Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Hollannissa opiskeleva Ville on myös kevytyrittäjä: “Nykyään olisi enemmän hommaa kuin mitä ehtii tekemään”

mies-tyoskentelee-koneella-ylhaalta-kuvattuna

Olen Ville Vaajanen, 22-vuotias freelance-copywriter. Opiskelen toista vuotta yritysviestintää Arnhem Business School -nimisessä oppilaitoksessa Arnhemin kaupungissa Alankomaissa.

Mitä teet?

Kirjoitan asiakkailleni ja heidän asiakkailleen tekstiä, pääasiassa nettisivuille ja blogeihin. Suunnittelen tekstit markkinointitoimiston antaman briiffin perusteella, etsin aihetta tukevaa taustatietoa tarvittaessa ja kirjoitan jutut puhtaaksi. Kirjoitan sekä suomeksi että englanniksi.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Olen toiminut freelancerina reilut kaksi vuotta. Aloitin urani puolustusvoimissa, joille palvelin myös copywriterina varusmiehenä. Hieman palvelukseni jälkeen minulla ei ollut työtä eikä varasuunnitelmaa, joten aloin lähettää sähköpostia sadoille mainos- ja markkinointitoimistoille ympäri Suomea.

Alkuun oli vain pieniä yksittäisiä tekstihommia, mutta nykyään olisi enemmän hommaa kuin mitä ehtii tekemään opintojeni ohessa.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Yleensä vietän päiväni koulussa ja koulutöiden parissa.

Freelance-päivääni alkaa Skype-puhelulla asiakkaan kanssa (yleensä viikoittain). Tämän ja puhtaaksikirjoitetun briiffin pohjalta lähden suunnittelemaan tekstiä annettujen ohjeiden mukaisesti.

Yleensä kirjoitan muistiinpanoni alas paperille, sillä se on luontevampi tapa minulle luoda tekstille rakenne. Tutkin lähteet, ja lisään niistä poimimani pointit ja faktat muistiinpanoihini.
Tämän jälkeen alan kirjoittaa. Katson välillä, kuinka hyvin edistyn sanamäärällisesti. Kun teksti on valmis, ilmoitan asiakkaalle homman olevan valmis, joko Slackissa tai sähköpostitse.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa työssäni on se, että saa työskennellä erilaisten keissien parissa asiakkaani kanssa. Lisäksi saan oppia sisältömarkkinoinnista paljon lisää käytännönläheisesti. Näyttäähän sekin hyvältä CV:ssä, kun on saanut tehdä sitä, mistä pitää, mikä on arvokasta kokemusta tulevaisuutta ajatellen.

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Haluan kehittyä entistä enemmän kirjoittajana ja haluan oppia sisältömarkkinoinnin salat – strategiat, suunnitteluprosessin, ja “pikkujutut” myös.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Ottakaa yhteyttä. Älkää minuun siis.

Jos haluatte tehdä sitä, mistä pidätte, niin tehkää se!

Villeen voit tutustua lisää näissä kanavissa:

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Saara Teirivaara

Saara tuottaa sanoja, kuvia ja tarpeen tullen melkeinpä mitä tahansa muuta jota markkinoinnin maailmassa saattaa tarvita. Erityisen lähellä tämän some-Picasson sydäntä ovat Instagram, lämmin sää, valkoiset tennarit ja kaikki visuaaliset asiat.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat: