Kevytyrittäjyys valmisti Emiliaa yrittäjyyteen: "Yrityksen perustaminen oli pelottavimpia asioita, joita olen tehnyt"

Olen Emilia Peuhkuri, monipuolinen kauneusalan yrittäjä. Liikkeeni KauneusStudio Emilia Peuhkuri sijaitsee Torikadulla Forssassa. Valmistuin vuonna 2013 meikkaaja-maskeeraajaksi ja viime vuonna parturi-kampaajaksi.

Ennen ammattiopintojani olin kartuttanut työkokemusta kesätöissä. Lukion aikana työskentelin kesäisin huoltamon kassalla, baaritiskin takana ja kotona sikatilalla. UKKO.fi-laskutuspalvelua aloin käyttää kynsi- ja meikkipalveluiden laskuttamiseen opiskellessani hiusalaa.

Kevytyrittäjyys oli minulle luonteva tapa päästä tekemään oman alani töitä opiskelun ohessa. Varsinainen yrittäjyys tuntui tuohon aikaan vielä liian pelottavalta ja aivan liioittelulta. Opin kevytyrittäjyyden kautta vastuuta ja oma-aloitteisuutta sekä ennen kaikkea numeroiden pyörittelyä. Itsensä työllistämiseen liittyy paljon veroasioita ja muita maksuja, joiden ymmärtäminen tällaiselle luovalle ihmiselle on välillä vieläkin haastavaa. Kevytyrittäjänä sain rauhassa opetella näiden maksujen merkitystä käytännössä.

Oman yrityksen perustaminen pelotti

Yritykseni perustin viime vuonna, kesällä 2016, kun valmistuin parturi-kampaajaksi. Asiakkaita alkoi jo olla enemmän ja valmistumisen myötä sain laajennettua palvelutarjontaani myös hiuksiin. Aluksi toimin yritykseni kanssa vuokratuolilla, mutta nyt tästä syksystä lähtien olen ollut tasavertaisena vuokralaisena mahtavan työkaverin kanssa.

Yrityksen perustaminen oli yksi pelottavimmista asioista, joita olen tehnyt, mutta kevytyrittäjyys teki sen askeleen ottamisesta helpomman. En ole katunut päivääkään! Teen mitä rakastan ja asiakkaani ovat ihania. Läheisiltä saan kaipaamaani tsemppiä vaikeina hetkinä, joita jokaisen yrittäjän tielle aina välillä osuu.

Yrittäjällä on hyvä olla sisua

Parasta yrittäjyydessä on se, että olla itse oma pomonsa. Yrittäjyys ei ehkä ole helpoin tie, mutta se on varmasti äärimmäisen palkitseva.

Suosittelen ehdottomasti kevytyrittäjyyttä ja yrittäjyyttä kaikille, joilta löytyy innovatiivisuutta ja sitä kuuluisaa suomalaista sisua. Ilman sinnikkäitä pienyrittäjiä Suomi ei olisi näin upea!

Emilian tekemiä kynsiä, kampauksia ja meikkejä voit ihastella hänen yrityksensä Facebook- ja Instagram-tileillä. Aikoja Emilialle voi varata puhelinnumerosta 040 541 2600.

Rekisteröidy!

Miksi kevytyrittäjyys sopii erityisesti kauneusalan ammattilaisille? Lue lisää!

Haluatko sinäkin kertoa oman yrittäjatarinasi?

Yrittäjätarina on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen ammattilaisia, jotka ovat päätyneet yrittäjiksi kevytyrittäjyyden kautta. Me haluaisimme kuulla, miten sinusta tuli yrittäjä!

Ota yhteyttä markkinointi@ukko.fi, niin pääset kertomaan oman tarinasi.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Nancy Tinkerbella on hyvää tekevä monilahjakkuus

  Kuvaaja: Ilkka Kyllönen Olen Nancy Tinkerbella, liikuntarajoitteinen pin-up / mainosmalli ja muusikko. Mitä teet? Juonnan omaa radio-ohjelmaani Elämäntapailua Nancyn kanssa. Esiinnyn soolona, duona ja bändini Tinkerbella & big bad bear kanssa. Kirjoitan ja sävellän omaa musiikkia. Suomessa toimin maailman suurimman pin-up järjestön the Luscious Ladies:in Suomen jaoston presidenttinä, sekä pyöritän vapaaehtoistyöllä toimivaa Pin-up-tytöt kiusaamista vastaan -kampanjaa. Kirjoitan myös omaa kolumniani…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Luova prosessi on parasta valokuvaaja-Laurin työssä

  Kuva: Mai Angelica Puttonen Olen Lauri Majamaa, 39-vuotias helsinkiläinen valokuvaaja ja graafinen suunnittelija. Mitä teet? Työhöni kuuluu kuvauksia aina potreteista mainoskuvauksiin, sekä bändien ja artistien promokuvat, levyn kansien kuvaukset sekä musiikkivideoiden ja muiden still-kuvaukset. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Pitkään yrittäjänä toimiessani valokuvaajana ja graafikkona halusin hieman vaihtelua yrittäjyyteen niin sanotun normaalin päivätyön kautta, jolloin voisin tehdä kuvauskeikkoja ja graafista suunnittelua ehkä…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Yrittäjäksi vaikka väkisin

  Matti Keski-Kohtamäki on aina ollut kiinnostunut valokuvauksesta. Vuonna 2012 hän haki opiskelemaan alaa. Kova yritys ei kuitenkaan tuonut haluttua tulosta ja opiskelupaikka jäi saamatta. Tästä sisuuntuneena Matti päätti, että valokuvaaja hänestä vielä joku päivä tulee. Ja niin hänestä tulikin. Ensin keikkoja päivätyön ohella Matti teki päivätöitä ja kuvasi sen päälle keikkoja omalla ajallaan. Tammikuusta 2012 lähtien yrittäjyys alkoi kuitenkin kiinnostamaan yhä…

  Lue lisää