Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Viikon kevytyrittäjä on monen alan ammattilainen Jowi – kevytyrittäjänä hän tekee solmuja

viikon-kevytyrittaja-jowi-makrame

Olen Jonna eli Jowi, 25-vuotias moniosaaja Tampereelta. Olen aina ollu vähän erikoinen, boksin ulkopuolella ajatteleva sekä eläjä.

Mitä teet?

Ammatiltani olen kokki, eläintenhoitaja sekä vartija. Mutta teen vähän kaikkea kuten kirjoitan, maalaan, solmin, teen videoita ja kotisivuja. Isoimmaksi osaksi teen luonnon läheisiä käsitöitä. Olen myöskin kirjoittanut kirjan.

Solmiminen eli makramee on siis solmutyöskentelyä, jossa erilaisia solmuja yhdistelemällä saadaan aikaan kauniita teoksia.

Teen paljon myös koneella töitä kuvien ja julkaisujen kanssa. Kotioffice näyttää usein kissanpediltä. Kotona töitä tekemisen hyvä puoli onkin kehräävä vieruskaveri​​​​​​​​​​​​​​!

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Olen toiminut kevytyrittäjänä vasta lyhyen aikaa. Löysin itselleni mahtavan jälleenmyyjän, joka pakotti minut miettimään, miten haluan edetä pikkufirmani kanssa. En ole aikaisemmin pystynyt ottamaan riskiä ja perustaa esim toiminimeä siinä pelossa, että yrittäjyyden mennessä mönkään, menetän kaiken.

Kevytyrittäjyys mahdollistaa alun ennen mahdollista toiminimeä. UKKO.fi tuntuikin parhaalta vaihtoehdolta, ja so far so good. Ei tarvitse pelätä.

Jowi työskentelemässä

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Vapaailtani on “työpäivä”. Katson sarjaa ja maalaan, kuuntelen podcastia ja teen makramea. Eli elän ja nautin ja teen sitä, mikä tekee minut onnelliseksi.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Pääsen toteuttamaan itseäni ja voin tehdä mitä haluan ja olla oma pomoni

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin osata ulkoa enemmän erilaisia makramekuvioita.

Jowi kuva 3

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Tällä se lähtee käyntiin. This is it, change of a lifetime!

Jowiin voit tutustua hänen blogissaan jowisfreelife sekä somessa Facebookissa ja Instagramissa.

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Piia Peiponen

Piia on viestinnästä innostuva somenautiskelija ja lempeä kieliniuho, jota kiinnostavat muuttuva työ ja työelämä. Inspiraation lähteinä kirjoituksiin ja elämään toimivat ilmiöt ja ihmiset.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Mariko Härkönen luo ihastuttavia tarinoita kirjojen ja animaatioiden muodossa

  Olen Mariko Härkönen, lastenkirjailija, miniatyyrien rakentaja ja animaatio-ohjaaja. Koulutukseltani olen elokuvataiteen maisteri ja visualisti. Mitä teet? Kirjoitan ja kuvitan pienoismallikuvauksella toteutettuja lastenkirjoja ja ohjaan animaatioelokuvia. Lisäksi opetan visuaalista tarinankerrontaa ja toimin dramaturgina. Olen erikoistunut komediaan ja mykkäkerrontaan. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Olen aiemmin toiminut osuuskuntayrittäjänä, mutta tällä hetkellä kevytyrittäjyys sopii tarpeisiini parhaiten. Kevytyrittäjyys mahdollistaa lyhyiden työkeikkojen tekemisen oman taiteellisen työn ohella.…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat “Saan rakentaa itseni näköistä palvelua” – Katja hyödyntää osaamistaan kevytyrittäjänä

  Katja Blomqvist, stailaaja, sisustussuunnittelija, ompelija, valokuvaaja ja sisustusalan moniosaaja sekä vapaa-aikana myös palveluskoiraharrastaja. Mitä teet? Teen asuntojen myyntistailauksia, sisustussuunnittelua, sisustustekstiilien suunnittelua ja valmistusta sekä huonekalujen tuunausta ja valokuvausta. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Ennen sisustusalalle siirtymistä olen työskennellyt lähes 20 vuotta turvallisuus- ja kiinteistöautomaatioalan eri tehtävissä. Kiinnostus sisustamiseen on aina ollut olemassa ja osallistuminen sisustussuunnittelukoulutukseen vahvisti ajatusta alalla työskentelemisestä. Kuitenkin, vasta pitkäaikainen…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Tuija Vaittinen on luontaishoitojen ammattilainen

  Moikka! Olen Tuija Vaittinen – vyöhyketerapeutti, kosmetologi ja lähihoitaja. Kotoisin olen Pohjois-Karjalasta, mutta sittemmin muutin Hattulaan, Hämeenlinnan kupeeseen. Mitä teet? Olen työskennellyt aiemmin kosmetologina sekä myynnillisissä että hoidollisissa tehtävissä ja lähihoitajana vanhusten parissa. Useiden sattumien (ja omasta mielestäni myös kohtalon) kautta päädyin opiskelemaan vyöhyketerapeutiksi, joksi valmistuin marraskuussa. Koin, että UKKO.fi on helppo tapa ottaa askel kohti omia unelmia! Vyöhyketerapialla voidaan…

  Lue lisää