Eräopas Sanna Eskelinen vie ihmiset luonnon keskelle rentoutumaan

Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

viikon-kevytyrittaja-Sanna-Eskelinen

Kuka olet?

Olen Sanna, erä- ja luonto-opas Jyväskylästä.

Mitä teet?

Toistaiseksi varsinainen ansiotyöni on sisätyötä, mutta vapaa-ajallani teen mahdollisuuksien mukaan erä- ja luonto-oppaan töitä.

Oppaana tärkein tehtäväni on tarjota asiakkaille mahdollisuus lähteä opastettuna liikkumaan, kokemaan ja harrastamaan luontoon!

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Valitsin kevytyrittäjyyden siksi, että se on vaivaton tapa kokeilla yrittäjyyttä varsinaisen ansiotyön ohessa. Ihanan helppoa, kun ei tarvitse itse huolehtia kirjanpidosta!

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Erä- ja luonto-oppaan työpäivät ja työtehtävät voivat olla sisällöltään hyvin erilaisia. Oppaana tärkein tehtäväni on tarjota asiakkaille mahdollisuus lähteä opastettuna liikkumaan, kokemaan ja harrastamaan luontoon.

Myyn asiakkaille valmiiksi suunniteltuja palvelukokonaisuuksia, esimerkiksi viikonlopun kestäviä vaelluksia Keski-Suomen alueen kansallispuistoissa. Asiakas voi halutessaan pyytää tarjousta myös omia tarpeitaan vastaavan palvelun toteuttamisesta.

Hyvät vuorovaikutustaidot, luonnontuntemus, luonnossa liikkumisen taito ja vastuullinen luonnossa toimiminen ovat tässä ammatissa tärkeitä taitoja.

Uskon, että aina voi oppia jotakin uutta, kun antaa itselleen siihen mahdollisuuden!

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Ihan parasta on saada tehdä työkseen sitä, mistä itse aidosti pitää. Uskon, että hyvä fiilis välittyy myös asiakkaalle. On mukava huomata, että ihmiset rentoutuvat luonnossa ja unohtavat hetkeksi arjen kiireet.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Uskon, että aina voi oppia jotakin uutta, kun antaa itselleen siihen mahdollisuuden. Ammatillisesti haluaisin kehittää taitojani erityisesti luonnontuntemuksen osalta. Opintojen yhteydessä Suomen kasvi- ja eläinlajeista opeteltiin vain pintaraapaisu ja näistä haluan oppia lisää.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille ja sellaisiksi aikoville?

Tsemppiä poluillenne, ovatpa ne sitten metsä- tai urapolkuja!

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake täällä.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat: