Arvioitu lukuaika: 3 minuuttia

Eliisa Tuisku panostaa timanttisiin somesisältöihin

viikon-kevytyrittaja-eliisa-tuisku

Mä olen Estetiikan Evankelista, Eliisa Tuisku. Olen kuvataiteilija ja tuottaja, eli yhden naisen sisällöntuotantotoimisto!

Silloin kun en tee timanttista tubesisältöä, tuijotan ateljeellani kuivuvaa maalia. Oon pohjalaanen Helsingis, joten mulla ei oo luontaasta nöyryyttä. Muuten mussa ei sitte vikoja ookkaa.

Mitä teet?

Olen toipuva someskeptikko: en uskonut, että minun kannattaa tehdä videosisältöä someen, koska “tiesin”, että siten ei voi tehdä tuloksellista myyntiä.

Kun nyt kuitenkin teen tätä työkseni, se on osoitus siitä, että mä olin väärässä. Siksi tuotankin tänä päivänä inspiroivia videosisältöjä ja somemarkkinointikampanjoita yhteistyökumppaneilleni, jotka uskovat enemmän tuloksiin kuin teorioihin. Todennäköisesti asiakas nimittäin löytyy somesta, ihan niin kuin minä olen löytänyt omani. Se on tarina, joka tekee tulosta.

Teen luovaa työtä ja työni jakautuu kahteen osaan: toimin sekä kuvataiteilijana että sisällöntuottajana.

Teen minimalistisia ja abstrakteja taidemaalauksia, joita myyn yksityisille taiteen keräilijöille ja julkisiin kokoelmiin. Tuotan videomuotoisia somesisältöjä ja toteutan Google Ads -kampanjoita yhteistyökumppaneideni tarpeisiin sekä omissa että asiakkaan kanavissa.

Missioni: Koska on kristallinkirkkaan selvää, että jos myynti sakkaa eikä somesisältö inspiroi, hulluksi tässä tullaan kaikki ennen pitkää. Mun kutsumukseni on ratkaista luovasti, miten tulla Hitaammin Hulluksi!

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Päädyin kevytyrittäjäksi itse asiassa perustamani osakeyhtiön Dr. Zaiuksen toimitusjohtajan paikalta. Olin yksinyrittäjä ja pyöritin firmaani, tein taidetta ja pyöräytettyäni kaksi mukulaa maailmaan, huomasin vuonna 2015, että itkin aamuisin suihkussa liian usein. Aloin lähestyä loppuun palamista.

Ymmärsin siirtyä ajoissa kevytyrittäjäksi ja omaksua hitaan, leppoisamman elämäntyylin.

Nykyään arkeni on yksinkertaista ja tosi hidasta. Elän voimavarojeni mukaan ja teen töitä jaksamisen ja tarpeen mukaan.

Eliisa Tuisku 2

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Herään arkisin kuudelta ja aamutoimien jälkeen pyrin avaamaan kropan joko joogaamalla tai salitreenillä.

Teen keskimäärin neljä–kuusi tuntia töitä päivässä – ne ovat intensiivisiä tunteja, jolloin saan paljon pahaa aikaan.

Toisinaan editoin kuumeisesti kymmenen tuntia putkeen niin, etten malta syödä (flow-tilassa), ja toisinaan koko päivä menee lasten asioita hoitaessa tai yleisessä säätämisessä; päivien sisällöt siis vaihtelevat paljon. Työtehtäviini kuuluu:

 • taidemaalausten tekemistä ateljeella,
 • työt kotitoimistolla,
 • teosten kuljettamista taidelainaamoon / asiakkaalle,
 • videoiden kuvaamista ja editointia,
 • myyntipuheluita ja sähköposteja,
 • sometilien päivittämistä,
 • asiakkaan ja omien somesisältöjen suunnittelua ja valmistelua,
 • jatkuvaa asioiden opiskelua.

On ihanaa oppia koko ajan uutta!

