Hanne Kivioja pitää etälaulutunteja poikkeusaikana

Arvioitu lukuaika: 3 minuuttia

viikon-kevytyrittaja-Hanne-Kivioja

Kuka olet?

Minä olen Hanne Kivioja, laulaja ja laulunopettaja. Asun tällä hetkellä Jyväskylässä, missä opiskelen musiikkipedagogiikkaa.

Mitä teet?

Olen yksi niistä onnekkaista, joka saavat tehdä työkseen sitä, mitä rakastaa eniten koko maailmassa!

Musiikki on aina ollut iso osa elämääni laulamisen muodossa. Laulunopettamisen myötä kokonaiskäsitykseni musiikin ja laulamisen eheyttävästä voimasta on vielä entisestään moninkertaistunut.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Olen ollut kevytyrittäjänä jo parin vuoden ajan muusikkona, ja nyt aloitin kevytyrittäjyyden myös laulunopettajana. Kevytyrittäjyys oli minulle vaivattomin ja nopein tapa aloittaa yrittäminen opiskelujeni ohella.

Poikkeusolojen pitkittyessä olen suunnitellut tekeväni lisää verkkokursseja sellaisista aiheista, joita nykyiset asiakkaani toivovat.

Miten Korona ja sosiaalinen etäisyys ovat vaikuttaneet työarkeesi? Onko sinulla yhä töitä ja jos on, miten ne hoituvat näinä aikoina?

Poikkeusolojen vuoksi kaikki opetus on siirtynyt etäyhteyksien varaan. Ensin olin hieman skeptinen laulutuntien pitämisestä etänä, mutta epäilykseni osoittautuivat vääriksi heti alkumetreillä!

Minä ja oppilaani olemme yllättyneet positiivisesti sekä teknologian että vuorovaikutuksen osalta etätuntien toimivuudesta. Aion jatkossakin säilyttää etäopettamisen lähiopetuksen rinnalla.

Ehdin julkaista verkkokurssini Laulamisen ABC juuri ennen poikkeusolojen alkamista, eli siinä minulla oli vähän tuuriakin matkassa. Nyt minulla on valmis verkkokurssi myynnissä laulamisesta kiinnostuneille aloittelijoille sekä jo pidempään laulua harrastaneille.

Poikkeusolojen pitkittyessä olen suunnitellut tekeväni lisää verkkokursseja sellaisista aiheista, joita nykyiset asiakkaani toivovat.

Lisäksi aion hyödyntää poikkeusolot itseni kehittämiseen: opettelen uusia instrumentteja, teen uusia kappaleita, opettelen musiikkiteknologiaa jne.

Onko sinulla varasuunnitelmaa pärjäämisen varmistamiseksi?

Musiikkiala on aina ollut epävarma ja nyt keikkojen peruunnuttua aion panostaa opettamiseen.

Poikkeustilan ansiosta paikkakunnalla ei ole enää väliä opettamisen suhteen, joten nyt koko Suomi on täynnä potentiaalisia asiakkaita! Minun täytyy vain tavoittaa heidät.

Aion paneutua seuraavaksi somemarkkinointiin, josta uskon olevan paljon hyötyä! Lisäksi aion hyödyntää poikkeusolot itseni kehittämiseen: opettelen uusia instrumentteja, teen uusia kappaleita, opettelen musiikkiteknologiaa ja niin edelleen.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa on ehdottomasti oppilaideni onnistuminen!

Olen itse ollut pitkään itseoppinut laulaja, joten olen lyönyt päätäni jokaiseen seinään ja edennyt itse kantapään kautta. On ihanaa antaa oppilailleni vinkkejä juuri heidän haasteisiinsa ja nähdä heidän ilonsa onnistumisissa!

Minua motivoi tällä hetkellä eniten se, että uskaltauduin viimeinkin lähtemään kutsumusalalleni.

Millaisena näet tulevaisuutesi?

Näen itseni tulevaisuudessa sekä opettajana että artistina. Opettamista haluan tehdä päivätyönäni ja siinä samalla haluan kehittää omaa artistiuttani.

Olen ollutkin useissa kokoonpanoissa ja projekteissa mukana, mutta siellä riittää edelleen laajentamisen varaa. Uusin harrastukseni onkin kitaransoiton opetteleminen ja tähtään sen myötä myös trubaduurikeikoille.

