Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Kevytyrittäjyys valmisti Emiliaa yrittäjyyteen: "Yrityksen perustaminen oli pelottavimpia asioita, joita olen tehnyt"

Olen Emilia Peuhkuri, monipuolinen kauneusalan yrittäjä. Liikkeeni KauneusStudio Emilia Peuhkuri sijaitsee Torikadulla Forssassa. Valmistuin vuonna 2013 meikkaaja-maskeeraajaksi ja viime vuonna parturi-kampaajaksi.

Ennen ammattiopintojani olin kartuttanut työkokemusta kesätöissä. Lukion aikana työskentelin kesäisin huoltamon kassalla, baaritiskin takana ja kotona sikatilalla. UKKO.fi-laskutuspalvelua aloin käyttää kynsi- ja meikkipalveluiden laskuttamiseen opiskellessani hiusalaa.

Kevytyrittäjyys oli minulle luonteva tapa päästä tekemään oman alani töitä opiskelun ohessa. Varsinainen yrittäjyys tuntui tuohon aikaan vielä liian pelottavalta ja aivan liioittelulta. Opin kevytyrittäjyyden kautta vastuuta ja oma-aloitteisuutta sekä ennen kaikkea numeroiden pyörittelyä. Itsensä työllistämiseen liittyy paljon veroasioita ja muita maksuja, joiden ymmärtäminen tällaiselle luovalle ihmiselle on välillä vieläkin haastavaa. Kevytyrittäjänä sain rauhassa opetella näiden maksujen merkitystä käytännössä.

Oman yrityksen perustaminen pelotti

Yritykseni perustin viime vuonna, kesällä 2016, kun valmistuin parturi-kampaajaksi. Asiakkaita alkoi jo olla enemmän ja valmistumisen myötä sain laajennettua palvelutarjontaani myös hiuksiin. Aluksi toimin yritykseni kanssa vuokratuolilla, mutta nyt tästä syksystä lähtien olen ollut tasavertaisena vuokralaisena mahtavan työkaverin kanssa.

Yrityksen perustaminen oli yksi pelottavimmista asioista, joita olen tehnyt, mutta kevytyrittäjyys teki sen askeleen ottamisesta helpomman. En ole katunut päivääkään! Teen mitä rakastan ja asiakkaani ovat ihania. Läheisiltä saan kaipaamaani tsemppiä vaikeina hetkinä, joita jokaisen yrittäjän tielle aina välillä osuu.

Yrittäjällä on hyvä olla sisua

Parasta yrittäjyydessä on se, että olla itse oma pomonsa. Yrittäjyys ei ehkä ole helpoin tie, mutta se on varmasti äärimmäisen palkitseva.

Suosittelen ehdottomasti kevytyrittäjyyttä ja yrittäjyyttä kaikille, joilta löytyy innovatiivisuutta ja sitä kuuluisaa suomalaista sisua. Ilman sinnikkäitä pienyrittäjiä Suomi ei olisi näin upea!

Emilian tekemiä kynsiä, kampauksia ja meikkejä voit ihastella hänen yrityksensä Facebook- ja Instagram-tileillä. Aikoja Emilialle voi varata puhelinnumerosta 040 541 2600.

Rekisteröidy!

Miksi kevytyrittäjyys sopii erityisesti kauneusalan ammattilaisille? Lue lisää!

Haluatko sinäkin kertoa oman yrittäjatarinasi?

Yrittäjätarina on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen ammattilaisia, jotka ovat päätyneet yrittäjiksi kevytyrittäjyyden kautta. Me haluaisimme kuulla, miten sinusta tuli yrittäjä!

Ota yhteyttä markkinointi@ukko.fi, niin pääset kertomaan oman tarinasi.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Tet-harjoittelusta urkenikin kokonainen ura – Anna on nyt toimittaja ja yrittäjä

  Olen Anna Gustafsson, kansainvälisille ja kotimaisille sisällöntuotantoyrityksille töitä tekevä toimittaja ja kirjoittaja. Ensimmäinen työpaikkani oli 15-vuotiaana tet-harjoittelu paikallislehdessä. Siitä lähtien toimittajan työ on ollut oikeastaan ainoa haaveammattini. Valmistuin Helsingin yliopistosta valtiotieteellisestä tiedekunnasta pääaineenani viestintä. Pääsin jo opiskeluaikana alan töihin ja sen jälkeen olen saanut tehdä toimittajan töitä jo parikymmentä vuotta, lehdille, radioon ja televisiolle. Palasin Suomeen reilu kolme vuotta sitten…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Media-alan moniosaaja Kim Laine

  Kuka olet? Olen 29-vuotias stadilainen. Tuon leivän perheeni pöytään tekemällä kotisivuja, verkkokauppoja, printtimedian suunnittelutöitä, mainosvideoita sekä mm. sosiaalisen median ratkaisuja yrityksille. Teen töitä kotoa käsin, jonka ansiosta voin venyttää työpäivää sopivassa mittasuhteissa ja tarpeen vaatiessa iltaan. Omistaudun jokaiselle toimeksiannolle ja projektille 110 % enkä ylityöllistä itseäni samanaikaisesti useilla projekteilla. Pysyn aikatauluissa enkä myy sitä mitä asiakas haluaa ostaa vaan sitä mitä asiakas…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Kuusi inspiroivaa naisyrittäjän tarinaa naisten päivänä

  8.3. naisten päivän kunniaksi jaamme muutaman inspiroivan yrittäjätarinan naispuolisilta kevytyrittäjiltämme! Jokainen heistä on aiemmin esitelty myös Viikon kevytyrittäjä -artikkelisarjassamme. Tarinat näyttävät, kuinka erilaisissa elämäntilanteissa ja töissä kevytyrittäät voivat toimia. Toivomme, että ne innostavat muitakin olemaan rohkeita, seuraamaan omia intohimojaan ja rakentamaan omaa polkuaan niitä noudattaen. Tutustu siis Katjaan, Susanneen, Ailaan, Millaan, Wicked Violettaan ja Emiliaan! ”Ollaan me kevytyrittäjät paljon yhteydessä…

  Lue lisää