Olen urbaani ”elämäntapaintiaani” ja yrittäjyys – erityisesti kevytyrittäjyys – tarjoaa mulle taloudellisen vaurauden sijaan runsaasti vapaa-aikaa, joka on mulle ehdottomasti paljon arvokkaampaa kuin tavarat tai status.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Luovuus, oma aika, vapaus ja uuden oppiminen. Hienoa on myös se, että saan tinkimättömästi tehdä justiinsa sitä mikä minua itseäni huvittaa, eikä kukaan voi määritellä minun puolesta, mitä, milloin ja missä työni teen.

Opettelen ohjautumaan sisältä käsin työssäni ja elämässäni, ja se on avain onneeni.

Asiakaspalvelutyössä taas toisaalta on vastapainoksi ihana toteuttaa tilaajan toiveita ja tarjota odotukset ylittävää sisältöä. Paras tunnustus asiakkaaltani on se, että he palaavat kerta toisensa jälkeen ostamaan uudelleen. Nämä kaksi ulottuvuutta työssäni luovat tasapainon, jota tavoittelen.

Eliisa Tuisku 3

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Uuden oppiminen ei ole vaikeaa, mutta vanhasta pois oppiminen on. Olen pohjalaisen yrittäjäperheen lapsi ja vaativuus ja ankaruus itseä kohtaan vie elämän- ja työnilon äkkiä, ellen pidä itseäni silmällä.

Opettelen olemaan lempeämpi itseäni kohtaan. Eiks sitä sanota, että ne opettaa jotka ei osaa! Minä en enää opeta tai yritä inspiroida ketään, vaan opetella elämään itse: Hitaammin Hulluksi!

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille ja sellaisiksi aikoville?

Seuraa innostusta. Ohjaudu sisältä – älä pohdi, mikä myisi tai kiinnostaisi asiakasta, vaan tee uskollisesti mitä rakastat. Tuotteistamisesta ja myymisestä tulee helpompaa, kun on itse tosissaan kuin sika rukihis.

”Ei seinille vaan sieluille. Taide”

Innostuitko Eliisasta? Seuraa häntä somessa!

Verkkosivut:

Instagram:

@tuiskueliisa
@eliisatuisku

Facebook: @tuiskueliisa

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Hanne Kivioja pitää etälaulutunteja poikkeusaikana

  Kuka olet? Minä olen Hanne Kivioja, laulaja ja laulunopettaja. Asun tällä hetkellä Jyväskylässä, missä opiskelen musiikkipedagogiikkaa. Mitä teet? Olen yksi niistä onnekkaista, joka saavat tehdä työkseen sitä, mitä rakastaa eniten koko maailmassa! Musiikki on aina ollut iso osa elämääni laulamisen muodossa. Laulunopettamisen myötä kokonaiskäsitykseni musiikin ja laulamisen eheyttävästä voimasta on vielä entisestään moninkertaistunut. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Olen ollut kevytyrittäjänä jo…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Yritteliään Joonas Kukkosen ja unelman välissä on vain 10 000 euroa – ”olisi sääli jättää matka kesken näin lähellä määränpäätä”

  Voimistelija Joonas Kukkosen, 25, tarinasta moni yrittäjä voisi ottaa mallia. Se on tarina itsensä voittamisesta ja siitä, että unelmat on aina asetettava korkealle. Nyt matka seuraavaan saavutukseen on enää kymppitonnin päässä ja senkin voimistelija aikoo kasata sponsoreilta itse. Moni Kukkosen tilalla olisi luovuttanut jo monta kertaa, mutta Kukkonen ei itse kuulu luovuttajiin. Oikeastaan koko luovuttaja-sana ei edes kuulu hänen repertuaariinsa.…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Jukka-Pekka on alan vaihtaja, joka teki harrastuksestaan ammatin

  Olen Jukka-Pekka Visuri, 40-vuotias mies Turusta. Olen naimisissa ja minulla on yksi poikapuoli. Mitä teet? Valokuvaan ja teen myös graafista suunnittelua ja toteutusta. Ammattinimikkeinä minulla on muun muassa audiovisuaalisen viestinnän ammattitutkinto, julkaisugraafikko sekä valokuvaaja. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Olin vuosia kokkina ravintoloissa, mutta koska minulla on mennyt molemmista käsistä veneluut huonoon kuntoon ja tehty myös luudutusleikkauksia, jouduin lopettamaan ne työt. Opiskelinkin…

  Lue lisää