Haluan pystyä tarjoamaan kaikki musiikkipalvelut saman katon alta: laulunopetus, bilebändin keikat, rockyhtyeen keikat, akustinen kitara ja lauluduokeikat, trubaduurikeikat ja taustalaulukeikat.

Mikä tällä hetkellä motivoi sinua kaikkein eniten, ja mitä haluaisit sanoa muille kevytyrittäjille ja pienyrittäjille?

Minua motivoi tällä hetkellä eniten se, että viimeinkin uskaltauduin lähteä kutsumusalalleni! Kerkesin tehdä uraa täysin eri alalla, kunnes terveyteni romahti ja jouduin katsomaan tulevaisuuttani uusin silmin.

Työkyvyttömyyden uhka sai minut uskomaan itseeni riittävästi, että minun kannattaa vielä kouluttautua uudelle alalle. Ollin harrastanut musiikkia ja laulamista aina, joten uuden suunnan valinta tuli suoraan sydämestäni.

Olen vapaa tekemään töitä juuri niin paljon kuin haluan, juuri silloin kuin haluan.

Rakastan musiikkia ja opettamista ja nyt saan tehdä sitä! Osaamiseni alalla ja uskallukseni lähteä kevytyrittäjäksi sallivat minun työskennellä, vaikka minulla ei vielä ole työsuhdetta musiikkiopistoon tai kansalaisopistoon.

Olen vapaa tekemään töitä juuri niin paljon kuin haluan, juuri silloin kuin haluan. Seuratkaa tekin unelmianne ja uskaltakaa luottaa sekä itseenne että tulevaisuuteen!

Käy varaamassa laulutunti itsellesi tai läheiselle ja tutustu Hanneen lähemmin!

https://www.hannekivioja.com

https://www.hannekivioja.com/laulamisenabc

https://www.instagram.com/hanne.kivioja

https://www.facebook.com/hanne.kivioja

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake täällä.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Sako sai samaan aikaan lähtöpassit kahdesta palkkatyöstä, mutta luova yrittäjyys paikkasi lopulta kaiken – ”saan tehdä mitä haluan”

  Turkulainen Samuli ”Sako” Koivulahti, 38, ryhtyi päätoimiseksi UKKO Toiminimiyrittäjäksi hieman pakon edessä menetettyään molemmat työpaikkansa. Sen jälkeen asiat ovat kääntyneet päälaelleen. Nyt mies palaisi kokopäiväisiin palkkatöihin ainoastaan, jos olisi aivan pakko. Hämmennys. Se oli yksi Koivulahden päällimmäisiä ajatuksia, kun kaksi palkkatyötä loppuivat äkisti. ”Käytännössä minulta meni molemmat duunipaikat samaan aikaan.” Digimarkkinointitoimistosta käteen jäi kylmä kädenpuristus ja karenssi. Osa-aikaiset pelivalvojan työt…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Kuukauden yrittäjämme Tarja Kapp järjestää kotisi kuntoon

  Kuka olet ja mitä teet työksesi? Olen Tarja Kapp. Olen toiminut palvelualan yrittäjänä, ammattijärjestäjänä, nyt viiden vuoden ajan. Ammattijärjestäjänä teen työtäni ihmisten kodeissa, yleensä yhdessä asiakkaideni kanssa. Autan ihmisiä karsimaan ja vähentämään kotiensa tavaroita ja järjestämään huoneita ja tiloja. Voimme järjestellä yhdessä asiakkaan kanssa vaikka keittiön, olohuoneen, tai varastoksi muuttuneen kodin ”romuhuoneen”. Järjestämisen kohteena voivat olla vaatteet ja vaatesäilytys, kirjahylly…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Ville Kekäläinen keikkailee sivutoimisesti drag-artistina oman yrityksen nimissä

  Olen drag-artisti Ville Kekäläinen. Yritykseni on Ville Kekäläinen Productions, joka tuottaa tasokkaita drag show -esityksiä yritysten ja yksityishenkilöiden tilaisuuksiin. Esitykseni koostuvat musiikkinumeroista, stand upista ja näköisimitaatioista. Kilpailumenestys kannusti drag-artistiksi Opiskelin teatteri-ilmaisun ohjaajaksi Metropolia AMK:ssa. Heti koulun alussa aloin keikkailemaan aktiivisesti drag show’n parissa voitettuani alan kilpailuja. Nopeasti keikkailussa haasteeksi muodostui palkkiot ja lopulta oli pakko keksiä keino, miten opiskelijana voisin…

  Lue lisää