Mariko Härkönen luo ihastuttavia tarinoita kirjojen ja animaatioiden muodossa

Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

viikon-kevytyrittaja-mariko-harkonen

Olen Mariko Härkönen, lastenkirjailija, miniatyyrien rakentaja ja animaatio-ohjaaja. Koulutukseltani olen elokuvataiteen maisteri ja visualisti.

Mitä teet?

Kirjoitan ja kuvitan pienoismallikuvauksella toteutettuja lastenkirjoja ja ohjaan animaatioelokuvia. Lisäksi opetan visuaalista tarinankerrontaa ja toimin dramaturgina. Olen erikoistunut komediaan ja mykkäkerrontaan.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Olen aiemmin toiminut osuuskuntayrittäjänä, mutta tällä hetkellä kevytyrittäjyys sopii tarpeisiini parhaiten.

Kevytyrittäjyys mahdollistaa lyhyiden työkeikkojen tekemisen oman taiteellisen työn ohella.

Samalla se on johdattanut oman erikoisosaamisen oivaltamiseen. Pitkän tähtäimen suunnitelmissa siintää joko oman toiminimen tai osakeyhtiön perustaminen.

Mariko Härkönen animaatio

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Työpäivä sisältää muun muassa käsikirjoittamista, kuvasuunnittelua, pienoismallihahmojen ja lavasteiden rakentamista, kuvausjärjestelyjä, markkinointia tai opettamista.

Välillä työskentelen yksin ja välillä työryhmän jäsenenä. Säännöllisiä työaikoja ei ole ja deadlinet määrittävät aikatauluja.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Itsenäisyys, vapaus, sekä tiimityö eri tavoin lahjakkaiden tekijöiden kanssa on antoisaa.

Olen ollut yllättynyt, kuinka hyvin animaatioelokuvamme on otettu vastaan eri puolilla maailmaa. Olen iloinen, että tarinat saavat ihmiset eläytymään kielestä ja kulttuurista riippumatta!

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

On niin paljon mielenkiintoisia asioita, joita haluaisin oppia ja opiskella lisää. Tällä hetkellä treenaan nettisivujen tekoa, valokuvaamista ja kuvankäsittelyä.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille ja kevytyrittäjiksi aikoville?

Tee virheitä! Suhtaudu omiin ja muiden tekemiin virheisiin lempeydellä, sillä yritykset ja erehdykset ovat tärkeä osa oppimista.

Marikon mahtavista animaatiokuvista pääset nauttimaan vierailemalla hänen kotisivuillaan, jonne pääset tästä.

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat “Kevytyrittäjyys mahdollisti pienimuotoisen työnteon myös äitiyslomalla” – Viikon Kevytyrittäjä Personal Trainer Miia Numminen

  Kuka olet? Olen Miia Numminen, 32-vuotias elämänhaluinen Personal Trainer, ravintovalmentaja ja pienen tyttövauvan äiti Keuruulta. Elämäntapani on liikuttaa itseäni, perhettäni, läheisiäni sekä asiakkaitani. Liikun ja liikutan mahdollisimman monipuolisesti, eikä itselläni ole yhtä lajia ylitse muiden. Pyöräily (maantie, maasto, spinning), juoksu, uinti (triathlon), melonta, sup, ratsastus, jousiammunta, kiipeily, kuntosali, kahvakuula ja toiminnallinen harjoittelu kuuluvat kaikki lajeihin, joihin käytän aikaani eniten. Rakastan…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat “Vaihtelu ja luovuus ovat työssäni hienoa” – livekuvittaja ja sarjakuvapiirtäjä Aino Sutinen

  Aino Sutinen, helsinkiläinen livekuvittaja ja sarjakuvapiirtäjä. Mitä teet? Teen asiakkaille livekuvituksia tapahtumiin sekä erilaisia asioita selittäviä infosarjakuvia. Teen myös tavallisia kuvituksia ja esimerkiksi karikatyyrimuotokuvia, videopiirrosta ja käsintekstausta. Olen erikoistunut yhdistämään tietoa, dokumentointia, viestintää ja huumoria työssäni. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Olen tehnyt sarjakuvia kauemmin ja sarjakuvablogini kautta aloin tallentaa itseäni kiinnostavia puhetilaisuuksia sarjakuva-/livekuvitusmuotoon. Huomasin tällaisen nopean, keskittymistä vaativan muistiinpanopiirtämisen sopivan itselleni…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Kuukauden yrittäjämme, Iina Moukola, on maajohtaja, bloggari ja äiti

  Kuka olet ja mitä teet työksesi? Olen 33-vuotias Iina Moukola. Olen äiti, yrittäjä ja luovan työn monitoimityökalu. Asun Helsingissä, mutta henkisesti taidan silti aina olla enemmän tamperelainen. Juureni ovat maalla ja saan voimaa sekä inspiraatiota luonnosta. Päivätyökseni olen Zadaan Suomen maajohtaja ja vastaan yrityksessä viestinnästä. Secondhand-muoti on intohimoni, joten olen unelmatyössäni. Vapaa-ajallani kirjoitan 12-vuotiasta blogiani ja tuotan sisältöä muihin kanaviini kuten Instagramiin.…

  Lue lisää