt koetaan hankalina ja omat taidot riittämättöminä.

– Oman osaamisen tai palveluiden myyminen, siihen liittyvät verotus, vakuutukset ja itse sen työn laskutus sekä hinnoittelu ovat monimutkaisia asioita, ja koetaan vaikeiksi, mutta meidän tavoitteenamme on helpottaa yrittäjyyttä ja yrittäjän arkea kaikin mahdollisin keinoin. Kehitämme palveluamme jatkuvasti ja haluamme tarjota kevytrittäjille ja kaikille itsenäisille yrittäjille mahdollisimman helpon tavan tehdä omaa työtään, kun me hoidamme paperityöt ja byrokratian, Kumpulainen perustelee.

Lisätietoja:

Verottaja vastaa – Mikä on VeroAPI? >>

Verottajan VeroAPI-rajapinnasta voi lukea lisää täältä >>

Ukko Kumpulainen, toimitusjohtaja, UKKO.fi, p. 040 8429 985

Leena Honkajuuri, viestintäpäällikkö, UKKO.fi, p. 040 1955 943

UKKO.fi olisi ollut vain yksi baarissa keksitty idea muiden joukossa, jos ei olisi yritetty. Kaikki lähti siitä yksinkertaisesta ajatuksesta, että yrittämisestä pitää tehdä helppoa. Nyt UKKO.fi on saattanut jo nyt yli 160 000 kevytyrittäjää yrittämisen polulle ja lisäksi rinnalle syntynyt toiminimipalvelu, joka auttaa silloin, kun on tarve siirtyä seuraavaan vaiheeseen, eli y-tunnuksellisen yrityksen luomiseen. UKKO.fin oma, kaikille avoin Yrittäjyyskoulu tekee yrittämisestä helppotajuista ja avaa yrittäjyyteen liittyvää tietoa kaikillle toimialasta riippumatta. 

Leena Honkajuuri

Leena on kokenut viestijä, joka innostuu tarinoista ja auttaa itsenäisiä yrittäjiä saamaan äänensä esille. Vapaa-ajalla Leenan löytää hevosten parista tallilta tai juoksulenkiltä ja yöpöydällä on aina vähintään kolme keskeneräistä kirjaa. Leena on UKKO.fin viestintäpäällikkö.

Muita artikkeleita aiheesta Ajankohtaista:

 • Ajankohtaista UKKO.fi on vastuullinen toimija - näitä eettisiä periaatteita noudatamme

  Laskutusalan pioneeri ja markkinajohtaja UKKO.fi on luotettava toimija ja edelläkävijä myös itsenäiseen yrittäjyyteen liittyvissä vastuullisuus- ja läpinäkyvyyskysymyksissä. UKKO.fi on yrityksen koko kymmenvuotisen toimintansa ajan vahvasti panostanut käyttäjiensä ja samalla kaikkien itsenäisten yrittäjien etujen ajamiseen. Hyvä esimerkki yrityksemme vastuullisuudesta on Uusi työ ry, joka perustettiin UKKO.fin aloitteesta vuonna 2018. Uusi työ ry on kevytyrittäjyyspalveluiden toimialajärjestö sekä itsensätyöllistämisen ja kevytyrittäjyyden edistäjä ja…

  Lue lisää
 • Ajankohtaista Mikä ihmeen kevytyrittäjyys? Miten UKKO.fi toimii?

  Mikä ihmeen kevytyrittäjyys? Onko se jotain leikkiyrittäjyyttä? Onko sitten olemassa raskasyrittäjyyttäkin? Miten UKKO.fi toimii? Törmäämme vastaavanlaisiin kommentteihin päivittäin UKKO.fi:n sosiaalisen median kanavissa. Vaikka olemme aktiivisesti yrittäneet jalkauttaa suomen kieleen kevytyrittäjyys-termiä, ja vaikka kerromme äänekkäästi yrityksemme toiminnasta sekä verkkosivuillamme, somessa että erilaisissa tapahtumissa, on laskutuspalvelun toimintaperiaate monelle vielä vieras. UKKO.fi-laskutuspalvelun käyttäminen on kuitenkin helppoa ja vaivatonta! Päätimmekin nyt kuvata palvelun toiminnan mahdollisimman…

  Lue lisää
 • Ajankohtaista Yrittäjä saa nyt myös tienata - EVAn selvitys paljasti muuttuneet asenteet

  Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA selvitti viime vuonna suomalaisten suhtautumista yrittäjyyteen ja totesi sen muuttuneen myönteisemmäksi verrattuna aiempiin vuosiin. Yrittäjyyden positiivinen vaikutus yhteiskuntaan korostuu nyt vastauksissa aiempaa enemmän. Suomalaiset ovat perinteisesti varovaista kansaa, eikä turhia riskejä ole tapana ottaa. Tämä on ehkä heijastunut myös suhtautumiseen yrittäjyyteen. Yrittäjäksi ryhtyvä joutuu aina heittäytymään, keräämään rohkeutensa ja ottamaan riskin. Varovaisten suomalaisten maltillinen suhtautuminen yrittäjyyteen näkyi…

  Lue lisää