Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Eräopas Sanna Eskelinen vie ihmiset luonnon keskelle rentoutumaan

viikon-kevytyrittaja-Sanna-Eskelinen

Kuka olet?

Olen Sanna, erä- ja luonto-opas Jyväskylästä.

Mitä teet?

Toistaiseksi varsinainen ansiotyöni on sisätyötä, mutta vapaa-ajallani teen mahdollisuuksien mukaan erä- ja luonto-oppaan töitä.

Oppaana tärkein tehtäväni on tarjota asiakkaille mahdollisuus lähteä opastettuna liikkumaan, kokemaan ja harrastamaan luontoon!

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Valitsin kevytyrittäjyyden siksi, että se on vaivaton tapa kokeilla yrittäjyyttä varsinaisen ansiotyön ohessa. Ihanan helppoa, kun ei tarvitse itse huolehtia kirjanpidosta!

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Erä- ja luonto-oppaan työpäivät ja työtehtävät voivat olla sisällöltään hyvin erilaisia. Oppaana tärkein tehtäväni on tarjota asiakkaille mahdollisuus lähteä opastettuna liikkumaan, kokemaan ja harrastamaan luontoon.

Myyn asiakkaille valmiiksi suunniteltuja palvelukokonaisuuksia, esimerkiksi viikonlopun kestäviä vaelluksia Keski-Suomen alueen kansallispuistoissa. Asiakas voi halutessaan pyytää tarjousta myös omia tarpeitaan vastaavan palvelun toteuttamisesta.

Hyvät vuorovaikutustaidot, luonnontuntemus, luonnossa liikkumisen taito ja vastuullinen luonnossa toimiminen ovat tässä ammatissa tärkeitä taitoja.

Uskon, että aina voi oppia jotakin uutta, kun antaa itselleen siihen mahdollisuuden!

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Ihan parasta on saada tehdä työkseen sitä, mistä itse aidosti pitää. Uskon, että hyvä fiilis välittyy myös asiakkaalle. On mukava huomata, että ihmiset rentoutuvat luonnossa ja unohtavat hetkeksi arjen kiireet.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Uskon, että aina voi oppia jotakin uutta, kun antaa itselleen siihen mahdollisuuden. Ammatillisesti haluaisin kehittää taitojani erityisesti luonnontuntemuksen osalta. Opintojen yhteydessä Suomen kasvi- ja eläinlajeista opeteltiin vain pintaraapaisu ja näistä haluan oppia lisää.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille ja sellaisiksi aikoville?

Tsemppiä poluillenne, ovatpa ne sitten metsä- tai urapolkuja!

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake täällä.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Viikon kevytyrittäjä Terhi Sajakoski tekee nettisisältöjä – “Hienointa työssäni on oma vapaus”

  Olen 57-vuotias markkinoinnin ja sisällöntuottamisen moniosaaja. Koulutukseltani olen yo-sihteeri ja minulla on myös matkailun ammattitutkinto. Mitä teet? Teen pääasiassa nettisisältöjä, käännän englanninkielisiä sivusisältöjä suomeksi (toinen toimeksiantajistani on kansainvälinen), teen kielenhuoltoa ja editoin valmiita tekstejä paremmaksi suomen kieleksi jne. Suomalaiselle toimeksiantajalle teen massapostituksia eli lähetän heidän sidosryhmilleen informaatiosisältöjä sähköpostitse. Tärkein työvälineeni on läppäri, nettiyhteys ja oma työpöytä kotikonttorissani. Miten päädyit kevytyrittäjäksi?…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Katariina Valkeinen valmentaa pk-yritykset voittoon markkinoinnin haasteissa!

  Kuvaaja: Soluna Image Vuoden 2021 ensimmäinen viikon kevytyrittäjämme on markkinoinnin moniottelija Katariina Valkeinen. Hänellä on pitkä markkinoinnin työkokemus, jota hän nykyisin hyödyntää konsultoiden pieniä ja keskisuuria yrityksiä. Katariinalla on myös oma Ketterä-niminen palvelu, jonka sivuilla hän jakaa hyödyllisiä vinkkejä markkinointiin. Hän kertoo motivoituvansa siitä, kuinka hän pääsee näkemään työnsä tulokset konkreettisesti: “Nautin, kun sain vaikuttaa myynnin kasvuun ja yrityksen menestykseen!”…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Viikon kevytyrittäjämme Oona Edelberg kouluttaa ihmisen parhaita ystäviä

  Olen Oona Edelberg, 26-vuotias eläintenkouluttaja Siilinjärveltä. Minulla on viisi koiraa, joiden kanssa harrastan suojelua, tokoa, noseworkkia ja vesipelastusta. Mitä teet? Koulutan koiria ja heidän henkilökuntaansa. Pääsääntöisesti pidän kursseja ja yksityistunteja. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Oman yrityksen perustaminen tuntui vielä liian isolta haasteelta ja halusin turvallisesti kokeilla mitä se on. Kouluttajat lähes poikkeuksetta työskentelevät yrittäjinä alallani. Tekemälleni työlle oli kysyntää ja minun…

  Lue lisää